Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu

dudak dolgusu

Dolgun ve hacimli dudaklara sahip olmak genellikle gençlik, güzellik ve sağlık işareti olarak kabul edilir. Doğal olarak ince dudaklara sahip olanlar, dudakları arasında asimetri olanlar ya da doğal yaşlanma sürecine bağlı olarak dudakları hacim kaybedenler dudak dolgusu ile istedikleri görünüme kavuşabilirler. 

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu, hastaların daha dolgun ve hacimli dudaklara ulaşmasını sağlamak için uygulanan bir medikal estetik prosedürdür. Cerrahi olmayan bu kozmetik tedavi ayrıca çizgileri ve kırışıklıkları doldurur. Yaşlanma sürecinin bir parçası olarak şeklini ve yapısını kaybetmiş dudaklara hacim kazandırır. 

Dudak dolgu maddeleri, suyu tutarak ve cilt dokularına yapısal destek sağlayarak cildi nemlendiren doğal bir şeker proteini olan hyaluronik asitten yapılır. Bu sayede dudak dolgusu enjeksiyonu kırışıklıkları yumuşatır, sarkık ya da sönük cilt görünümünü gidererek dudaklarda anında gözle görülür iyileştirmeler sağlar.

Dudak Dolgusu Neden Yapılır?

Hemen herkesin yüzünde biraz asimetri olduğundan hafifçe düzensiz dudaklar genellikle pek belirgin değildir. Ancak orta derecede orantısız dudaklar, kişinin öz güvenini etkileyen ciddi bir endişe kaynağı haline gelebilir. Dudağın bir tarafının diğeri kadar dolgun olmaması ya da yara veya dudağın şeklini etkileyen farklı bir unsur olması gibi dudak asimetrilerinin dudak dolgusu enjeksiyonu ile düzeltilmesi mümkündür.

Dudak dolgusu tipik olarak 50’li yaşlarında ve sonrasında yaşlanma belirtileri göstermeye başlayan kadınlar için oldukça etkili gençleştirici bir tedavidir. Yaşlanmanı en dikkat çeken belirtilerinden biri olan dudak incelmesi dolgu enjeksiyonuyla giderilebilir. Dolgu maddeleri aynı zamanda dudağın kenarından yukarı çıkan dikey çizgileri yumuşatarak daha genç bir görünüm elde etmek isteyen kişiler için etkili bir çözüm haline gelir.

Dudak dolgusu doğal dudak çizgisinin keskinleştirilmesi yani belirginleştirilmesi amacıyla kullanılabilir. Dudak dolgusu daha dolgun dudaklara sahip olmak gençlerden görünümünün tazelenmesini isteyen daha ileri yaştaki kişilere kadar geniş bir kitleye hitap eder. 

Dudak Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Dudak dolgusu;

  • Genel sağlığı dudak dolgusu prosedürü için uygun,
  • Prosedür sonucuyla ilgili gerçekçi beklentileri olan,
  • Daha hacimli, belirgin ve şekilli dudaklara sahip olmak isteyen,
  • Dudaklarındaki yaşlanma belirtilerinin giderilmesini isteyen,
  • Dudaklarının inceliğinden şikayetçi olan,
  • Dudakları arasında asimetri bulunan,
  • 18 yaşını tamamlamış kadınlara ve erkeklere uygulanabilir.

Dudak dolgusu enjeksiyonu; hamilelere, uygulama bölgesinde aktif uçuk ya da iltihabi deri sorunu bulunanlara ve enjekte edilecek dolgu maddesine aşırı duyarlılığı olanlara uygulanamaz.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu enjeksiyonundan önce bölgeye topikal anestezi uygulanır. Dudakların uyuşmasıyla birlikte enjeksiyon sırasında acı ya da ağrı hissedilme olasılığı ortadan kaldırılır. 

Kişinin ihtiyaçlarına göre dudakların kenarlarına, Cupid yayı’na ve dudakların belirlenen bölgelerine çok ince iğnelerle dolgu enjekte edilir. Enjeksiyon sonrasında, olası şişliklerin ve morlukların minimize edilmesi için buz kompresi uygulanabilir. Bununla birlikte buz kompresi sırasında tedavi bölgesine sert bir baskı uygulanmamasına özen gösterilmelidir.

Dudak dolgusu cerrahi bir prosedür olmadığından kesi ya da dikiş içermez. Enjeksiyon sırasında hafif bir rahatsızlık hissi oluşabilir. Enjeksiyon uygulandığında çoğu hasta küçük bir çizik ve karıncalanma hisseder. Bu hissiyatın tamamen ortadan kaldırılması için tedavi bölgesine lokal anestezi uygulanması tercih edilir.

Dudak dolgusu enjeksiyonunun ardından elde edilen sonuçların doğal olması çok önemlidir. Bu nedenle enjeksiyon noktalarının ve dozunun planlaması kişi özelinde yapılmalıdır. Ayrıca dudak dolgusu mutlaka alanında uzmanlığa ve yeterli deneyime sahip doktorlar tarafından yapılmalıdır. 

Dudak dolgusu enjeksiyonunun ardından uygulama bölgesinde hafif kanama ve morarma görülebilir. Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra enjeksiyon bölgesine 12 saat süreyle su temas ettirilmemelidir. Aynı şekilde alan sert darbelerden ve baskılardan korunmalıdır. Enjeksiyonu izleyen 2 saat yemekten ve içmekten kaçınılmalıdır. 24 saat süreyle egzersiz yapılmamalı ve bol su tüketmeye özen gösterilmelidir. Kan damarlarını genişletme ve morarma duyarlılığını artırma riski nedeniyle yine 24 saat boyunca alkol alınmamalıdır.

