Gıdı Sarkması Nasıl Geçer?

BlogGıdı Sarkması Nasıl Geçer?

Çenenin iki yanında ve çene çizgisi boyunca ortaya çıkan sarkık deri, “gıdı” olarak adlandırılır. Genellikle yaş almayla birlikte gelişen gıdı oluşumunun altında yüz hacminin kaybolması, cildin ve yüz bağlarının gevşemesi gibi nedenler de bulunabilir. Söz konusu nedenlere bağlı olarak yanaklardaki deri aşağı sarkabilir, buna bağlı olarak nazolabial kıvrımlar, marionette çizgileri ve gıdı oluşabilir. Gıdı estetiği kapsamında gerçekleştirilen medikal estetik ve estetik cerrahi prosedürlerle orta yüz bölgesine hacim kazandırmak, sarkmış cildi toparlamak ve ciltte kolajenin yeniden oluşmasını desteklemek mümkündür. 

Submental dolgunluk yani gıdı, tamamen yağ dokudan oluşan ve çenenin alt kısmında görülen bir sorundur. Çene kemiklerindeki problemler de gıdı oluşumuna yol açabilir. Çene altında yağ dokusu birikmesiyle karakterize gıdıyı gidermek için uygulanan cerrahi ve cerrahi olmayan prosedürler gıdı estetiği kapsamında yer alır.

Kilo almaya bağlı olarak yağların ilk toplandığı bölgelerden biri gıdıdır. Bununla birlikte ideal kilosunda olan kişilerde de gıdı bölgesinde aşırı yağlanma oluşması riski vardır. Gıdı oluşumu hem kişinin estetik açıdan rahatsız olacağı bir görünüme hem daha yaşlı görünmesine yol açabilir.

Gıdı Sarkmasında Hangi Tedavi Yöntemleri Kullanılır?

Gıdı sarkmasına erken dönemde müdahale edildiğinde, mevcut deformasyonlar daha kolay bir şekilde giderilebilir. Sarkma ve gevşeme ileri boyutlara ulaştıktan sonra müdahale edildiği durumlarda, basit prosedürler yeterli olmaz ve komplike cerrahi prosedürlere başvurulması gerekebilir.

Gıdı sarkmasını giderme amacıyla kullanılabilecek yöntemlerin başında liposuction gelir. Genellikle 45 yaş altında ve cilt sarkması çok belirgin olmayan kişilerde tercih edilen bir yöntemdir. Gıdıdaki yağlanma dolayısıyla olduğundan daha kilolu ve yaşlı görünen kişilerde yağ dokusu alınır, gıdı hattı yeniden şekillendirilir, yüz ve boyun arasındaki geçişe belirginlik kazandırılır.

Lokal anestezi ya da sedasyon altında uygulanan liposuction prosedüründe uygulama bölgesindeki fazla yağlar ince kanüllerle uzaklaştırılır. Yağ depolanmasına ciltte sarkma ve boyun kaslarında ayrılma eşlik ediyorsa, iiposuctiona ek olarak boyun germe estetiğine de gereksinim duyulabilir. Çok fazla yağlanma olan hastalarda liposuction sonrası sarkmayı önlemek için liposuction yöntemi gıdı germe estetiğiyle kombine edilebilir.

Gıdı sarkmasını gidermek, gıdı bölgesindeki yağ hücrelerini gidermek ve bölgenin cildini sıkılaştırmak için lazer lipoliz yöntemine de başvurulabilir. Parçalanan yağlar daha sonra kişinin metabolizması aracılığıyla vücut dışına atılır. Cerrahi bir prosedür söz konusu olmadığından hızlı bir iyileşme süreci yaşanır. Ayrıca küçük alanlarda da uygulanabildiğinden, sıklıkla başvurulan bir medikal estetik prosedürdür.

Gıdı Lipoliz Nedir? Nasıl Yapılır?

Gıdı lipoliz, gıdı bölgesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan fazla yağlanmayı ve sarkmayı gidermek için uygulanan bir prosedürdür. İlgili bölgedeki deri altı yağlanmalarının lazer ya da ultrasonik ses dalgalarıyla eritilip sıvı hale getirilmesini sağlar. Eritilen yağlar herhangi bir müdahaleye gereksinim duyulmadan vücut tarafından dışarı atılır.

Yaştan ve cinsiyetten bağımsız olarak, gıdı oluşumu şikayeti olan ve tıbbi olarak uygulamaya engel durumu olmayan herkese gıdı lipoliz uygulanabilir. Gıdı lipoliz, bölgedeki fazla yağları lazer ışınlarıyla eritmek ve vücut dışına atılması yoluyla deri altı yağlarından kurtulmak için yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Eriyen yağlar vücut tarafından emilip idrar yoluyla dışarı atıldığından hiçbir cerrahi müdaheleye gereksinim duyulmaz.

Etkili bir medikal estetik prosedür olan gıdı lipoliz yönteminde, iğneyle bölgedeki yağların içine girilir ve bölgedeki yağların açığa çıkması sağlanır. Gıdı lipoliz işleminde enzimatik lidpolize göre daha düşük dozda ilaç uygulanır. 

Uygulama öncesi ek bir ön hazırlık gereksinimine ihtiyaç duyulmaz. Hastanın acı ya da ağrı hissetmemesi için öncelikle lokal anestezi yapılır. Lokal anestezinin etki etmesiyle birlikte işlem sırasında 3 cc ilaç enjeksiyonu gerçekleştirilir. İşlemden sonra çok küçük şişlikler ve kızarıklıklar ortaya çıkabilir. Bu durum herhangi bir müdahale gerekmeksizin birkaç gün içerisinde kendiliğinden düzelir.

İşlem tamamlandıktan sonra, hastanın günde birkaç kez elinin tersini kullanarak lenf nodlarına doğru masaj yapması önerilir. Gıdı lipoliz işlemi uygulandıktan 2 hafta sonra ikinci seans yapılır. Gıdı lipoliz prosedürü genellikle 2 ya da 3 seansta tamamlanır. Gıdı lipoliz uygulanan kişi lipoliz işleminden sonra sağlıklı bir beslenme düzeni uyguladığı takdirde, yeniden yağlanma oluşmaz. Çok fazla alkol ve hamur işi tüketilmesi halinde yerinden yağlanma oluşması riski vardır. 

Gıdı lipoliz yapıldıktan sonra 10 dakika süreyle hastaya buz kompresi yapılır. Daha sonra hasta günlük yaşantısına herhangi bir kesinti olmadan devam edebilir. Diğer medikal estetik prosedürlerde olduğu gibi gıdı lipoliz işleminden sonra da bazı noktalara dikkat edilmelidir.

Gıdı lipoliz sonrası 5-7 gün süreyle hem gece hem gündüz, sonraki 2 hafta ise yalnızca gece yatmadan önce gıdı masajı uygulaması yapılmalıdır. Böylece gıdıdan alınan yağlar nedeniyle uygulama bölgesinde ortaya çıkan ödemin kolayca dağılması sağlanır. Deri sıkılaştıkça yukarıdaki yerine daha kolay bir şekilde uyum gösterir. Uygulama sonrası hafif bir ağrı hissedilmesi durumunda basit ağrı kesicilerin kullanımı fayda sağlayabilir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?