İçindekiler
- 1 Cilt Gençleştirme Tedavisi Nedir?
- 2 Cilt Gençleştirme Tedavisi Neden Yapılır?
- 3 Cilt Gençleştirme Kimler İçin Uygundur?
- 4 Cilt Gençleştirme Tedavisi Çeşitleri Nelerdir?
- 5 Cilt Gençleştirme Tedavisi Nasıl Yapılır?
- 6 Dermapen Nedir?
- 7 Dermapen Ne Amaçla Uygulanır?
- 8 Dermapen Nasıl Yapılır?
- 9 Dermapen Kaç Seans Uygulanır?
- 10 Dermapen Hangi Tedavilerde Kullanılır?
- 11 Dermapen Hangi Bölgelere Uygulanır?
- 12 Dermapen Zararlı Bir Uygulama Mıdır?
- 13 Hydra Beauty Nedir?
- 14 Hydrabeauty İşlemi Ne Kadar Sürer? Ne Sıklıkla Yapılır?
Yaşlanma tüm organlarda meydana gelmekle birlikte en çok ciltte fark edilen bir süreç olarak kabul edilir. Ciltte meydana gelen yaşlanmada genetik yatkınlık en önemli faktörlerden biridir. Bunun yanı sıra güneş ışınlarının zararlı etkileri, makyaj, yetersiz cilt bakımı, mesleki nedenlerle kimyasal maddelere maruziyet, sigara ve alkol tüketimi, beslenme alışkanlıkları, yetersiz uyku gibi başlıca faktörler deri yaşlanmasının hızlanmasına neden olabilir.
Cilt kendini sürekli yenileyerek yaşlanma etkilerini onaran bir yapı olsa da yaş almaya bağlı olarak zaman içinde hücrelerdeki onarım süreci yavaşlar. Ciltteki kolajen üretiminin düşmesi ve cildin destek dokusunda bulunan elastik liflerin kaybolmasıyla ciltte gevşeme, kırışıklık, güneş lekesi, cildin incelmesi gibi yaşlanma belirtileri görülmeye başlar.
Günümüzde hem kadınlar hem erkekler açısından genç bir görünümü devam ettirmek ve yeniden bu görünümü kazanmak önemli bir durumdur. Zamana ve dış faktörlerin etkilerine bağlı olarak ortaya çıkan deri yaşlanmasıyla mücadele edilmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta cilt tipine uygun ürünler kullanılarak cildin temizlenmesi, nemlendirilmesi ve güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı bilinçli bir koruma sağlanmasıdır. Oluşmuş deri yaşlanma belirtileriyle mücadele konusunda ise birçok farklı tedavi yöntemi uygulanabilmektedir.
,
Cilt Gençleştirme Tedavisi Nedir?
Hava kirliliğindeki artış, doğal beslenmenin zorlaşması ve yaşam tarzında meydana gelen değişimlerin yanı sıra genetik etkenler ve yaş almaya bağlı olarak oluşan yaşlanma sürecinin deri görünümünün olumsuz yönde etkilenmesine ve cildin yaşlanmasına neden olur. Bu durum kişide hem estetik kaygılara hem psikolojik açıdan rahatsızlığa oluşabilir. Gelişen tıbbi teknolojinin sunduğu imkanlar sayesinde özellikle son yıllarda sıklıkla uygulanan yenilikçi cilt gençleştirme tedavi yöntemleri yaşlanmanın gözle görülür belirtilerinin giderilmesinde, sarkmaların ve kırışıklıkların ortadan kaldırılmasında etkili sonuçlar alınmasını sağlar. Cilt gençleştirme tedavisinde uygulanacak olan yöntem hastanın şikayetlerine, ihtiyaçlarına ve elde edilmek istenilen sonuca göre belirlenir.
Cilt Gençleştirme Tedavisi Neden Yapılır?
