Burun Dolgusu Nedir?

BlogBurun Dolgusu Nedir?

Burun yüzün tam ortasında konumlanması ve son derece karakteristik bir organ olması nedeniyle kişinin nasıl göründüğünü doğrudan etkiler. Burun görünümünden memnun olmamak kişide öz güven kaybına neden olabilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatı ülkemizde de dünya genelinde de en sık uygulanan estetik cerrahi prosedürleri arasında yer alır. Ancak burun estetiği ameliyatı cerrahi bir prosedür olduğundan iyileşme süresi daha uzundur. Ayrıca bazı kişiler burunlarının görünümünden hoşnut olmasalar da burun estetiği gibi kalıcı müdahaleler yaptırma konusunda çekimserdirler. Bazı kişilerin ise ameliyat sırasında anestezi almayı engelleyen sorunları olabilir. Bu aşamada devreye giren ve etkili bir medikal estetik prosedür olan burun dolgusu hızlı ve pratik bir tedavi olduğundan giderek fazla tercih ediliyor. Bununla birlikte burun dolgusu yaptırmak isteyen kişilerin aklında “Burun dolgusu kaç ay kalıcı?”, “Burun dolgusu riskli mi?” ve “Burun dolgusu burnu büyütür mü?” Başta olmak üzere pek çok soru bulunuyor.

Burun dolgusu diğer bir deyişle sıvı rinoplasti; yüzün ortasındaki konumundan burundaki ve çevresindeki asimetrilerin neden olduğu görünümün iyileştirilmesinde kullanılabilen bir medikal estetik prosedürdür. Burun dolgusu sağladığı etki, uygulama kolaylığı, iyileşme süresine ihtiyaç duymaması ve benzeri birçok neden dolayısıyla pek çok hasta için burun estetiği ameliyatını tek seçenek olmaktan çıkarmıştır.

Ameliyatsız burun estetiği olarak da isimlendirilen burun dolgusu, burnun yeniden şekillendirilmesi ve daha iyi bir burun görünümüne sahip olunması amacıyla dermal dolgu maddesi enjeksiyonuna dayanan bir medikal estetik prosedürdür. Burnundaki sorun burun dolgusu ile giderilmeye uygun olan hastalarda burun dolgusu enjeksiyonu sayesinde daha simetrik ve hoş bir görünüm elde etme imkanı vardır. 

Burun Kaç Yaşına Kadar Değişir?

Burun ve kıkırdak gelişimi genellikle 18 yaş civarında tamamlanır. Bu nedenle burun değişimi tamamlanmadan burun dolgusu yapılmaz. Burun dolgusunun yapılacağı hastalarda bir üst yaş sınırı bulunmamasına rağmen burun dolgusu enjeksiyonuna uygunluk kararı her hasta özelinde yapılan değerlendirmelerden sonra verilir.

Burun Dolgusu Hangi Burunlara Yapılır?

Burun dolgusu temel olarak yüz şekline uygun olmayan ya da asimetrik görünüme sahip olan pek çok kişiye uygulanabilen bir medikal estetik prosedürdür. Eğer burun normalden daha küçükse, çarpıklık, kanca şekli ya da hafif eğiklik varsa, burun köprüsünün hemen üzerinde bir çöküntüyle hafif ya da orta dereceli şişlik bulunuyorsa veya hafif ile orta derece burun ucu sarkması sorunları yaşanıyorsa burun dolgusu enjeksiyonundan yararlanılabilir. Rinoplasti cerrahisi sonrası burun şeklinin düzeltilmesi ihtiyacı olduğunda da burun dolgusu enjeksiyonu etkili bir alternatif olabilir.

Burun dolgusu kan pıhtılaşma sorunu ve aktif dönemde otoimmün hastalıkları olanlar ile hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlara uygulanmaz. Eğer enjekte edilecek dolgu maddesine karşı kişinin aşırı derece duyarlılığı varsa burun dolgusu uygulanması söz konusu değildir. Aynı şekilde uygulama öncesi dikkat edilmesi gereken diğer nokta tedavi edilmek istenilen bölgede aktif uçuk enfeksiyonu varlığının bulunmamasıdır.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu enjeksiyonu yapılmadan önce hasta detaylı bir muayeneden geçirilir. İhtiyaçları ve beklentileri değerlendirilir. Lokal anestezik etkili kremin uygulama bölgesine sürülmesiyle uyuşma etkisi sağlanır. Bu sayede enjeksiyon sırasında acı ya da ağrı hissi söz konusu olmaz. Burun dolgusu enjeksiyonunun burnun hangi bölgelerine ve hangi dozlarda yapılacağı hasta özelinde ihtiyaçlara göre belirlenir. Burun dolgusu ortalama 20 ila 30 dakika içinde tamamlanan etili bir medikal estetik prosedürdür.

Burun dolgusu enjeksiyonunu izleyen ilk 24 saat boyunca enjeksiyon yapılan bölgenin ovuşturulmasından ve burna herhangi bir darbe alınmasından kaçınılmalıdır. Burun dolgusu enjeksiyonu yapıldıktan sonraki ilk 3 gün banyo, sauna, sıcak duş ve hamamdan uzak durulmalıdır. Aynı şekilde ağır spor faaliyetlerinde bulunmama ve güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmama konusunda dikkatli olunmalıdır. Bu süre içerisinde alkol, sigara, kan sulandırıcı ilaç, aspirin ve yüksek oranda ibuprofen içeren ağrı kesicilerin kullanımından uzak durulmalıdır. Bunların yanı sıra yüksek oranda kafein, şeker ve sodyum içeren gıdaların tüketilmemesi gerektiği unutulmamalıdır.

Burun Dolgusu Avantajlı mı?

burun dolgusu avantajlımı

Burun dolgusu estetiği ameliyatı en sık uygulanan estetik cerrahi ameliyatlarından biridir. Ancak potansiyel komplikasyonların varlığı ve istenilen sonucun elde edilememesi riski bazı kişilerin burun estetiği ameliyatından kaçınmasına neden olur. Burun dolgusu ise yalnızca dermal dolgu enjeksiyonuyla gerçekleştirilmesi, invaziv cerrahi bir prosedür gerektirmemesi, genel anestezi uygulanmaması, kalıcı sonuçlar doğurmaması ve günlük yaşantıda herhangi bir kesintiye neden olmaması dolayısıyla son derece avantajlıdır. Ayrıca fiyat olarak da burun estetiği ameliyatından daha ekonomik fiyatlıdır.

Bu nedenle hasta burun şeklinden memnun değilse ancak burun estetiği ameliyatı olmak konusunda bazı çekinceleri varsa burun dolgusu enjeksiyonu en iyi alternatif haline gelebilir. Burun dolgusu ile elde edilecek sonuçlar enjeksiyondan hemen sonra görülebilir. Genel anestezi uygulanmaması, günlük yaşamda kesinti ve uzun süreli iyileşme süresi olmaması nedeniyle burun dolgusu giderek daha sık tercih edilir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?