Lenf Drenajı

Lenf Drenajı

Vücudun hücresel faaliyetlerine bağlı olarak oluşan lenf sıvısı, lenf damarlarıyla dokuların içerisinden toplanır. Lenf düğümlerinden süzülen lenf sıvısı kan dolaşımına karışır. Bu dolaşım cilt ve cilt altı enfeksiyonlarına neden olabilecek bakterilerin ortamdan uzaklaştırılması görevini üstlenir. Proteinden zengin bir yapıda olan lenf sıvısı toplamış olduğu bakterileri, virüsleri ve diğer atıkları lenf düğümlerine kanallar yoluyla taşır ve bu düğümlerdeki mikroplarla atıklar hücreler tarafından yok edilir. Eğer olması gelen bu dolaşım lenf yollarında ya da lenf düğümlerinde farklı nedenlerle oluşan rahatsızlıklar dolayısıyla kesintiye uğrarsa lenf sıvısının doku içerisinde birikmeye başladığı Lenfödem sorunu ile karşılaşılır.

Lenf drenaj masajı, ödemin azaltılmasında kullanılan en etkili uygulama olarak kabul edilir. Monoton, hafif, ritmik ve yavaş şekilde cilt yüzeyine uygulanan lenf drenaj masajı ile lenf sıvısının akışı hızlandırılarak şişkinlik en aza indirilir. Lenf akımı desteklenip, ödemle oluşan şişkinliğin azaltılması yoluyla kişinin rahatlaması sağlanır. Aynı zamanda lenf drenaj masajı vücudun mikroptan, bakteriden, toksinden, kimyasal atıklardan ve sıvı fazlasından arındırılmasını, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlar.

lenf drenaji

Lenf Drenajı Nedir?

Lenf drenaj özel bir masaj yöntemi olup kan dolaşımının düzenlenmesi ve kilo verme sürecinin hızlanmasının sağlanması amacına yönelik olarak uygulanır. Basınç etkisine sahip olan özel cihazlarla yapılan lenf drenaj masajı, modern zayıflama teknikleri arasında sayılabilir. Bu yöntemde metabolizmanın hızlandırılması yoluyla yağların parçalanması sağlanır. Böylece hücreler yenilenir ve fazla yağ vücuttan atılır. Özellikle selülitli bölgelerdeki yağ dokularının ve bölgesel yağların parçalanması konusunda lenf drenaj masajı oldukça etkilidir. Lenf drenaj; kol, göğüs, karın, üst bacak, alt bacak ve ayakları saran bir hava tulumudur. Bu tulum ile, vücudun bu bölgelerine basınç yolu ile masaj uygulanır.

Lenf Drenajı Ne İşe Yarar?

    Bölgesel zayıflama, selülit tedavisi ve sıkılaşma sürecini destekleyen ve bu süreçte elde edilen olumlu sonuçların kalıcılığını artıran bir yöntemdir. Bu nedenle zayıflama süreçlerinde lenf drenaj masajı sıklıkla kullanılır. Aynı zamanda hücrelerin yenilenmesi, lenf akımının düzenlenmesi, toksinlerin atılması gibi etkilerinden dolayı bedeni rahatlatıcı bir özelliği de vardır.

    Hareketsizlik gibi nedenlere bağlı olarak oluşan bölgesel yağların yakımında da etki sağlayan lenf drenaj vücudun toparlanması, fazlalıkların atılması ve sıkılaşması için de uygulanabilir. Normal kilo aralığında olan kişilerde lenf drenaj yönteminin en başarılı sonuçları elde edilir. Bununla birlikte yoğun bir kilo verme sürecinde olan ve düzenli olarak lenf drenaj yaptıran kişilerde de son derece başarılı sonuçlar alınır. Diyet ve egzersizle birlikte uygulandığında lenf drenaj selülit görünümünün de yok olmasına katkı sağlar.

    lenf drenaji ne işe yarar

    Lenf Drenaj Nasıl Uygulanır?

    Lenf drenaj özel bir makine ile uygulanan bir yöntemdir. Bu makine aracılığıyla vücutta, lenfatik sistem olarak da bilinen ve hücreleri besleyen beyaz sıvının dolaşımı hızlandırılır. Parmak uçlarından yukarı doğru, düzenli aralıklarla basınç uygulanır. Uygulandığı bölgede cildin kalitesinde düzelme, çevresel olarak incelme, deride ve deri altında sıkılaşma gözlemlenebilir. Kas sistemi üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinen bu yöntemde makinenin yaptırdığı hareketler  sayesinde damarlardaki lenfatik akış tetiklenir ve lenfatik sistemin düz kaslara ait kısmını etkilenmiş olur. 