Dudak dolgusu enjeksiyonu ile elde edilen sonuçlar ortalama 6 ila 12 ay arası kalıcılığa sahiptir. Bu süre kişisel özelliklere ve farklı etkenlere göre hasta özelinde değişiklik gösterebilir. Uygulamanın düzenli olarak tekrar edilmesi durumunda işlemin kalıcılık süresi artmaktadır.

Dudak Dolgusu Fiyatları

Dudak dolgusu fiyatları; uygulanan dermal dolgu, uygulama dozu, uygulamayı yapan doktorun uzmanlığı başta olmak üzere birçok farklı kritere göre belirlenir. 

Dudak Dolgusu Ne Zaman Yapılır?

Dermal dolgu maddeleri, zamanı geri almanın ve nazolabial kıvrımlardaki derin kırışıklıkların, yanaklardaki oyukların ve gevşek, sarkık cildin görünümünü azaltmanın güvenli ve ameliyatsız bir yolunu arayanlar arasında popüler bir seçenektir. Bıçak altına yatma fikrinde tereddüt edenler veya sadece iyileşme süresini azaltmak isteyenler için dermal dolgu maddeleri, arzu ettikleri estetik sonuçlara ulaşmak için harika bir yöntemdir.

Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

dudak dolgusu avantajları

Dudak dolgusu enjeksiyonu ile kişinin daha doğal görünümlü ve hacimli dudaklara sahip olması sağlanır. Dudaklar dolgu enjeksiyonunun ardından daha genç bir görünüme kavuşur. Cerrahi bir prosedür olmadığından dolgu enjeksiyonundan sonra günlük yaşantıya devam etmek mümkündür. Dudak hatlarının ve dudak çizgisinin ortaya çıkmasını sağlayan dudak dolgusu güvenilir bir medikal estetik prosedürdür. Anında hızlı ve etkili sonuçlar sağlayan dudak dolgusu ile dudaklardaki asimetriler giderilebilir. 

 

Hyaluronik asit, cildi dolgunlaştırma ve nemlendirme özellikleriyle bilinen bir madde olup dolgu uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Hacminin 1000 katı kadar su tutma ve uygulandığı yerde uzun süre şekli bozulmadan kaldığı için ideal bir dolgu maddesi olarak kabul edilir. Dudakların daha nemli görünmesine yardımcı olur. Dudakların hacmini artırarak daha dolgun bir görünüm sağlayan hyaluronik asit, vücudun doğal yapı taşlarından biri olduğundan alerjik bir reaksiyona neden olmaz. Yan etkileri minimal düzeyde olmakla birlikte uygulamanın alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından yapılması son derece önemlidir.

Genellikle kısa ve hızlı bir işlem olan dudak dolgusu, kişi özelinde planlanması ve uzman doktorlar tarafından uygulanması gereken bir medikal estetik prosedürdür. Hasta muayene edilerek ihtiyaçları ve beklentileri belirlenir. Uygulanacak dolgu maddesinin miktarı ve enjeksiyon noktaları tespit edilir. Uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem uygulanıp etki etmesi beklenir. Dudakların şeklini ve hacmini iyileştirmek, bu arada doğal görünümü korumaya yönelik enjeksiyonlar gerçekleştirilir. Uygulama sonrası hastalar günlük aktivitelerine kaldıkları yerden devam edebilir. Ancak enjeksiyona bağlı hafif şişlik, hassasiyet ya da kızarıklık görülebilir. Bu görüntüler kısa süre içinde kendiliğinden geçer.



Dudak dolgusu sonrası nadiren meydana gelen çürüme genellikle enjekte edilen dolgu maddesinden kaynaklanmaz. Dolgu maddesi olarak hyaluronik asit kullanılması halinde, hyaluronik asit vücutta doğal olarak kullanılan bir madde olduğundan çürüme olmaz. Ancak dudak dolgusu hijyenik olmayan koşullarda, uzman olmayan kişiler tarafından yapılırsa ya da bir enfeksiyon riski varsa, dudak bölgesinde sorunlar meydana gelebilir. Bunun yanı sıra nadir olmakla birlikte dolgu maddesi enjekte edilen bölgede hassasiyet, şişlik, ağrı ve enfeksiyon gibi yan etkiler görülebilir. Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra doktorun önerdiği şekilde bakıma yapmak ve beklenmeyen bir durum fark edildiği takdirde, vakit geçirmeden doktora başvurmak önemlidir.

Dudak dolgusu tedavisinden sonra en az 24 saat boyunca egzersizden uzak durulması önerilir. İşlemden sonra dudak bölgesinde meydana gelebilecek şişlik ve hassasiyet dolayısıyla, aşırı fiziksel aktivitede bulunmak ya da egzersiz yapmak iyileşme süreci üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Bu nedenle, genellikle dudak dolgusu enjeksiyonunu takip eden 1 hafta boyunca, dolgu enjeksiyonunun en iyi sonucu vermesi ve dudakların rahatlaması için egzersiz yapılmamalıdır. Şişliğin ve hassasiyetin azalmasıyla birlikte hafif egzersizlere başlanabilir. Ağır egzersizlere geçmeden önce mutlaka doktor onayı alınmalıdır.

Çalışma Saatlerimiz

Günler Saatler
Pazartesi 10:00–18:00
Salı 10:00–18:00
Çarşamba 10:00–18:00
Perşembe 10:00–18:00
Cuma 10:00–18:00
Cumartesi 10:00–18:00
Pazar Kapalı

Google Yorumları 

Doktor – Hasta gizliliği sebebiyle yorumlarda isim ve fotoğraf alanları gizlenmiştir. Google haritalar üzerinden yorumların devamını kontrol edebilirsiniz.

 

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?