Gençlik aşısı hem erkekler hem kadınlar tarafından yoğun ilgi gören medikal estetik prosedürler arasında yer alır. Gençlik aşısı enjeksiyon yoluyla gerçekleştirilen bir prosedür olduğu için uygulama bölgesinde hafif kızarıklıklar ve morarmalar oluşması normal bir durum olarak kabul edilir. Elbette bu durum uygulamanın yapıldığı kişinin cilt özelliklerine, uygulamadan önce kullandığı ilaçların bileşenlerine ve uygulamayı yapan doktorun uzmanlığına göre farklılık gösterebilir. Gençlik aşısı yapıldıktan sonra cildin güneşten korunmasını sağlayacak kremler kullanılmalı ayrıca alkol ve sigara kullanmamaya özen gösterilmelidir.
Gençlik aşısı enjeksiyonu yapıldıktan sonraki erken dönemde sauna ve hamam gibi sıcak ortamlarda bulunmamak bunun yanı sıra doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamak çok önemlidir. Prosedürün uygulandığı gün hasta banyo yapmamalı aynı zamanda uygulama bölgesini suyla temas ettirmemelidir. Tüm bunların yanı sıra cilde kesinlikle baskı yapılmamalı ve herhangi bir müdahalede bulunulmamalıdır.
Gençlik aşısı tedavisinin sonucu; tedavi edilmeye çalışılan cilt sorununa, sorunun derecesine ve hastanın anatomik özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Bunun yanı sıra gençlik aşısı yapıldıktan bir hafta sonra hastalar genellikle ciltlerindeki canlanma etkisini fark etmeye başlarlar. Gençlik aşısı uygulamasından elde edilecek sonuçların desteklenmesi için hasta sağlıklı bir beslenme programı uygulamalı, bol su tüketmeli ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları geliştirmeye özen gösterilmelidir. Ayrıca sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmesi halinde gençlik aşısı tedavisinin başarısının ve kalıcılık süresinin olumlu yönde etkileneceği unutulmamalıdır.
Gençlik Aşısı Sık Uygulanan Bir Medikal Estetik Prosedürdür
Gençlik aşısı etkili bir cilt yenileyici prosedür olması nedeniyle son yıllarda sıklıkla uygulanmaktadır. Gençlik aşısının en önemli içeriği olan hyaluronik asit insan vücudan doğal olarak bulunan ancak zaman içerisinde azalan bir maddedir. Cildin temel yapı taşları arasında yer alan hyaluronik asit yaş alma etkilerinin gecikmesinde önemli bir rol oynar. Hyaluronik asit cilt neminin ve parlaklığının sağlanmasına ek olarak cilt için çok önemli olan kolajen sentezinde rol oynar. Gençlik aşısının bileşenleri arasında saf hyaluronik asite ek olarak çeşitli vitaminler, antioksidanlar, mineraller ve peptitler bulunmakta olup içeriği bu şekilde zenginleştirilmiştir.
Gençlik aşısının temel bileşeni olan hyaluronik asit cilde parlaklık, esneklik ve nem kazandırma görevini üstlenir. Cild enjekte edildiğinde gençlik aşısı temel olarak cilt yapısındaki hyaluronik asitin varlığının devamlılığını sağlamaya odaklanır. Cilt bakımı açısından da kozmetik açıdan da bir gençlik iksiri gören hyaluronik asit çok önemlidir. Gençlik aşısı da hyaluronik asit içeriği sayesinde adeta zamanın tersine çevrilmesine yardımcı olur ve dış faktörlerin de etkisiyle ciltte ortaya çıkması olası deformasyonları önler. Aynı zamanda ciltteki ince çizgilerle ve kırışıklıklarla mücadele eder.
Gençlik Aşısının Uygulama Alanları
Gençlik aşısı kırışıklık ve deformasyonların kişide rahatsızlık hissi uyandırdığı hemen hemen tüm bölgelere uygulanabilen bir medikal estetik prosedürdür. Vücudun en büyük organı olan cildin yaşlanma şekli diğer organlardan önemli ölçüde farklı olduğu gibi hyaluronik asit bileşeniyle ön plana çıkan gençlik aşısı cilt için çok faydalı ve gereklidir.
Alın bölgesi, kaşların ortası, boyun bölgesi, göz çevresi, ağız çevresi, ellerin üzeri ve dekolte bölgesi gibi farklı bölgelere gençlik aşısı yapılabilir. Dış etkenlere maruziyeti ve genel olarak estetik müdahalelere daha sık ihtiyaç duyulan bölgeler gençlik aşısının sıklıkla uygulandığı alanlardır. Bahsi geçen alanlar göz önünde olduğu ve kişinin güzelliğini görünüme doğrudan etkilediğinden estetik görünmelerini sağlamak önemlidir. Bunun için çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan deformasyonlar ciddi boyutlara ulaşmadan en uygun tedavi yöntemleri kullanılarak müdahale edilmesi ve gereken önlemlerin alınması gerekir.
Gençlik Aşısı Konforlu Bir Uygulamadır
Gençlik aşısı uygulaması yapılacak hastanın enjeksiyona hazırlanması için öncelikle uygulama bölgesi dezenfekte edilerek lokal anestezik etkili krem sürülür. Bu sayede hastanın uygulama sırasında acı ya da ağrı hissetmesi önlenir. Lokal anestezi etkisini gösterdikten sonra uygulama bölgesi yeniden dezenfekte edilir. Hedef bölgeye 1 ila 1.5 cm aralıklarla olmak üzere gençlik aşısı enjekte edilir.
Prosedür ortalama 15 ila 20 dakika içinde tamamlanır. Gençlik aşısının hastanın cilt yapısına ve giderilmesi istenilen sorunlara uygun özellikte içeriklerde seçilmesi etkili sonuçlara alınmasını sağlayan önemli bir etkendir. Gençlik aşısı tedavisi genellikle toplamda 3 ila 4 seans yapılmakta olup seanslar arasında 2 hafta bırakılır. Etki genellikle enjeksiyondan 2 ila 4 hafta sonra ortaya çıkar. Her gençlik aşısı seansından sonra cildin nem seviyesi iyileşirken cilt parlaklığı, elastikiyeti ve pürüzsüzlüğü artar. Ancak elde edilen etkiyi korumak ve devamlılığını sağlamak için gençlik aşısı uygulaması belirli aralıklarla tekrarlanmalıdır.
Gençlik aşısının zaman içinde doğal nemini kaybeden cildin ihtiyacı olan nemi geri kazanma noktasında önemli faydası vardır. Bu kapsamda 18 yaşın üzerindeki kişilere gençlik aşısı tedavisi sıklıkla uygulanır. Böylece ciltte nemlendirme etkisi sağlanmasının yanı sıra sıkılaşma ve ton eşitsizliklerinin giderilmesi gibi faydalar elde edilebilir.