Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı Oluyor?

BlogDudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı Oluyor?
Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı Oluyor?

Dudak dolgusu kişi özelinde planlanarak uygulanan, son derece etkili sonuçlar veren ve konforlu bir medikal estetik prosedürdür. Dudak dolgusu dudak görünümünü iyileştirme konusunda önemli bir rol oynasa da dudak dolgusu geçicidir. Dudak dolgusu kalıcılık süresi ortalama 12 aydır. Enjekte edilen hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddelerinin vücut tarafından emilmesine bağlı olarak zaman içerisinde dolgu enjeksiyonu etkisini kaybeder, dudaklar enjeksiyondan önceki görünümünü alır. Ancak emilim hızının kişi özelinde farklılaşabilmesi, kullanılan dolgu maddesinin özellikleri, enjekte edilen doz miktarı, kişinin yapısal özellikleri ve benzer etkenlere bağlı olarak dudak dolgusu kalıcılık süresi herkeste aynı değildir. Bu süre kişi özelinde değişiklik gösterebilir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Son yılların gözde medikal estetik prosedürleri arasında yer alan dudak dolgusu yalnızca dudaklara hacim kazandırılması için değil dudakların şekillendirilmesi, daha canlı, simetrik ve nemli görünen dudaklara sahip olunması amacıyla da uygulanabilir.

Dudak dolgusu tüm medikal estetik prosedürler gibi bu alanda yeterli uzmanlığa ve deneyime sahip olan doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Bu sayede her hasta özelinde planlama yapılarak yüz hatlarına uygun, abartısız ve doğal bir görünüm elde edilmesi imkanı vardır.

Dudak dolgusu daha dolgun dudaklara sahip olmanın, dudakların kontür hatlarını belirginleştirmenin ve dudaklarda simetrik bir görünüme kavuşmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Cerrahi prosedür gerektirmediğinden acısız, pratik ve uzun iyileşme süreci olmayan bir yöntemdir. 

Dudak dolgusu hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddelerinin enjeksiyonuyla uygulanan ve sonuçları geçici olan bir prosedürdür. Dudak dolgusu yapılan hastalar kısa süre içinde gerçekleştirilen konforlu ve acısız bir uygulamayla doğal görünen şekilli ve hacimli dudaklara sahip olabilirler.

Dudak Dolgusu ile Daha Şekilli ve Hacimli Dudaklara Sahip Olabilirsiniz

Dudak dolgusu titizlikle uygulanması gereken bir medikal estetik prosedürdür. En doğal ve etkili sonuçların elde edilebilmesi için yüz anatomisini çok iyi bilen, uzman ve deneyimli doktorlar tarafından yapılmalıdır. Dudak dolgusunda yumuşak yapılı, kalıcı olmayan, çapraz bağlı hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri kullanılır.

Dudak dolgusu yapılmadan önce topikal anestezi kremi sürülerek uygulama bölgesi uyuşturulur. Dermal dolgu maddesi, cilt altına kişi özelinde belirlenen bölgelere enjekte edilir. Öncesinde lokal anestezi uygulandığı için dudak dolgusu enjeksiyonu hiçbir şekilde acıya ya da ağrıya neden olmaz. 

Dudak dolgusu genellikle 10 ila 15 dakika içinde tamamlanan bir prosedürdür. Dudak dolgusu enjeksiyonuyla dudaklarda istenilen hacim artışı sağlanabilir. Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra kişinin günlük hayatında bir kesinti yaşanmaz. Kişi sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

Kısa zamanda tamamlanan konforlu bir uygulama olan dudak dolgusu hem dudaklara hacim kazandırmak hem de dudaklarda mevcut asimetrileri gidermek için sıklıkla uygulanır. Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra dudakların ne kadar hacimli olacağı, hasta özelinde kullanılan dermal dolgu maddesinin özelliklerine ve enjekte edilen doza bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Az miktarda dolgu maddesi enjeksiyonu hafif dolgun dudaklara sahip olmayı sağlarken daha fazla miktarda dolgu maddesinin enjekte edilmesiyle daha dolgun dudaklara ulaşılabilir.

Dudak Dolgusu Avantajları

Dudak dolgusu yönteminde kullanılan hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddeleri dudaklarda geçici bir hacim artışı sağlar. Bu durum bazı kişiler açısından bir dezavantaj olarak değerlendirilebilmesine karşın dudakların kazandığı yeni hacimden memnun olunmaması halinde enjekte edilen dolguların eritilebilmesi ve dudakların eski haline geri döndürülmesi avantajı vardır.

Dudak dolgusu cerrahi işlem gerektirmeyen bir yöntemdir. Bu nedenle kesi yapılmaz. Uygulama sonrasında da estetik cerrahi ameliyatlarında olduğu gibi uzun iyileşme sürelerine gereksinim duyulmaz. 

Dudak dolgusu yapılan hastalar dudaklarındaki hacim artışı ve şekillendirme etkilerini uygulamanın ardından hemen fark edebilirler. Dudak dolgusu yalnızca dudaklara istenilen hacmi kazandırmakla kalmaz. Aynı zamanda dudaklardaki mevcut asimetrinin giderilmesi ve nem artışının sağlanması gibi noktalarda da avantajlıdır.

Dudak dolgusunda kullanılan dermal dolgu maddelerinde yoğun hyaluronik asit bulunduğundan dudaklar canlı ve parlak bir görünüm elde ederler. İstenilen dudak hacmine ve şekline sahip olunması için dolgu enjeksiyonu kademeli olarak yapılabilir ve büyüme yavaş yavaş sağlanarak daha doğal sonuçlar elde edilebilir.

Dudak dolgusu yöntemi uygulanan hastalarda, enjeksiyona bağlı olarak uygulama bölgesinde hafif morluklar ve kanamalar görülebilir. Dudak dolgusu enjeksiyonundan elde edilen sonuçların etkili olabilmesi için enjeksiyonu izleyen ilk 12 saat içerisinde dudakların suyla temas ettirilmemesine özen gösterilmelidir. Diğer yandan dudaklara sert darbeler alınmaması ve dudakların baskılardan korunması konusunda dikkatli olunmalıdır. 

Dudak dolgusu enjeksiyonunu izleyen 2 saat süreyle yeme içmeye ara verilmelidir. İlk 24 saat boyunca bol miktarda su tüketilmeli, ağır egzersizler yapmaktan kaçınılmalıdır. Bu süre içerisinde alkol alınmaması çok önemlidir. Çünkü alkolün kan damarlarını genişletme ve uygulama bölgesindeki morarma duyarlılığını artırma riski vardır. Dudak dolgusu enjeksiyonu etkisini kaybetmeye başladığında yenilenebilen bir prosedürdür.  Uygulamanın düzenli olarak tekrarlanması sonucu zaman içerisinde işlemin kalıcılık süresi de artacaktır.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?