    Herhangi bir ağrıya neden olmayan bu yöntemde kişiye özel bir elbise giydirilir ve lenf sistemine basınç uygulanır. Yaklaşık yarım saat süren her bir seans içerisinde kablolar aracılığıyla vücuda titreşim, ısı ve akım verilir. Lenf sistemi aldığı uyarı ile hızlanınca; vücutta biriken toksinler ve diğer atıklar vücuttan atılabilmek için boşaltım sistemine karışır.

    Lenf Drenajı Faydaları Nelerdir?

    Lenf drenaj genellikle bölgesel yağların eritilmesinde kullanılsa da bunun yanı sıra birçok farklı faydası da bulunur. Çeşitli nedenlerden dolayı vücutta oluşan ödemlerin giderilmesinde kullanılan en aktif yöntemlerden biridir. Lenf sistemini hızlandırarak ödem oluşmuş olan bölgedeki birikintilerin dağılmasını sağlar. Bu sayede ödeme neden olan toksinler ve diğer atıklar temizlenir.

    Vücutta kötü bir görünüme neden olan selülit, varis gibi rahatsızlıkların tedavisinde destekleyici bir yöntem olup özellikle doğumdan sonra ortaya çıkan varislerin giderilmesinde tercih edilir. 

    Kilo vermek isteyen kişilerde diyet ve egzersiz programlarına yardımcı olarak kullanıldığında lenf sistemini hızlandırma yoluyla vücutta yağ birikiminin engellenmesini ve kalori yakımının hızlanmasını sağlar. 

    lenf drenaji nedir

    Lenf Drenaj Nasıl Yapılır?

    Hastaya lenf drenaj tulumu giydirilir. Problem olan bölgeye ya da tüm vücuda planlanmış dakikada, planlanmış basınç uygulanır. Lenf drenajda var olan hava kanalları belli aralıklarla şişip inerek hastaya basınç uygular. Uygulanan basınç ile tedavi başlar.

    Lenf Drenaj Hangi Tedaviler İçin Kullanılır?

    • Vücutta oluşan ödemi ödemi atmak
    • Vücutta oluşan toksinleri atmak
    • Özellikle enzimatik lipoliz yapıldıktan sonra bölgesel incelmenin hızlanması
    • Varis tedavisi
    • Selülit tedavisi
    • Kan dolaşımı artırılması gibi tedaviler için uygulanır.

    Lenf Drenaj Ne Kadar Sürer? Kaç Seans Yapılır? Yan Etkileri Var mıdır?

    Hastanın problemine bağlı olarak 15-30 dakika arasında lenf drenaj ile basınç uygulanır.

    Yine probleme göre,  haftada 1 ya da 2 kere 6 ya da 8 seans uygulanabilir.

    Kişi bu işlem esnasında ya da sonrasında ağrı ve ya acı hissetmez. İşlem sonrası günlük hayatına geri dönebilir. Lenf drenaj uygulamasının hiçbir yan etkisi yoktur.

    Kimler Lenf Drenajdan Yararlanabilir?

    Tüm olumlu etkilerinin yanı sıra vücudun rahatlamasını da sağlayan lenf drenajı isteyen herkese uygulanabilir. Zayıflama sürecinde fark yaratan bir uygulama olduğu için genellikle bölgesel yağların yakılması işleminde tercih edilir. Selülit ve sıkılaşmaya yönelik uygulamaların etkisini artırıp kalıcılığını artırdığı için fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişiler tarafından çokça başvurulan bir yöntemdir. 

    Fazla kilosu olan, selülit sorunu bulunan, adet öncesi dönemde vücudunda ödem oluşan ve meme kanserinden sonra kol bölgesinde ödem oluşan kişilerin sorunları lenf drenaj masajı ile çözümlenebilir.

    Lenf drenaj; kalp pili bulunan ve kan dolaşım hastalıkları olan kişilere, kemik erimesi, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve Hemorit hastalarına uygulanmaz.

    Sonuçlar Ne Kadar Sürede Görülür?

    Etkinin görülebilmesi için en az 10-15 seans düzenli uygulama yapılmalıdır. Selülit sorunu olan kişilerde selülitin şiddetine ve yoğunluğuna göre 15 seanstan fazlasına ihtiyaç duyulması söz konusu olabilir.

    Çalışma Saatlerimiz

    GünlerSaatler
    Pazartesi10:00–18:00
    Salı10:00–18:00
    Çarşamba10:00–18:00
    Perşembe10:00–18:00
    Cuma10:00–18:00
    Cumartesi10:00–18:00
    PazarKapalı

    Post a comment

    Gönder & Send
    TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
    EN: Hello, How may I help you?