Zaman içinde yaş alma, yaralanma, kırışıklık, yara izi, yaşlılık lekeleri ve renk değişiklikleri gibi çevresel faktörlere bağlı olarak cildin dış katmanlarında aşınma ve yıpranma oluşur. Cilt gençleştirme tedavisi bu tür yaşlanma ve stres belirtilerinin tersine çevrilmesi, daha genç ve sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşulması için uygulanır. Cilt gençleştirme amacıyla uygulanan yeni nesil tedaviler adeta zamanın geri alınmasını sağlayarak daha genç ve pürüzsüz bir cilt yaratılmasını mümkün hale getirmektedir.
Cilt Gençleştirme Kimler İçin Uygundur?
Kişinin cilt gençleştirme tedavisi için uygunluğu doktor muayenesinin ardından belirlenir. Bunun nedeni doğru cilt tipine doğru tedavi yapılmaması durumunda mevcut sorunların çözülememesine ek olarak sorunların büyümesi riskinin olmasıdır. Basit ve etkili prosedürler olan cilt gençleştirme yöntemleri hastanın isteklerine, ihtiyaçlarına ve cilt durumuna göre kişi özelinde belirlenmelidir.
Cilt gençleştirme;
- Cilt gelişimini tamamlamış,
- Aşırı hassas cilt yapısına sahip olmayan,
- Tedavi sonuçları ile ilgili olarak gerçekçi beklentileri olan,
- Herhangi bir cilt rahatsızlığı bulunmayan,
- Yakın zamanda benzer bir işlem uygulanmamış olan kişilere uygulanabilir.
Cilt Gençleştirme Tedavisi Çeşitleri Nelerdir?
Cilt gençleştirme tedavisi kapsamında; botoks, dermal dolgu, kimyasal peeling, mikroiğneleme, PRP, mezolifting, lazer, radyofrekans ve ultrasounda enerjisi yöntemleri uygulanabilir. Uygulanacak olan yöntem kişinin beklentisine, ihtiyaçlarına ve cilt yapısına göre belirlenir. Söz konusu yöntemlerin tek başına ya da kombine olarak uygulanması mümkündür.
Cilt Gençleştirme Tedavisi Nasıl Yapılır?
Cilt gençleştirme tedavisinin uygulanma şekli ve süresi seçilen tedavi özelinde farklılıklar gösterir.
Botoks
Son zamanların en popüler medikal estetik prosedürlerinden biri olan botox, yüzde meydana gelen dinamik kırışıklıklarla mücadele etmenin en etkili yöntemlerinden biridir. Kısa sürede gerçekleştirilen ve iyileşme süresi kısa olan botox prosedürü alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından doğru şekilde uygulandığında son derece başarılı sonuçlar alınmasını sağlar. Mimik kırışıklıkları oturmadan önlem olarak da uygulanabilen botoks prosedürünün etkisi yaklaşık 4-6 ay sürer. Kişiden kişiye değişen etki süresi uygulamanın düzenli aralıklarla yenilenmesi sonucunda uzar ve enjeksiyon daha seyrek aralıklarla tekrarlanır.
Dermal Dolgular
Kırışıklıkların ve kıvrımların düzeltilmesi, skarların düzleştirilmesi, inişli çıkışlı gevşek hatların belirlenmesi ve deriye yenilenmiş bir görünüm kazandırılması amacıyla dermal dolgu yöntemlerinden yararlanılabilir. Uygulanacak olan dermal dolgu ve uygulanacak olan doz kişi özelinde belirlenir. Kalıcı ve geçici türleri bulunan dermal dolgular cildin dolgunlaşmasını, nemlenmesini ve düzgün bir görünüme kavuşmasını sağlar. Geçici dolgular olan hyaluronik asit içerikleri dolgu maddeleri 6-18 ay arası etkiye sahiptir. Kalıcı dermal dolgular sentetik ve silikon bazlıdır.
