Elmacık Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

BlogElmacık Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Elmacık Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Elmacık kemiğinin hacminin artırılması ve daha yüksek bir görünüm kazandırılması amacıyla dermal dolgu malzemesi enjeksiyonuyla gerçekleştirilen medikal estetik prosedüre elmacık kemiği dolgusu adı verilir. Elmacık kemiği dolgusu enjeksiyonu doğrudan kemik üzerine uygulandığından normal dolgu malzemelerinden daha dayanıklı ve sert özellikte dolgu malzemeleri kullanılması gerekmektedir.

Elmacık kemiği dolgusu kişi özelinde planlandığı ve bu alanda uzman doktorlar tarafından gerçekleştirildiği takdirde son derece başarılı sonuçlar elde edilmesi mümkündür. Elmacık kemiği dolgusunda ne kadar dermal dolgu maddesi enjekte edileceği elde edilmek istenilen sonuca ve hastanın kemik yapısına göre değişiklik gösterir. Bu nedenle her hastaya aynı miktarda dermal dolgu maddesi enjeksiyonu yapılması mümkün değildir.

Elmacık kemiği kişinin yüzündeki en belirgin bölge olma özelliğine sahiptir. Elmacık kemiği bölgesinin belirgin olması bölgenin genç bir görünüme kavuşmasını sağlar. Tam tersi bir şekilde elmacık kemiği bölgesinde hacim kaybı yaşanması yüzde yorgun bir ifade oluşmasına neden olur. Bu yüzden her geçen gün çok daha fazla sayıda kişi elmacık kemiği dolgusu yöntemine başvurmaktadır. 

Elmacık Kemiği Dolgusu Ne İşe Yarar?

Yüzün; alın, göz ile kulak arasındaki bölümü elmacık kemiği bölgesi olarak adlandırılır. Elmacık kemiği yüzün öne ve yana olan genişliğinde önemli bir role sahiptir. Bir bakıma elmacık kemiğine yüzün hava yastığı da denilir. Üst çene kemiğiyle alın kemiğinin birleştiği noktada bulunan elmacık kemiği bazı kişilerde doğuştan çıkıntılıdır bazı kişilerde ise fazla belirgin değildir. Ayrıca günümüzde kabul gören estetik anlayış sonucunda elmacık kemiğinin yüksek olması beklenir.

Elmacık kemiği bölgesinde damarsal yapılar ve sinirsel yapılar bulunduğundan elmacık kemiği dolgusu mutlaka uzman bir hekim tarafından gerçekleştirilmelidir. Aksi halde istenmeyen komplikasyonlarla karşı karşıya kalınması riski vardır.

Elmacık kemiği üzerindeki yumuşak dokular estetik ve fiziksel görünümün en önemli parçaları olarak kabul edilirler. Yaş alma, çeşitli travmalar, genetik etkenler ve vücuttaki kolajen üretiminin zamanla azalması sonucu bu dokular deformasyona uğrayabilir. Uygulanan elmacık kemiği dolgusu kemik yüksekliğinin artırılmasını sağlar. Böylece yüzün ışıltı kazanması ve olduğundan daha genç görünmesi mümkün olur.

Bişektomi ameliyatı uygulanan hastalarda yanak bölgesi inceltildiğinde elmacık kemiği yüksekliğinin yetersiz kalması söz konusu olabilir. Bu durumda arzu edilen yüz görünümünün elde edilmesi için dermal dolgu maddelerinin enjeksiyonu gündeme gelebilir. Elmacık kemiği dolgusu hastanın ihtiyaçları doğrultusunda tek başına uygulanabilen bir yöntem olduğu gibi bazı durumlarda farklı yöntemlerle kombine olarak uygulanması da mümkündür.

Elmacık kemiği dolgusu enjeksiyonunda kullanılan dermal dolgu maddeleri cildin daha parlak, canlı ve ışıltılı bir görünüme kavuşmasında önemli rol oynar. Diğer yandan göz altı morluğu sorunu yaşayan kişiler için morluk görünümünün azaltılmasını sağlayabilen bu yöntem sonucu bazı hastalarda göz altlarına ekstra bir uygulama yapılması gerekliliği ortadan kalkabilir.

Elmacık Kemiği Dolgusu Nasıl Yapılır?

Elmacık kemiği dolgusu enjeksiyonundan önce uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülür. Krem etki ettikten ve sterilizasyon yapıldıktan sonra cilt dokusunun altına kanül yardımıyla girilir. Her iki elmacık kemiği üzerine dermal dolgu maddesi enjeksiyonu yapılır. 

Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta iki elmacık kemiğinin genişliğinin ve yüksekliğinin aynı olmasıdır. Bu nokta gözden kaçırıldığı takdirde asimetrik bir görüntü ile karşı karşıya kalınabilir. 

Orta büyüklükte bir yüz kemiği olan elmacık kemiğinin en belirgin bölgesi kemiğin dış kısmında yer alır. Elmacık kemiği dolgusunda enjeksiyonun bu bölgeye en az 3 noktadan yapılması gerekir. Göz kenarından göz altına doğru sıralanan bu noktalara enjeksiyon yapılırken en fazla miktarda dolgu göz kenarındaki noktaya yapılmalıdır. Orta hatta gelindiğinde dolgu miktarının azaltılmasıyla enjeksiyona devam edilirken enjeksiyonun mutlaka kemik üzerine yapılmasına özen gösterilmelidir. 

Elmacık kemiği dolgusu kişinin günlük hayatında herhangi bir kesinti yaşanmasına neden olmaz. Elmacık kemiği dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde geçici olarak şişlik, kızarıklık ya da morlukla karşı karşıya kalınabilir. Bu aşamada buz kompresi uygulanması hastanın konforunu artıran bir etken haline gelebilir. Elmacık kemiği dolgusu enjeksiyonu yapıldıktan sonraki ilk birkaç gün içinde uygulama bölgesine dokunmamaya ve bölgeyi ovuşturmamaya özen gösterilmelidir. Elmacık kemiği dolgusu enjeksiyonu lokal anestezi altında gerçekleştirildiğinden uygulama sırasında acı ya da ağrı hissedilmesi söz konusu değildir. İşlemden sonra uygulama bölgesinde geçici bir hassasiyet yaşanması normal bir durum olarak kabul edilir. Ancak bu kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemez. Yalnızca uygulama bölgesinin korunmasına özen gösterilmesi yeterlidir. 

Hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddeleri enjeksiyonun ardından belirli bir süre sonra kendiliğinden erir ve vücutta kaybolur. 

Elmacık kemiği dolgusunun kalıcılık süresi ortalama 12 ila 18 ay arasında kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Bu sürenin sonunda elmacık kemiği dolgusu enjeksiyonunun tekrarlanması mümkündür. Elmacık kemiği dolgusu enjeksiyonunda kullanılan malzemenin kalitesi, uygulanan doz ve doktorun uzmanlığı elmacık kemiği dolgusunun kalıcılık süresini etkileyen faktörler arasında sayılabilir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?