Çene Dolgusu

Çene Dolgusu

çene dolgusu

Dermal dolgu maddeleri ile çene hattı şekillendirme diğer bir deyişle çene dolgusu; çene hatlarının veya gıdılarının konturunu geliştirmek isteyen erkekler ve kadınlar için cerrahi olmayan, popüler bir seçenektir.

Keskin ve belirgin bir çene genellikle genç ve estetik açıdan güzel bir yüz profili ile ilişkilendirilir.  Bu nedenle son zamanlarda giderek daha fazla insan çene veya çene hattı implantlarına cerrahi olmayan bir alternatif olarak dermal dolgu maddelerini tercih etmektedir. Çene dolgusu tedavisi, 15 dakikadan daha kısa sürede, fazla rahatsızlık ya da  kesinti olmaksızın gerçekleştirilen nispeten basit bir işlemdir. Doğru ellerde sonuçlar çok doğal ve estetik olarak hoş görünmektedir. 

Çene Dolgusu Nedir?

Çene dolgusu, çene çizgisinin tanımını ve şeklini iyileştirmek için tasarlanmış bir medikal estetik prosedürdür. Yaşlanma ile birlikte, yer çekimi kuvvetlerine bağlı olarak deri ve yumuşak doku alçalması ve ayrıca kemik rezorpsiyonu değişiklikleri, ön gıdı sulkuslarının ve genel olarak kötü tanımlanmış bir çene hattının gelişmesiyle birlikte görünümde değişime yol açar. Alt yüz bölgesinde yaşlanma belirtileri olan hastalar, bu bölgede daha genç bir görünüm elde etmek için çene dolgusu prosedürünü tercih edebilirler. Daha genç yaştaki hastalar, daha feminen veya erkeksi bir görünüm kazanmak için çene dolgusu yöntemine aday olabilirler. 

Çene Dolgusunun Yaşı Var mıdır?

Çene dolgusu dahil olmak üzere tüm dolgu enjeksiyonlarının 18 yaşından sonrası yapılması söz konusudur. Bununla birlikte 18 yaşının altında olmakla birlikte çenesinin görünümünden dolayı sosyal ve psikolojik sorunlar yaşayan kişilere doktorun uygunluğu ile anne ve babanın onayı olması halinde çene dolgusu enjeksiyonu yapılabilir.

Çene Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

  • Çene bölgesinde belirgin şekil bozukluklarıyla sarkmalar olan,
  • Çenesinde normal olarak kabul edilenden daha büyük ya da küçük hacim bulunan,
  • Çene hattı belirsiz ya da asimetrik olan,
  • Daha ince yapılı ve belirgin hatlı bir çeneye sahip olmak isteyen, 
  • Alt çene hattı boyundan yeterince ayrışmadığından  ya da çenesi fazla içeride olduğundan yüzü olduğundan daha şişman görünen kişilere çene dolgusu uygulanabilir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu enjeksiyonundan önce uygulama bölgesine anestezik krem sürülerek etki etmesi beklenir. Bölgesel uyuşma sağlandıktan sonra önceden belirlenen bölgelere dolgu maddesi, ince uçlu iğneler kullanılarak enjekte edilir. Enjeksiyon sırasında ince uçlu iğnelerin yanı sıra kanül de kullanılabilir.

Çene dolgusu enjeksiyonundan sonra doğal sonuçlar alınması, hastanın yüz yapısına ve beklentilerine uygun bir yüz profilinin elde edilmesi için doğru noktalara doğru dozda enjeksiyon yapılmalıdır. Çene hattının sinir ve damarların yoğun olduğu bir bölge olması nedeniyle çene dolgusu mutlaka bölgenin anatomik yapısına hakim, deneyimli bir doktor tarafından yapılmalıdır.

Her çene dolgusu prosedürü farklıdır. Ne kadar dolgu maddesine ihtiyaç duyulduğuna ve dolgunun nereye enjekte edildiğine göre her hastaya özel olarak planlanır. Bu nedenle dolgu enjeksiyonu sonrası oluşan şişlik ve morlukların boyutu hastaya göre değişiklik gösterecektir. Enjeksiyon yerlerinde veya tedavi edilen bölgelerde hafiften orta dereceye kadar şişme veya morarma olabilir. İşlem sonrası ilk iki gün buz kompresi ve işlem sonrası uyku esnasında başın yüksekte tutulmasıyla şişlik ve morluklar azaltılabilir. İşlemden 24 saat sonra morarmış enjeksiyon bölgeleri kapatıcı makyaj ile kapatılabilir. Tedavi sonrası ağrı genellikle hafif düzeydedir ve gerektiğinde basit ağrı kesiciler ile yönetilebilir. Çene dolgusu enjeksiyonu yapılan bölgelerde dolgu enjeksiyonunun sonuçları tipik olarak, bölgedeki şişliğin azalmasından sonra görülenilir.