Hydra Beauty
Yeni nesil cihazlardan biri olan Hydra Beauty ciltte çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan pullanmaların ve tıkanık gözeneklerin açılmasında son derece önemli bir role sahiptir. Giderek popüler hale gelen bu medikal estetik prosedüründe kullanılan solüsyonlar cildi derinlemesine temizleyerek pürüzsüz bir hale getirmeyi başarır. Cilt siyah noktalardan ve gözeneklerden arındırılır, cihazın sahip olduğu özel elmas mikrodermabrazyon başlığı sayesinde berrak ve ışıltılı bir cilde sahip olunabilir. Aynı zamanda aknelerle, akne izleriyle ve lekelerle etkili bir şekilde mücadele etme imkanı elde edilir. Hydra Beauty prosedüründe bazı kişilerde tek seansta etkili sonuçlar alınması mümkün olmakla birlikte bazı kişilerde ihtiyaçlar doğrultusunda daha fazla seans uygulanması söz konusu olabilir. Hydra Beauty pratik ve ağrısız bir işlemdir. Öncelikle uygulama yapılacak olan kişinin cilt tipi analiz edilerek uygulanacak olan ürünler ve solüsyonlar belirlenir. Bu ürünlerin ve solüsyonların uygulanmasıyla cilt temizlenerek beslenir ve nefes alması mümkün hale getirilir. Cilde uygulanan solüsyon içinde yer alan hyaluronik asit cilt için çok önemli olan kolajen yapıyı harekete geçirir. Böylece cildin onarılması ve yenilenmesi sağlanır. Son aşamada uygulanan led tedavisiyle gözenekler sıkılaştırılır.
PRP
Platelet Rich Plasma yani trombositlerden zenginleştirilmiş plazma uygulaması kişiden az miktarda kan alınması, bu kanın özel bir işlemden geçirilerek bileşenlerine ayrıştırılması, elde edilen az miktardaki trombosit yönünden zengin plazmanın kişiye geri verilmesiyle uygulanır. Yara izleri, leke, kırışıklık ve saç dökülmesi tedavisinde tercih edilen bir prosedürdür. Plazma içinde yoğun bir şekilde bulunan trombositlerin cilde enjekte edilmesi; trombositlerin bünyesindeki büyüme faktörleri, kolajen üretimini ve yeni kılcal damarların oluşmasını uyararak cildin kendini hızlı bir şekilde yenilemesini sağlar.
Mezolifting
Kişi özelinde ihtiyaçlara göre hazırlanan vitamin, antioksidan, amino asit, hyaluronik asit gibi karışımların cildin orta tabakasına enjekte edildiği bir prosedürdür. Hastanın hızlı bir şekilde günlük yaşamına dönmesi mümkün olan mezolifting basit bir yöntem olup enjekte edilen karışımın içeriğindeki maddeler kolajen ve elastin üretiminin artmasını ve cildin yenilenmesini sağlar. Daha parlak bir görünüme kavuşan cilt bu prosedürün uygulanmasıyla elastikiyet kazanır, sarkmalar azalır.
Mikroiğneleme
Mesoroller, dermapen, dermaroller ya da kolajen indüksiyon tedavisi olarak da bilinen bu yöntemde derinin ikinci alt tabakasında bulunan dermise mikro kanallar açılır. İğneleme yöntemiyle deri üzerinde mikro kanamalar oluşturulu. Mikro kanallar iyileşirken deriye hacim ve dolgunluk veren elastin, kolajen ve hyaluronik asit üretiminin artmasıyla derinin yüzeyinde, dokusunda ve renginde düzelme sağlanır. Derideki ince çizgilerin açılması, gözeneklerin sıkılaştırılması, deri üzerindeki skarların azaltılması amacına yönelik olarak uygulanır. Bu prosedür; cilde uygulanan topikal kozmetiklerin ve/veya büyüme faktörleri, peptidler ve kök hücrelerin emilimini arttırma özelliğine de sahiptir.
