Botox Ne Zaman Yapılmalıdır?

BlogBotox Ne Zaman Yapılmalıdır?
botox ne zaman yapılmalıdır

Botox kadınların da erkeklerin de son yıllarda sıklıkla tercih ettiği etkili ve kolay uygulanabilen medikal bir prosedür olarak popülaritesini artırmaya devam etmektedir. Uzmanların önerisi yüzde istirahat halinde çizgiler görülmeye başlandığında botox prosedürünün uygulanması yönündedir. Gülümseme ya da gülme esnasında derinleşen çizgiler de botox prosedürü ile kolayca tedavi edilebilmektedir. Bu kırışıklıklar derinleştiğinde ve fark edilebilir bir hale geldiğinde daha yumuşak bir görünüm elde edilmesi için de botox prosedürü uygulanması tercih edilebilir. Bununla birlikte yaş almaya bağlı olarak çizgilerin belirginleşmesi ve cildin derin bir şekilde oluklu görünüme ulaşması durumunda sorunun giderilmesi için botoks prosedürünün yeterli gelmemesi söz konusu olabilir.

Botoks prosedürü uygulanması için başvurulan kişilerin ilk olarak cilt görünümleri değerlendirilmektedir. Daha sonra kişiye özel bir tedavi programı ve kişinin yaşı ile ihtiyacına göre uygulanacak botoks dozu belirlenir. En uygun botoks dozunun ve uygulama noktalarının belirlenmesi sayesinde uygulamadan maksimum fayda sağlanması ve doğallıktan ödün verilmemesi mümkün olmaktadır.

Önleyici botoks uygulamalarına başlanması için en ideal yaş 20’li yaşların sonu 30’lu yaşların başı kabul edilmekte olup bu sayede henüz kırışıklıklar ortaya çıkmaya başlamadan tedavi edilmesi mümkün olabilmektedir. Kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte ilk çizgiler ve kırışıklıklar genelde 30’lu yaşların başında ortaya çıkar. Bu nedenle botoks yaptırmak için en uygun dönem olarak bu dönem kabul edilir.

Güneş ışınları, alkol tüketimi ve sigara kullanımı gibi etkenler erken yaşta kırışıklıklar oluşmasına neden olabilmektedir. 30’lu yaşların başında kırışıklık oluşmasının en önemli nedenlerinden biri strestir. Botoks kaz ayaklarının tedavi edilmesinde ve kırışıklıkların yumuşatılmasında kullanılan en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Bununla birlikte kişinin doğal bir gülümsemeye sahip olmasında en önemli etkenlerden biri göz çevresindeki kırışıklıklardır. Bu nedenle bölgeye botoks yapılması sırasında doğallıktan ödün verilmemeye özen gösterilmelidir. Kaz ayaklarının tamamen dondurulmasındansa yumuşatılması kişilerin samimiyetsiz bir gülüşü olmasının engellenmesini sağlamaktadır.

Medikal Estetik İle Görünümünüzü Yenileyin

Günümüzde kadın erkek fark etmeksizin hemen herkes daha iyi ve daha genç bir görünüme sahip olmak istemektedir. Estetik prosedürler günden güne hayatımızda çok daha fazla yer kaplamakta ve bireyler hızlı ve kolay bir şekilde istedikleri görünüme kavuşabilmektedir. 

Botoks son zamanların tartışmasız en çok tercih edilen ve en kolay uygulanan medikal prosedürlerinden biridir. Clostridium botulinium bakterisinden elde edilen toksinin kullanılmasıyla kırışıklıkların açıldığı botoks prosedüründe belirli bir ölçüde kaldırma ve germe etkisi de yaratılabilmektedir.

Bireylerin yüz bölgesinde yaş alma ve genetik etkenler sonucunda çizgilenmeler ve kırışıklıklar oluşması doğaldır. Bunu altında yatan eden yıllar boyu mimiklerin kullanılmış olmasıdır. İlgili bölgelerdeki kas gruplarının hareket ettirilmesiyle mimikler kullanılmakta ve bu kas gruplarının üzerinde bulunan deride zaman içerisinde kırışıklıklar meydana gelmektedir. Bu durum son derece doğal olmakla birlikte ortaya çıktığı yaş kişinin genetik yapısı ve diğer bazı etkenlere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Alın ve göz çevresinde diğer bir deyişle yüzün üst bölgesinde oluşan kırışıklıklar kişilerde olduklarından daha yaşlı, yorgun ve asık suratlı bir görünüme neden olabilir. Bu durumda uygulanan botoks prosedürü sayesinde hem alın çizgilerine hem göz çevresindeki kırışıklıklara müdahale edilmesi mümkündür. Kaş arasındaki bölgeye de uygulanan botoks prosedürü kişinin daha genç ve dinamik bir görüntü elde etmesini sağlamaktadır.

botoks ne zaman yapılmalıdır

Alt Yüz Bölgesine De Botox Uygulaması Yapılabilir

Yüzün alt bölgesine yapılan botox uygulaması kapsamında çene, dudak ve burun çevresi ile boyun kırışıklıklarına müdahale edilmesi söz konusu olmaktadır. Dudak üstünde ve altında yer almakta olan kaslara botox uygulanmasıyla sigara çizgileri denilen ince çizgiler hafifletilebilmektedir. Çene sıkıldığı zaman meydana gelen buruşukluklar, çenenin her iki yanında yaş almaya bağlı oluşan marionette çizgileri, boyunda uzanan bantlar botoks uygulamaları ile tedavi edilerek azaltılabilmektedir. 

Botoks prosedürü bu uygulama için özel olarak üretilmiş olan ince uçlu küçük enjektörlerle yapılmaktadır. Deri tabakası geçilerek alttaki kas tabakasına seyreltmiş botulinium toksininin enjekte edildiği prosedürde bazı durumlarda dermis tabakasına enjeksiyon yapılması da söz konusu olabilmektedir.

Enjekte edilen ilaç uygulama bölgesinde bulunan kaslarla sinir uçları arasındaki iletkenliği kesmekte ve geçici bir felç durumu oluşturmaktadır. Uygulamanın etkisi genellikle 24-72 saat içerisinde görülmeye başlamakta birlikte kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. İlk uygulamalarda ortalama 4-6 ay kalıcılığı olan botoksun düzenli olarak yinelenmesiyle kalıcılık süresi uzamaya başlamaktadır. 

Botox Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Botox prosedüründen sonra 24 saat cildin darbelere karşı korunması, ovuşturulmaması ve güneş koruyucu krem kullanılması gerekmektedir. Uygulamadan sonra 2 gün başın aşağı doğru eğik pozisyonda tutulmamasına, yüzüstü yatılmamasına, sauna ve hamam gibi nemli ve sıcak ortamlardan uzak durulmasına özen gösterilmelidir. 

Botox hamilelik ve emzirme sürecinde olanlara, kanser ve kas hastalığı olanlara, kanama bozukluğu bulunanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, ileri yaşta ve kırışıklıkları ileri seviyede olanlara ve prosedürden elde edilecek sonuç ile ilgili beklentisi gerçekçi olmayanlara uygulanmamaktadır.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?