Burun Dolgusu Ne Zaman Oturur?

BlogBurun Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Yüz bölgesinde ilk göze çarpan nokta şüphesiz burundur. Kişinin yüz karakteristiğini belirlediği düşünülen burun, herkeste farklı bir yapıda ve görüntüde olabilmektedir. Yüz bölgesindeki görüntüyü büyük ölçüde etkileyen burun, kişinin özgüvenini oldukça etkilemektedir. Özellikle burnunda şekil bozukluğu buluna kişiler, bu sorunu gidermek adına belirli tedavi yöntemlerine başvurmaktadır. Bu yöntemler arasında da en kolay uygulanan olan burun dolgusu sıklıkla kişilere uygulanmaktadır. Tıp alanındaki gelişmeler neticesinde ortaya çıkan burun dolgusu, ihtiyaç duyulan kişilere kolaylıkla uygulanmaktadır.

Burnu yeniden şekillendirmek için hiyalüronik asit bazlı dolgu maddesi kullanılarak yapılan dolgu işlemi, burna daha hoş ve düzenli bir görünüm kazandırmak adına uygulanmaktadır. Kişinin burnundaki fizyolojik görüntüyü tamamen değiştirmeyen bu işlem, burnun daha küçük görünmesine ya da burun köprüsündeki keskin görüntünün ortadan kalmasına yol açmaktadır.

Özellikle burun denildiğinde akıllara gelen ilk işlem olan rinoplasti yani burun ameliyatının gerçekleşmesinin mümkün olmadığı durumlarda uygulanan burun dolgusu, bunun yanı sıra daha kolay gerçekleştirilen bir uygulama olması sebebiyle de sıklıkla kişilere yapılmaktadır. Uzman doktorlar tarafından yapılan bu tedavi işlemi, burun bölgesindeki estetik açıdan görünümü etkileyen koşulları ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Burun Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanmaktadır?

Burun dolgusunu burun bölgesinde yapısal bozukluk bulunan herkes yaptırabilmektedir. Bu sorunu çözmek ve yüz bölgesindeki en çok dikkat çeken ayrıntıların başında gelen burnun daha hoş bir görüntü kazanması için yaptırılan bu işlem için belirli bazı yapısal sorunların bulunması gerekmektedir. Burun dolgusu yaptırabilmek için kişide olması gereken yapısal sorunlar şunlardır;

·        Burun kemerinde çöküntü,

·        Burundaki hafif asimetrik görüntü,

·        Burun ucunun düşük olması,

·        Burunda küçük girinti ve çıkıntı olması,

·        Burnun bir tarafının diğer tarafa göre daha çökük olması,

·        Cerrahi operasyon ardından burun bölgesinde ortaya çıkan bozukluklar için bu tedavi yöntemi uygulanabilmektedir.

Burun Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?

Burun dolgusu operasyonu, hastanın tıbbi hikayesinde herhangi bir engel bulunmadığı durumlarda uygulanabilmektedir. Çoğu hastada herhangi bir sorun bulunmadan bu tedavi yöntemi kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. Fakat bazı hastalar için bu tedavi yönteminin uygulanması sakıncalı olabilmektedir. Burun dolgusu operasyonunun uygulanması sakıncalı olan hastalar şunlardır:

·        Hamileler ya da emzirme dönemindeki anneler

·        Kronik rahatsızlığı bulunan kişiler

·        Cilt rahatsızlığı bulunanlar

·        Aktif olarak uçuk sahibi olanlar

·        Burun dolgusu maddesine karşı alerjik reaksiyon gösterebilecek kişiler

·        Düzenli bir şekilde burundan nefes alma problemi yaşayan kişiler

Bu kategori içerisinde yer alan kişilerin uzman doktor tarafından burun dolgusu yaptırmaları sakıncalı görülmektedir. Bu sebeple, burun dolgusu kararı sırasında uzman doktor görüşüne başvurulması gerekmektedir.

Burun Dolgusu İşlemi Nasıl Uygulanmaktadır?

Burun dolgusu işlemini yaptırmak isteyen kişilerin, bu uygulama için ilk önce alanında uzman doktorlara başvurmaları gerekmektedir. Bu kişilere tedavi uygulanmadan önce doktor hastanın tıbbi hikayesini dinlemektedir. Bu hikâye içerisinde nazal ameliyat bulunup bulunmadığı, uyku apnesinin olup olmadığı ya da herhangi bir travma durumu daha önceden oluşup oluşmadığı incelenmektedir. Bu sürecin sonrasında herhangi bir engel bulunmadığı takdirde uzman doktor, burun dolgusunun uygulanma aşamasına onay vermektedir.

Doktor tarafından talep edilen tıbbi hikâyede bir sorun teşkil edecek durum olmamasının ardından onay verilme aşamasından hemen sonra burun dolgusu tedavisi uygulanabilmektedir. Zira bu işlem yalnızca 10 dakikada tamamlanmaktadır. İşlem sırasında burun bölgeleri olan; burun köprüsü, burun ucu ya da diğer bölgelere dolgu enjekte edilmektedir.

Burun Dolgusu Yapılmasının Ardından Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun dolgusu işlemi uygulanmasının ardından, uzman doktorlar hastalara yapmaları gereken belirli şeyler tavsiye etmektedir. Bunlar:

1.      Burun dolgusu işleminin ardından verilen tavsiyelerden ilki burna dokunmamaktadır. Belirli bir süre boyunca burun bölgesine temas edilmesinden ya da bir cismin değmesinden kaçınılmalıdır.

2.      Burun bölgesine zarar verebilecek sporların yapılmasından kaçınılmalıdır.

3.      Operasyon sonrası doktor tarafından belirlenen belirli bir süre içerisinde sıcak suyla duş alınmaması gerekmektedir.

4.      Kahve, alkol ve kafein içeren içeceklerin ve yiyeceklerin tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.

5.      Güneş ışığına direkt bir şekilde maruz kalınmaması gerekmektedir.

6.      Buhar odası ya da sauna gibi ortamlarda bulunulmaması gerekmektedir.

7.      Operasyonun ardından doktor tarafından belirlenen bir muayeneye mutlaka gidilmesi gerekmektedir.

Operasyon Sonrası Burun Dolgusu Kalıcı Mıdır?

Burun dolgusu operasyonunun ardından kişilerde geçici bir etki gözlemlenmektedir. Burun dolgusu operasyonu sonrasında kalıcı bir etki beklenmemelidir. Uygulamanın ardından dolgu maddesine ve kişinin durumuna göre burun dolgusunun etkisi uzayabilmekte ya da kısalabilmektedir. Fakat burun dolgusunun ortalama süresi birkaç ay aralığındadır. Uygulama esnasından bir süre sonra etkisi gözlemlenen burun dolgusu, istenilen şekilde oturmuş olur. Birkaç ay boyunca da oturmuş bir burun görüntüsü kişide kalmaktadır. Fakat bu sürecin ardından dolgunun etkisi yavaşça kaybolmaya başlamaktadır.

Burun dolgusu tekrardan yapılabilen bir işlemdir. Gerekli görüldüğü takdirde doktorlar bu işlemi daha önceden uygulanmış hastalara yeniden yapabilmektedir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?