Plazma Tedavisi
Son yıllarda en sık uygulanan tedavilerden biri olan plazma tedavisi lokal anestezi altında uygulanan bir medikal estetik prosedürüdür. Cilde küçük noktasal atışların yapıldığı bu yöntemde uygulama alanı katı halden doğrudan gaz haline geçirilir ve süblimleşme etkisi yaratılır. Göz kapağı sarkmalarının, yüzdeki ince kırışıklıkların, yara izlerinin, göz çevresindeki kolesterol birikintilerinin giderilmesinde ve cilt sıkılaştırmasında kullanılır. Vücudun her bölgesine uygulanabilen plazma tedavisi ağrısız, acısız ve pratiktir.
Dermapen Nedir?
Dermapen, ucunda bulunan mikro iğnelerle cilt üzerinde mikro kanallar açarak yapılan bir işlemdir. Amacı; cildi onarmak ve yenilemek olan dermapen, uzman hekimler tarafından uygulanır. Dermapen uygulaması ile birlikte cilt daha canlı ve parlak bir görünüm kazanır. Dermapenle birlikte ciltteki kolajen üretimi artması hedeflenir.
Dermapen Ne Amaçla Uygulanır?
Çevresel faktörler, güneşe aşırı maruziyet, cilt temizliği ve bakımını yeterli olmaması, kullanılan kimyasal ürünler ve yaş aldıkça ciltte oluşan lekeler, koyulaşmalar, sarkmalar için uygulanır. El, dekolte ve sırt bölgesinde oluşan lekelenmeler, yüzde oluşan lekeler, pasif akne ve skar izleri tedavisi için tek başına yapılabileceği gibi, başka işlemler ile kombine tedavi de yapılabilir.
Dermapen Nasıl Yapılır?
Dermapen, üzerinde bulunan mikro iğneleri cilt üzerinde gezdirilerek uygulanan bir işlemdir. Açılan mikro kanallar ile cilt kendi kendini onarmaya başlar. Cilt kendini onarırken, cildin ihtiyacı olan hyrolunik asit, amino asit ve birçok vitamin ile dermapen işlemi desteklenir. Dermis tabakasında kolajen artışı başlar.
Dermapen Kaç Seans Uygulanır?
Dermapen, cilt tedavisi uygulaması, cilt yapısına ve problemine göre değişiklik gösterir. 2 hafta ara ile 2-6 seans arası uygulanır. İlk seanstan sonra cilt onarımı başlayacağı için, seanstan 1-2 gün sonra ciltte gözle görülür bir fark oluşmaya başlar. Ancak tam etki seanslar bittikten sonra ortaya çıkmaktadır.
Dermapen Hangi Tedavilerde Kullanılır?
Dermapen ile ciltteki hasarların ortadan kaldırılması hedeflenir.
- Pasif akne ve skar izleri
- Komedon izleri
- Güneş lekeleri
- Ciltteki mat görüntüyü ortadan kaldırmak
- Çatlak tedavisi
- Ciltte meydana gelen sarkmaları toparlamak ve oluşabilecek sarkmaların önüne geçmek
- Doğum lekeleri
Dermapen Hangi Bölgelere Uygulanır?
- Kazayağı
- Alın
- Kaş arası
- Dudak üstü
- Tüm yüz
- Boyun
- El
- Sırt
- Dekolte
- Karın
Dermapen Zararlı Bir Uygulama Mıdır?
Dermapenin, diğer işlemlerden farklı olarak tek başına uygulandığında bile cilt yenileme ve onarma özelliği vardır. Dermapen ile cilde hiçbir hasar ve tahribat verilmediği için bir zararı yoktur.
Hydra Beauty Nedir?
