Botoks Kaç Ayda Bir Yapılır?

BlogBotoks Kaç Ayda Bir Yapılır?
botoks kaç ayda bir yapılır

En iyi sonuçların elde edilebilmesi için botoks tedavileri arasında 3 ila 4 ay beklenmelidir. Bu noktada önerilen botoks enjeksiyonun etkilerinin geçmeye başladığı zaman yeni bir planlama yapılmasıdır. 

İlk botoks enjeksiyonunu takiben 12 hafta civarında, hareketliliği kısıtlanmış olan kaslarda hareketlenmeler başlayabilir. Bu dönemde yeni bir enjeksiyon planlanmadığı takdirde ince çizgiler ve kırışıklıklar botoks enjeksiyonundan önceki haline gelebilir. 

Vücudun enjekte edilebilir bileşenleri diğerleri kadar hızlı metabolize etmediği takdirde tedaviler arasında 12 haftadan fazla süre bırakılabilir. 

Botoksun Daha Uzun Süre Dayanmasını Sağlayacak İpuçları

Botoks yaşlanma belirtilerini azaltmak ve tersine çevirmek için kullanılabilecek etkili bir yöntemdir. Botoks enjeksiyonlarına başlandıktan sonra tedavilerin 4 ila 6 ayda bir yaptırılarak sonuçlar korunmalıdır.

Botoks kendini sinir uçlarına yapıştırarak sinirler ve yüz kasları arasındaki sinaptik yolu bozarak hareket eder. Diğer bir deyişle botoks yüz kaslarının hareketini sağlayan sinirleri geçici olarak felç eder. Zaman içinde felç olan sinir uçları, büyüyen ve kasları hareket etmeye teşvik eden yeni uçlarla değiştirilir. Botoks enjekte edildiği bölgede kas kasılmalarını engeller. Bu dinamik kırışıklıkları yumuşatıp önlediği anlamına gelir.

Botoks enjeksiyonunun etkilerinin kalıcı olması için bu konuda uzman ve deneyimli doktorlar tarafından uygulanması bir zorunluluktur. Botoks enjeksiyonlarının maksimum etkisi için uygun dozlarda enjeksiyon doğru bölgelere yapılmalıdır.

Botoks enjeksiyonunu izleyen ilk 24 saat aşırı sıcaktan ve yorucu egzersizlerden kaçınılmalıdır. Yoğun yüz masajları, botoksun yüzün istenmeyen bölgelerine dağılmasına neden olabileceğinden önerilmez. Bu durumda geçici yüz felci, göz kapağı sarkması ya da istenmeyen farklı yan etkilerle karşı karşıya kalınabilir. Bu tür sorunlarla karşı karşıya kalınmaması için botoks enjeksiyonundan sonraki gece hafif yüksek bir pozisyonda ve sırtüstü uyumaya özen gösterilmelidir.

Güneş ışınlarının yarattığı hasar ciltte erken kırışıklıklar oluşmasına neden olabilir. Botoks altta yatan kasları içermediğinden, cilt hasarından kaynaklanan kırışıklıklara karşı etkisizdir. Bunun engellenmesi için yüz, boyun ve ellere her gün SPF sürülmelidir. Geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanarak ve UV’nin yoğun olduğu saatlerde açık havada bulunmayarak botoks etkisinin kalıcılığı artırılabilir.

Cilde iyi bakmak botoks enjeksiyonunun etkisinin daha uzun süreli olmasını sağlar. Bol su tüketen ve cildini nemlendirmeye özen gösteren hastalarda tedavi edilen alanlar daha uzun süre dolgun ve kırışıksız kalır.

Beslenme şekli cildin görünümü ve sağlığı üzerinde doğrudan etkilidir. Aynı şekilde stres de vücudu birçok yönden olumsuz etkileyen faktörlerin başında gelir. Yaşlanma sürecini hızlandırmasının yanı sıra yaygın yaşlanma belirtilerini artırır. Botoks enjeksiyonunun kalıcılığının artırılması için gereksiz stres tetikleyicileri hayatınızdan uzaklaştırmanız önerilir.

Bazı araştırmalar botoks etkilerinin vücuttaki çinko seviyesi ile bağlantılı olduğunu gösterir. Botoks tedavisinden sonra düzeli olarak çinko takviyesi almak yaşlanma karşıtı etkilerin uzamasına yardımcı olabilir. 

Botoks Tedavisi Nasıl Çalışır?

Kaşınızı her kaldırdığınızda, gülümsediğinizde veya ağladığınızda, yüzünüzün altındaki kaslar kasılır. Bu kas kasılmaları, içsel duygularınızı fiziksel olarak açığa çıkaran farklı yüz ifadeleri oluşturmanıza olanak tanır. Ne yazık ki bu kasılmalar kırışıklıkları da daha belirgin hale getirir. Zamanla, kırışıklıklar ve ince çizgiler yüzdeki kalıcı demirbaşlar haline gelir. Burada devreye giren botoks enjeksiyonu, sinirlerin kasılmasını önlemek için yüz kaslarına mesaj göndermesini engelleyen maddeler içerir. Sonuçlar daha yumuşak ve daha rahat kırışıklıklar ve daha az görünür ince çizgilerdir.

Botoks sinir iletişimini geçici olarak bloke edebilirken, etkileri kalıcı değildir. Tedaviyi aldıktan sonra aylar geçtikçe, eski yüz kırışıklıklarının geri döndüğünü fark etmeye başlayacaksınız. Ancak düzenli tedavi ile kırışıklıklar daha az belirgin hale gelecektir.

Tipik olarak, Botox’un etkileri üç ila dört aya kadar sürer. Bu nedenle önerilen tedavi her üç ila dört ayda birdir. Bununla birlikte, yüz kaslarınız daha az kasılmak için kendilerini eğitmeye başlarsa, her bir tedavi için süre üç veya dört aydan daha uzun sürebilir. Bu nedenle, kişiye özel bir tedavi planı oluşturmak için bu alanda uzman bir doktorla çalışmak çok önemlidir.

Botoks Alında Ne Kadar Sürer?

botoks alında ne kadar sürer

Botoks yatay alın çizgilerini tedavi etmek için en etkili kozmetik enjeksiyonlardan biridir. Botox, botulinum toksini adı verilen özel bir proteinden oluşan bir nöromodülatördür. Alnına enjekte edildiğinde, nörotoksik protein, sinir uçlarınız ile alın çizgilerini kontrol eden kaslar arasındaki iletişimi engeller. Bu nedenle alına yapılan Botox enjeksiyonları alın çizgilerinizden sorumlu kasları geçici olarak felç eder ve bu da bölgeyi düzleştirir.

Ancak botoksun etkileri sonsuza dek sürmez. Bunun nedeni vücudun yeni nörotransmitterler üretmeye devam etmesidir. Genel olarak alına yapılan botoks enjeksiyonları yaklaşık 4 ay sürer. Bununla birlikte, tedavinin spesifik ömrü, spesifik doza, hastanın ürüne toleransında, egzersiz seviyesine ve diğer faktörlere bağlıdır.

Botoks enjeksiyonunun ömrü, alın çizgilerinin boyutuna ve derinliğine de bağlıdır. Hafif alın çizgileri daha uzun süre bastırılmış kalabilir, ancak daha derin çizgiler daha erken görünür hale gelebilir.

 

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?