Botoks Kaç Yaşında Yapılmalı?

BlogBotoks Kaç Yaşında Yapılmalı?
botoks kaç yaşında yapılmalı

Son yılların en gözde medikal estetik prosedürlerinden biri olan botoks her yaş grubundan kadın ve erkeğe uygulanabilmektedir. Botoks ileri yaştaki kadınların sıklıkla tercih ettiği medikal estetik prosedürlerden biri olmasına karşın erken yaşta botoks tedavisine başlanması sayesinde ilerleyen dönemde oluşabilecek kırışıklıkların önüne geçilebilmektedir. 

Botoks uygulamasına başlanması için en uygun yaş kişi özelinde değişebileceğinden dolayı kesin bir yaş telaffuz edilmesi doğru değildir. En doğru yaklaşım yüzde istirahat halinde çizgiler görünmeye başladığında botoks yaptırılmaya başlanmasıdır. Tercihen gülümseme ve gülme sırasında derinleşen çizgiler oluşmaya başladığı durumlarda botoks ile tedavi çok daha başarılı sonuçlar verir. Bu kırışıklıklar derinleşip daha fark edilir olduğunda botoks prosedürüyle görünümleri yumuşatılabilir. Ancak cilt yaşlandıkça bu çizgiler derin oluklu bir görünüm alır. Ve giderek derinleşen çizgilerin botoks prosedürüyle ortadan kaldırılması mümkün olamayabilir.

Botoks yaptırmak isteyen kişilerin öncelikle cilt görünümü değerlendirilir. Kişi özelinde, ihtiyaçlara göre bir tedavi programı belirlenir. Bu aşamada yaş ve cilt ihtiyaçlarına göre kullanılması gereken ideal botoks dozu saptanır. İdeal dozun doğru teknikle uygulanması sonucunda maksimum fayda ve doğal bir görünüm elde edilir. 

Botoks uygulamasına erken başlanması alındaki ya da kaş arasındaki hareketin azaltılıp cildin pürüzsüzleşmesini, yeni ya da daha derin çizgilerin oluşmasının engellenmesini sağlar. Mimik hareketleri azaltılınca kırışıklıklara neden olan yüz ifadelerinin önüne geçilir ve yüzdeki çizgilerin derinleşmesi önlenir.

Botoks İçin En Uygun Yaş Kişi Özelinde Değişir

Kırışıklıklar ve yüz yaşlanmasının giderilmesinde en etkili ve güvenilir medikal estetik prosedürlerin başında botoks gelir. Enjeksiyon yoluyla uygulanması ve cerrahi prosedür içermemesi nedeniyle son derece kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanabilir. Clostridium botulinum isimli bakterinin salgıladığı bir protein botoks uygulamasında kullanılır. Sinirlerden kaslara olan elektriksel iletinin bloke edilmesiyle uygulama bölgesindeki kasın fonksiyonu geçici olarak azaltılır ya da yok edilir. Kas fonksiyonunun azaltılması ya da yok edilmesi sonucu kas kasılmamaya başlar. Böylece cilt üzerindeki kırışıklıkların azalması ya da yok olması sağlanır. Botoks enjeksiyonunun etki süresi boyunca kişi istese de mimik kaslarını çalıştıramaz. Bunun sonucu olarak cilt kendisini toparlamaya başlar ve daha iyi bir görünüme kavuşur.

Botoks enjeksiyonu;

  • Alın bölgesinde oluşan yatay çizgilerin, 
  • İki kaş arasında ortaya çıkan ve çatık kaş görünümüne yol açan çizgilerin,
  • Her iki gözün yan tarafında bulunan kaz ayağı çizgilerinin,
  • Üst ve alt dudaktaki dikey çizgilerin tedavisinde kullanılır. 

Bunlara ek olarak her iki kaşın yan taraflarının yukarı kaldırılmasında; el, ayak ve koltuk altındaki aşırı terleme sorununun tedavisinde de botoks enjeksiyonundan yararlanılabilir.

Botoks Hakkında Bilmeniz Gerekenler

botoks hakkında bilmemiz gerekenler

Günlük hayat içerisinde gülme, üzülme, şaşırma, kızma, ağlama ya da göz kısma gibi hareketler sonucunda yüzdeki mimik kasları sürekli çalışır. Bunun sonucunda ciltte kırışıklıklar meydana gelir. Bu hareketlerin yıllar içinde sürekli tekrarlanmasına bağlı olarak ciltteki kırışıklıklar kalıcılık kazanır. Söz konusu kırışıklıkların dereceleri; kişinin mimik kullanma alışkanlığına, yaşına, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalma süresine, cinsiyetine, cilt ve kas yapısına göre değişiklik gösterebilir.

Botoks enjeksiyonu yapılan bölgelerde sinirlerdeki geçiş bloke edilir, kasların kasılması engellenir. Bu sayede bölgedeki deri gerginleşir ve çizgiler açılır. Çizgiler oluşmaya başladıkları erken dönemde botoks prosedürüyle tedavi edilebilirler. Zaman içerisinde çizgilerin derinleşmeye başlaması botoks enjeksiyonunun tek başına yeterli bir tedavi olması olasılığını ortadan kaldırır. Bu durumda istenilen etkinin sağlanabilmesi için ek tedaviler uygulanması gereksinimi doğabilir.

Botoks prosedürü uygulanmadan önce, uygulama bölgesi sterilize edilir ve lokal anestezi etkili krem sürülerek bölgenin uyuşması beklenir. Uyuşma sağlanınca çok ince uçlu özel iğneler kullanılarak botoks maddesi bölgeye enjekte edilir. Hasta uygulama sırasında ya da sonrasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Botoks hem uygulama hem de iyileşme süreci son derece hızlı ve konforlu olan bir prosedürdür. 

Botoks enjeksiyonunun etkisi genellikle uygulamadan 3-4 gün sonra görülmeye başlar. Genellikle 7 günde etki tam olarak gözlemlenebilmekte olup yaklaşık 4-6 ay kalıcıdır. Botoks enjeksiyonunun etkisi ortadan kalktığında prosedürün yinelenebilmektedir. 

Botoks enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde hafif düzeyde şişlik, morarma ve nadiren olmakla birlikte göz kapağında düşme görülebilir. Bu durumlar kısa bir süre içerisinde kendiliğinden düzelecektir. Botoks enjeksiyonundan sonra hasta günlük yaşamına kaldığı yerden devam edebilir. Uygulama sonrası belirtilen süre boyunca uzun süre eğilmeyi gerektirebilecek olan hareketlerden, yüz kaslarının çalıştırılmasından uzak durulmalıdır. Enjeksiyondan sonraki özellikle ilk 4 saat baş yüksekte tutulmalı, öne doğru eğilmekten ve uzanmaktan kaçınılmalıdır. Aynı şekilde botoks uygulamasından sonra kalsiyum içerikli besinler tüketmemeye, işlemden sonra en az üç gün uygulama bölgesine hafif şekilde masaj yapmaya ve hijyenine dikkat etmeye özen gösterilmesi çok önemlidir.

Botoks tedavisine başlandıktan sonra hastanın devam etmesi zorunlu değildir. Tedavinin etkisi geçtikten sonra belirli bir süre çizgiler eski yoğunluğuna dönmeyecektir. Ancak devam edilmesi durumunda çok daha başarılı sonuçlar alınır. Çizgiler giderek hafifler ve yeni çizgilerin oluşması engellenir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?