Çene Dolgusu Fiyatları

Çene dolgusu fiyatları kişi özelinde; ne kadar dolgu kullanılacağına, hangi dolgu maddesinin uygulanacağına, uygulamanın kapsamına ve uygulamayı gerçekleştirecek olan doktorun deneyimine göre belirlenir. 

Çene Dolgusu Ne Zaman Yapılır?

Yaş almayla birlikte, kafatasındaki kemik kütlesi kaybedilmeye başlanır.Bu da yanakların ve yüzün sönmesine, yerçekimi ile yüzdeki yağların aşağıya sarkmasına neden olur. Bu kemik kaybı çenede meydana geldiğinde alt yüzde sarkık ve gevşek bir cilt görünümü gelişebilir. Bu, çenenin daha kare görünmesine, boynun daha gevşek olmasına ve gıdı görünümüne neden olabilir. 

Çene dolgusu enjeksiyonu şu amaçlarla kullanılabilir:

  • Alt yüzde yaşlanma sonucu oluşan hacim kaybının etkilerini azaltmak,
  • Daha oval görünümlü bir çene çizgisi oluşturmak,
  • Gıdı görünümünü azaltmak,
  • Çene hattının şekillendirilmesi ve daha keskin bir görünüm yaratılması,
  • Asimetrik çene hattının dengelenmesi,
  • Çenenin güçlendirilmesi ve orantı kazandırılması.

Çene dolgusu her yaştaki hastaya yapılabilmektedir. Genetik olarak zayıf bir çeneden muzdarip genç hastalarda popüler bir tedavi olduğu gibi yaşlanma sonucu çene hattının elastikiyetini ve gücünü kaybetmiş daha ileri yaştaki hastalar tarafından da sıklıkla talep edilmektedir.  Çene dolgusu uygulanacak olan hastalarda, yüzdeki dokuların yeterli desteğe sahip olduğundan emin olmak için genellikle çene hattı ele alınmadan önce yanaklara da değinilmesi gerekir. 

Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

çene dolgusu kimlere yapılır

Çene dolgusunun en büyük avantajı cerrahi bir işlem uygulanmasını gerektirmemesidir. Buna bağlı olarak çene dolgusu enjeksiyonundan sonra hastalar günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Cerrahi prosedürlerde olduğu gibi uzun bir iyileşme sürecine gerek yoktur. Enjeksiyonun sonuçları uygulamadan hemen sonra fark edilebilir. Çene ucunun geride kalması ya da farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan görünüm bozuklukları hızlı ve basit prosedürle giderilebilir. Genetik nedenlerle çenede ortaya çıkan yapısal bozuklukların yanı sıra travma, darbe, kaza, yaş alma ya da diğer etkenlerle ortaya çıkan sorunlara çene dolgusuyla müdahale edilerek; çene bölgesindeki sarkmalar, çene ucunun sivriliği ya da düzlüğü, çenenin belirsizliği ya da çenede çok derin gamzeler olması gibi durumlar giderilebilir. Çene dolgusu enjeksiyonu ile hastaların yüzleri ile uyumlu bir çene yapısına ve daha genç bir görünüme kavuşmaları sağlanabilir. Diğer yandan çene dolgusu, çene estetiği amacıyla uygulanan cerrahi prosedürlere göre çok daha uygun fiyatlara sahiptir.

 

Çalışma Saatlerimiz

Günler Saatler
Pazartesi 10:00–18:00
Salı 10:00–18:00
Çarşamba 10:00–18:00
Perşembe 10:00–18:00
Cuma 10:00–18:00
Cumartesi 10:00–18:00
Pazar Kapalı

Google Yorumları 

Doktor – Hasta gizliliği sebebiyle yorumlarda isim ve fotoğraf alanları gizlenmiştir. Google haritalar üzerinden yorumların devamını kontrol edebilirsiniz.

 

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?