Göz Altı Işık Dolgusu Kimlere Yapılır?

BlogGöz Altı Işık Dolgusu Kimlere Yapılır?
göz altı ışık dolgusu kimlere yapılır

Yüzün şüphesiz en çok ilgi çeken unsurlarından biri olan gözlerin etrafında oluşan kırışıklıklar, morluklar ve göz altında meydana gelen torbalanmalar yüzde yorgun, yaşlı ve mutsuz bir görünüm oluşmasına neden olmaktadır.

Göz Çevresinde Görülen Problemler Nelerdir?

Göz çevresi sorunları kadın erkek fark etmeksizin tüm yaş gruplarında ortaya çıkabilmektedir. Göz altında oluşan torbalanmalar genellikle daha ileri yaşlarda oluşmakla birlikte göz çevresindeki renk koyulaşmaları erken yaşlarda da görülebilir. Göz çevresinde farklı etkenlere bağlı olarak meydana gelen sorunlar estetik açıdan bir problem olmasının yanı sıra öz güven eksikliğine, sosyal uyumsuzluğa ve psikolojik sorunlara da neden olabilir.

Alt göz kapağının iç kısmından başlayan ve aşağı doğru inen gözyaşı oluğu deride hafif çökme şeklinde bir hat oluşturduğunda kişide olduğundan daha yaşlı bir görünüm meydana gelmektedir. 

Göz ve göz altı çevresinin derisi de cilt altı destek dokusu olan yağ dokusu da oldukça ince bir yapıdadır. Ayrıca bu bölge derisinde bulunan kolajen elastin lifleri de daha ince ve gevşek özelliktedir. Bu yüzden yaşlanmaya bağlı olarak ciltte ilk bozulmalar göz çevresinde ve göz altında ortaya çıkar. Bunun diğer bir nedeni de yapısal nedenlerden dolayı göz çevresinin yüzün diğer bölgelerine oranla deformasyona çok daha açık olmasıdır.

Göz Altı Morlukları Neden Oluşur?

Göz altında derinin ve deri altı yağ destek dokusunun az olmasına bağlı olarak derinin hemen altında yer alan kas yapısı ve kas içindeki damar yapıları yüzeyde daha belirgin bir şekilde görünür. Bu durum göz altı morluklarının oluşmasına neden olan en önemli etkendir.

Yapısal özelliklere bağlı olarak kişilerin göz çevresindeki kılcal damarlar ve atar damarlar belirginleşebilir. Adet dönemi, fiziksel yorgunluk, gebelik ve stres gibi etkenler bu damarların genişlemesin ve kanın burada göllenmesine, damar içeriğinin ise damar dışındaki dokulara çıkmasına neden olabilmektedir. Bu da morlukları belirginleştirmektedir.

Bazı hastalıklar, kullanılan bazı ilaçlar, korunmasız bir şekilde güneşin zararlı ışınlarına maruz kalma, sigara ve alkol kullanımı, düzensiz beslenme, uykusuzluk, kronik hastalıklar ve deri kurulukları göz altı morluklarının ve torbalarının oluşumunda rol oynayabilmektedir.

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Son dönemlerde göz altındaki morlukların, torbalanmaların ve kırışıklıkların giderilmesinde en çok tercih edilen yöntemlerin başında göz altı ışık dolgusu gelir. Yalnızca göz altı uygulamaları için üretilmiş olan bu prosedür içeriği nedeniyle göz etrafına gelen ışığı yansıtması, cildi aydınlatması ve canlandırması nedeniyle ışık dolgusu olarak adlandırılmaktadır.

Göz altı ışık dolgusunda sekiz amino asit, üç antioksidan, mineral, hyaluronik asit, vitamin ve uygulama esnasında ağrı oluşmaması için lokal anestezik madde bulunur. Bu maddeler hücresel seviyede yapılanmayı sağlar. Böyle göz çevresinde aydınlanma ve canlanma etkileri elde edilir.

göz altı ışık dolgusu nedir

Göz Altı Işık Dolgusu Kimlere Uygulanır?

Göz altı ışık dolgusu; göz altında morluk, çukurluk, torbalanma ve kırışıklık oluşan erişkinlere uygulanabilmektedir. Bu uygulama ile morlukların renginin açılması, kırışıklıkların giderilmesi, torba görünümünün azaltılması ve çukurlukların doldurulması sağlanır. 

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Uygulama esnasında kişide rahatsızlık hissi oluşmaması için uygulamadan önce göz altı çevresine anestezik krem uygulanır. Ucu küt bir kanül kullanılarak göz altı ışık dolgusu bölgeye enjekte edilir. Uygulama sırasında tek bir noktadan giriş yapıldıktan sonra göz altı ve göz çevresindeki bölge dolgu maddesi ile doldurularak işlem tamamlanır. Işık dolgusu ince iğnelerle de uygulanabilmekle birlikte bu yöntemde morarma ve şişlik daha fazla görülmektedir.

Hedeflenen görünüm genellikle tek seans göz altı ışık dolgusu uygulaması ile elde edilir. Ancak gerekli durumlarda ikinci seansın uygulanması söz konusu olabilir. Göz altı ışık dolgusunun etkisi yaklaşık 1-1.5 yıl sürer. Bu süre göz çevresindeki problemlerin derecesine, uygulamada kullanılan miktar ve genetik etkenlere göre değişiklik gösterebilir.

Göz altı ışık dolgusu bölgeye özel olarak üretildiğinden herhangi bir yan etkisi olmaz. Bununla birlikte göz altı torbalanmalarının cerrahi sınıra ulaştığı durumlarda, kişinin göz çevresi dokusunda iltihap bulunduğunda, alerji söz konusu olduğunda ve gebelerde göz altı ışık dolgusu uygulanması önerilmez. 

Göz Altı Işık Dolgusu Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Göz altı ışık dolgusu enjeksiyonu özel bir kanülle yapıldığından hasta seans tamamlandıktan sonra günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Uygulamayı izleyen ilk birkaç gün alt göz kapağı ve çevresinde bir miktar ödem ve morluk gelişmesi normal olarak kabul edilir. Uygulamanın etkisi hemen fark edilebilmektedir.

İlk 4-5 saat bölgeye su değdirilmemesi ve gözlerin ovuşturulmaması konusunda dikkatli olunmalıdır. İlk 3 gün baş yüksekte kalacak şekilde sırtüstü yatış pozisyonunda uyunmalıdır. Uygulamanın yapıldığı gün ve takip eden gün sıcak banyo, sauna, hamam gibi nemli ve buharlı ortamlardan kaçınılmalıdır. Bir hafta süreyle egzersiz yapılmamalı ve göz çevresine doktorun önermiş oldukları dışında herhangi bir krem sürülmemelidir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?