Botox Etkisi Ne Kadar Sürer?

BlogBotox Etkisi Ne Kadar Sürer?

Estetik amaçla uygulanan bir tedavi olan botox ya da botoks, yüz kırışıklıklarından aşırı terleme tedavilerine kadar kullanılan ir egzotiksindir. Clostridium Botulinum adı verilen bakteriden elde edilen botoks, estetik sorunlarının ortadan kaldırılmasındaki en etkili yöntemlerden biri olarak kabul edilmektedir. Özellikle yüzdeki kırışıkları ortadan kaldırmada sıklıkla kullanılan botoks tedavisi, uygulamasıyla da en kolay yöntemler arasında başı çekmektedir. Diğer estetik yöntemlerine benzer bir şekilde yalnızca uygulandığı alana etki eden botoks tedavisi, sinir uçlarına iletim sağlayan maddelerin salımın yapmasını önlemektedir. Oldukça etkili bir durdurma işlevine sahip olan botoks tedavisi, özellikle ter bezleri üzerinde büyük bir etki bırakmaktadır. Uygulandığı andan itibaren belirli bir süre boyunca ter bezlerini durdurmaktadır.

Botoks tedavisinin ilk dönemlerinde yalnızca belirli bölgelere işlem yapılmıştır. Bu tedavide uygulama yapılan ilk bölge de göz çevresidir. Göz tembelliği yani blefarospazm’ı bulunan bir hastanın tedavi edilmesinde uygulanan botoks tedavisi, oldukça etkili bir sonuç vermiştir. Daha sonrasında da servikal distoni tedavisinde de uygulanan botoks, aynı şekilde etkili bir sonuç vermesiyle birlikte tıp dünyasına hızlıca yayılmaya başlamıştır. İlk süreçlerinin ardından ve özellikle estetik dünyasının hızlıca gelişmesiyle birlikte yüz bölgesindeki hemen hemen her noktaya uygulanmaya başlanan botoks, daha sonrasında vücuda da yayılmıştır.

Botox Tedavisinin Amacı Nedir?

Botox ya da botoks tedavisi, estetik alanında hemen hemen herkesin bildiği bir cilt yenileme yöntemidir. Uygulaması itibariyle diğer tüm yöntemlere nazaran oldukça kolay olan botoks, geçici süre boyunca uygulandığı alandaki sinirsel problemleri ortadan kaldırır ve ciltte probleme yol açan sorunları durdurmaktadır.

Botoks, uygulama açısından hangi alanda ne için işlev göreceği farlılık göstermektedir. Çoğunlukla göz çevresinde yer alan kaz ayağı kırışıklığı, dudak kenarları ve üstlerindeki kırışıklar vb. gibi alanlardaki yapısal sorunları gidermek amacıyla uygulanan botoks tedavisi, bunların yanı sıra bir dizi iyileştirme yöntemi için de kullanılmaktadır. Tedavi edici özelliğinin yanı sıra koruyucu bir görev de üstlenen bu yöntem, zaman içerisinde uygulandığı bölgedeki sorunları giderdiği gözlemlenmektedir. Bunun yanı sıra henüz yapısal bir sorunun ortaya çıkmadığı durumlarda da uygulanabilen botoks tedavisi, daha sonraki durumlarda oluşacak kırışıklık gibi cilt problemlerinin önüne geçmede büyük etki göstermektedir.

Botoks tedavisi, aşırı terleme durumlarında da uygulanabilmektedir. Özellikle belirli bölgelerinde aşırı terleme sıkıntısı çeken hastalar, botoks tedavisine başvurarak bu sorunlarının ortadan kalkmasını beklemektedir. İşlev olarak bu işlemi en kolay ve en hızlı şekilde yerine getiren botoks, ter bezi hücreleri üzerinde oldukça etkilidir. Uygulandığı andan itibaren aşırı terlemenin önünü kesen botoks, kişideki bu problemi ortadan kaldırmaktadır.

Botoks tedavisinin cilt sorunlarını ve terleme etkisini giderdiği gibi bir de birçok insanın hayatını zorlaştıran migren ağrısına da etki ettiği gözlemlenmektedir. Hayatı oldukça zorlaştıran ve birçok durumda kişinin işlerini yerine getirememesine sebep olan migren rahatsızlığı, botoks tedavisiyle giderilebilmektedir.

Botox Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Botoks tedavisi enjeksiyon yöntemiyle kişiye uygulanmaktadır. Yalnızca uygulandığı bölgeye etki eden botoks, özellikle yüz bölgesindeki cilt problemleri amacıyla sıklıkla uygulanan bir estetik yöntemidir.

·        Yüz bölgesinde botoks tedavisi: Yüz bölgesindeki kırışıkları gidermede en kolay yol olarak görülen botoks, kişiden kişiye farklılık gösterse de genellikle 3 ya da 4 defa uygulamanın ardından kesin bir etki göstermektedir. Kişinin cildine ve yapısına bağlı olarak uygulamanın ardından geçen 3-4 gün içerisinde etki etmeye başlayan botoks, yapıldığı andan sonraki geçen günlerde kişide hafif bir ağrı hissi yaratabilmektedir. Uygulandığı bölgedeki mimik ve kaslarda da hareket azalmasına sebep olan botoks, o bölgede biraz şişkinlik ortaya çıkarmaktadır. Fakat bu sürecin geçmesinin hemen ardından etkisi gözlemlenebilen botoks, uygulanan bölgede kişideki kırışıkların ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Bu etki süreci kişiden kişiye değişiklik gösterse de 6 aya kadar devam edebilmektedir.

·        Ter bezleri için botoks tedavisi: Botoks tedavisinin uygulama alanlarından biri de ter bezleridir. Kişinin günlük yaşantısına etki eden, özgüvenini zedeleyen ve sık sık kıyafet değiştirmesi gereken durumları ortaya çıkaran aşırı terleme sorunları, botoks tedavisiyle çözüme kavuşturulabilmektedir. Aşırı terleme meydana gelen bölgedeki ter bezine bizzat uygulanan botoks, etki gösterdiği andan itibaren bu sorunu ortadan kaldırmaktadır. Kesin bir sonuç için uygulanacak kişinin 3 ya da 4 defaya mahsus bir şekilde botoks tedavisini yinelemesi tavsiye edilmektedir.

·        Migren ağrısı için botoks tedavisi: Migren rahatsızlığı bulunan bir hastanın kafa ve boyun bölgesindeki 7 bölgeye botoks enjekte edilmektedir. Belirli bir süre boyunca düzenli olarak uygulanan bu işlemin akabinde bazı hastalarda ağrıların başarılı bir şekilde son bulduğu gözlemlenmektedir. Uygulama yapılan bazı hastalarda da ağrıların büyük bir ölçüde azaldığı görülürken, tekrarlanan tedavinin sonucu olarak migren rahatsızlığına çözüm bulunduğu tespit edilmiştir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?