Dudak Dolgusu Ödemi Kaç Günde Geçer?

BlogDudak Dolgusu Ödemi Kaç Günde Geçer?

Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra görülen ödem dermal dolgu maddelerindan kaynaklanmaz. Dudak dolgusundan sonra ödem oluşmasının nedeni enjeksiyon yapılırken kullanılan ince uçlu iğnelerdir. Dudaklar son derece hassas bir yapıda olduğundan iğnenin kullanılması ve enjeksiyon yapılması durumunda dudakta bir travma oluşur. Bunun sonucunda ödem görülür. Enjeksiyondan kaynaklanan ödem genellikle birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Ödem oluşumunu azaltmak ve kişinin konforunu artırmak için dolgu enjeksiyonundan sonra belirli aralıklarla buz kompresi yapılabilir. Ayrıca dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra geçici ve kişide rahatsızlık hissi yaratmayacak his kaybı ve uyuşma görülmesi söz konusu olabilir. 

Dudak dolgusu enjeksiyonundan elde edilen sonuçlar kalıcı değildir. Dermal dolgu maddelerinin enjekte edildikleri bölgede yarattıkları etki bir süre sonra kaybolur. Sonuçların daha uzun süre kalıcı olması için bazı noktalara dikkat etmek fayda sağlayabilir. Dudak dokusunun kalıcılık süresi; kullanılan dolgu maddesinin özellikleri, enjekte edilen doz, kişinin yapısal özellikleri, doktorun uzmanlığı ve deneyimi gibi etkenlere göre kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Ayrıca dudak dolgusu enjeksiyonundan önce ve sonra doktorun belirtmiş olduğu noktalara özen gösterilmesi sonuçların ne kadar kalıcı olacağını belirleyen etkenler arasında sayılabilir. 

Dudak Dolgusu Kaç Günde Oturur?

 

Dudaklar güzelliğin en önemli unsurlarından biridir. Bu nedenle dudakların hacimli ve dolgun olması istenir. Dudaklarda istenilen görünümün elde edilmesi için sıklıkla dudak dolgusu prosedürüne başvurulur. Dudak dolgusu kapsamında dermal dolgu maddeleri dudaklarda belirlenen noktalara enjekte edilir. Böylece daha hacimli ve estetik bir görünüm kazandırılır. Kişinin daha estetik bir görünüme sahip olmasına aynı zamanda öz güveninin artmasına katkıda bulunan bir yöntemdir. Dudak dolgusu hem kadınlar hem erkekler arasında son derece popülerdir.

Dudak dolgusu enjeksiyonundan başarılı ve doğal görünümlü sonuçlar alınması için bu alanda deneyimli ve uzman doktorlarla çalışılması tercih edilmelidir. Böylece hem doğal ve etkili sonuçlar almak hem de herhangi bir yan etki yaşamamak mümkün olabilir. 

Dudak dolgusunda hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddeleri kullanılır. Dermal dolgu maddelerinin doğru noktalara, doğru dozlarda enjekte edilmesi sonucu dudaklarda daha hacimli, dolgun ve şekilli bir görünüme kavuşulur. Böylece kişinin öz güveni de artar.

Dudak Dolgusu Neden Yapılır?

Dudak dolgusu dudaklara daha fazla hacim kazandırmak ve kişinin daha genç bir yüz ifadesine kavuşmasını sağlamak amacıyla uygulanan etkili bir medikal estetik prosedürdür. Yaş alma ve diğer nedenlere bağlı olarak zaman içinde ince ve hacimsiz bir görünüm kazanan dudaklar yüz ifadesinin mutsuz ve üzgün bir hal almasına neden olabilir. Bu görünümü gidermek ve daha estetik bir görünüm elde etmek amacıyla en sık başvurulan medikal estetik prosedür dudak dolgusudur.

Dudak dolgusu kapsamında hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddeleri kullanılır. Bu sayede daha şekilli, hacimli ve kontürlü dudaklara sahip olunabilir. Dudak dolgusu enjeksiyonu vücutta zarara ya da kişide yan etkiye neden olmaz. Elbette bunun için temel kriter dudak dolgusunun mutlaka uzman ve deneyimli bir doktor tarafından yapılmasıdır. Diğer yandan dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde bir takım geçici yan etkiler görülebilir. Dudak dolgusu enjeksiyonu hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlara yapılmaz. Bunun yanı sıra kan pıhtılaşma bozukluğu olan kişilere, Behçet hastalarına ve dermal dolgu maddesinin içindeki bileşenlere karşı duyarlılığı bulunanlara dudak dolgusu uygulanması söz konusu değildir. 

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu prosedürü hem erkeklere hem kadınlara uygulanabilir. Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra elde edilen sonuçların kalıcılığı ortalama 6 ila 12 ay arasında değişiklik gösterir. Bu süre birtakım etkenlere göre kişi özelinde farklılaşabilir. Yapılan dudak dolgusu enjeksiyonu genellikle enjeksiyondan sonraki yedi ila on gün içinde oturur.

Eğer dudak dolgusu yapılacak kişi alkol, sigara ve kafein kullanıyorsa dudak dolgusu enjeksiyonundan önce bunlara ara vermesi gerekir. Dudak dolgusunun yapılacağı gün dudak ve çevre bölgesinde makyaj olmamalıdır. Ayrıca bölge tamamen temiz olmalıdır. 

Uygulamadan önce enjeksiyon bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülür. Krem etki ettikten ve bölge uyuştuktan sonra kişi özelinde belirlenmiş noktalara belirli dozlarda dolgu maddesi ince uçlu iğnelerle enjekte edilir. Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra sağlıklı ve etkili sonuçlar elde edilmesi için bir takım noktalara dikkat etmek gerekir. Bunlardan biri dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra alkol, sigara ve kafein tüketimine bir süre ara vermektir. Enjeksiyona bağlı olarak bölgede geçici şişlikler ve morluklar oluşması mümkündür. 

Uygulamadan önce enjeksiyon bölgesine lokal anestezik etkili krem sürüldüğü için hasta enjeksiyon sırasında acı ya da ağrı hissetmez. Enjekte edilecek dolgu maddesinin miktarı dudakların mevcut durumuna ve elde edilmek istenen sonuca göre kişi özelinde değişebilir.

Dudak dolgusu, dudak ve çevresinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan estetikten uzak görünümü gidermek amacıyla sıklıkla uygulanır. Yaş almaya bağlı olarak oluşan görünümün iyileştirilmesi bu sayede sağlanabilir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

1 Comment

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?