Hydrabeauty, derinlemesine cilt temizliği yapan medikal bir işlemdir. Hydrabeauty ile komedon ve akne temizliği yapılır, gözenekler açılır ve cildin daha rahat nefes alması sağlanır. Cilt, tüm ölü derilerden arındırılır. Böylelikle cilt gençleştirilir, daha sağlıklı ve güzel bir görünüme kavuşur.
Diğer klasik cilt bakımlarından farklı olarak; buhar uygulaması ve komedonları elle sıkma işlemi
yapılmaz. Gözenekler sıvı dermabrazyon başlığı ile açılır. Komedon temizliğinde ise elle sıkma işlemi olmadığı için kılcal damar problemi tetiklenmez, ciltte bir tahribat yaratmadan komedon ve akneler temizlenir.
Adım Adım Hydrabeauty Uygulaması
- Öncelikle cilt vakum sistemi ile derinlemesine temizlenir. Ciltteki ölü deriler arındırılır.
- İkinci adım, sıvı dermabrazyon başlığıyla vakum ve derinlemesine temizlik yapan sıvı solüsyon uygulanır. Bu işlem, cildi tahriş etmez. Sıvı dermabrazyon başlığı ile cildi temizleyen, arındıran ve en önemlisi yumuşatan solüsyon verilirken aynı anda vakum gücü ile geri çeker.
- Üçüncü adım, cilt yumuşatıldıktan sonra komedon ve akne temizliği yapılır.
- Dördüncü adım nemlendirmedir. Cildi derinlemesine temizledikten sonra, yine sıvı dermabrazyon başlığı ile farklı solüsyon kullanılarak cilt nemlendirilir. Sebum dengesi sağlanır. Böylelikle cilt tonu eşitlenir.
- Beşinci adım cildi şımartmaya yöneliktir. Yine dermabrazyon başlığı ile cildin ihtiyacı olan vitaminler cilde uygulanır. Bu vitaminler; hyoluronik asit, c vitamini ve peptitlerdir.
- En son aşama ise cildin ihtiyacına uygun led terapidir. Bu işlem de yine onarmaya yöneliktir. Bilinen 3 farklı led terapi vardır.
- Kırmızı led terapi uygulandığında ciltte anti-aging ve lifting meydana gelir. İnce kırışıklıkların açılması desteklenir.
- Yeşil led terapi ile ciltte oluşan lekelerin açılması ve giderilmesi sağlanır.
- Mavi led terapi ise akneye neden olan bakterilerin yok olması için kullanılır. Böylelikle ciltte oluşacak akneler önlenir.
Hydrabeauty İşlemi Ne Kadar Sürer? Ne Sıklıkla Yapılır?
Derinlemesine cilt temizliği olan Hydrabeauty işlemi ortalama 30-45 dakika sürmektedir. Haftada 1 ya da 2 haftada 1, 4-6 seans uygulanabilir.
Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
24 saat cilde herhangi bir kozmetik ürün değmemesi, yüzün yıkanmaması önerilir. Hydrabeauty İşlemini Kimler Yaptırabilir?
Hydrabeauty uygulaması medikal bir cilt bakımı olduğu için ihtiyacı olan herkes yaptırabilir. Sadece çok sivilceli ve cildi kistik yapıya sahip olan kişilerde, hydrabeauty uygulamasına başlamadan önce var olan cilt problemleri tedavi edilmelidir.
İhtiyacı olan her yaştaki kişiler, hamile ve emzirenler yaptırabilir.
Çalışma Saatlerimiz
Günler | Saatler |
Pazartesi | 10:00–18:00 |
Salı | 10:00–18:00 |
Çarşamba | 10:00–18:00 |
Perşembe | 10:00–18:00 |
Cuma | 10:00–18:00 |
Cumartesi | 10:00–18:00 |
Pazar | Kapalı |
Google Yorumları
Doktor – Hasta gizliliği sebebiyle yorumlarda isim ve fotoğraf alanları gizlenmiştir. Google haritalar üzerinden yorumların devamını kontrol edebilirsiniz.
Post a comment