Lazer Lipoliz İle Liposuction Arasındaki Fark Nedir?

BlogLazer Lipoliz İle Liposuction Arasındaki Fark Nedir?
lipoliz ile liposuction arasındaki fark nedir

Lazer lipoliz vücudun şeklinin ve görünümünün değiştirilmesinde son derece etkili olan bir yöntemdir. Enjeksiyonları ve radyo dalgası tedavilerini içeren başka lipoliz türleri de olmakla birlikte lazer lipoliz günümüzde kullanılan en yaygın tekniktir. 

Lazer lipoliz vücudun belirli bölgelerinde bulunan daha küçük ve inatçı yağ birikimlerini hedef alır. Karın, kalça, uyluk bölgelerinde inatçı yağ birikimler olan kişiler diğer şartları da sağladıkları takdirde lazer lipoliz için uygun birer aday olarak kabul edilebilirler. Bununla birlikte lazer lipoliz obezite sorunu yaşayan kişiler için önerilen bir prosedür değildir.

Lazer Lipoliz Nedir?

Lazer lipoliz yönteminde yağ hücrelerinin parçalanması için lazer ışınları kullanılır ve yağ dokusunun hacmi azaltılır. Diğer bir deyişle lazer lipoliz, vücut yağının eritilmesi için çeşitli dalga boylarında fiber optik lazerlerden gelen ısının kullanıldığı minimal invasive bir prosedürdür. Bu işlem aynı zamanda tedavinin uygulandığı bölgede cildin sıkılaşmasını da sağlar. Bunun nedeni lazer lipoliz prosedürünün kolajen proteini üretimini teşvik ederek cildi daha gergin bir hale getirmesidir. Lazer lipoliz uygulamasının ardından genellikle hastalar daha pürüzsüz ve sıkı bir cilde sahip olduklarını fark ederler. 

Lazer lipoliz uygulamasından iki hafta kadar önce kan inceltici ve antiinflamatuar ilaçların kullanımı bırakılmalıdır. Bunun nedeni vücudun iyileşme sürecinin etkilenmesi riskinin bulunmasıdır. İşlemden bir hafta önce tedavinin uygulanacağı bölgenin tahriş olmasına neden olabilecek bronzlaşma vb aktivitelerden kaçınılmalıdır. Uygulamadan önce mutlaka genel sağlık durumu, düzenli kullanılan ilaçlar gibi konularda doktor bilgilendirilmelidir.

Uygulama esnasında kişinin lazer ışınlarından etkilenmemesi için uygulama bölgesine anestezi yapılır. Milimetrik kesiler yapıldıktan sonra fiber optik kanüllerle uygulama bölgesine girilir. Verilen lazer ışınları ile yağ hücrelerinin zarlarının patlatıldığı prosedür uygulama bölgesine göre 15-60 dakika arasında tamamlanır. Yapılan işlemde yağlar parçalanmakla birlikte dışarı atılmaz ve vücut bu yağları emme yoluyla yok eder.  Bazı durumlarda eritilen yağlar işlem esnasında dışarı çekilmesi de söz konusu olabilir. Kesiler son derece küçük boyutlarda olduğu için dikiş ihtiyacı bulunmaz. İşlemin ardından görülen şişlikler ve morluklar kısa sürede geçer. İyileşme sürecinde genelde bir hafta süreyle korse giyilmesi gerekir. 

Lazer Lipoliz Liposuction’dan Farklı Bir Yöntemdir

Lazer lipoliz bölgesel yağ eritme uygulamalarından biri olarak yağ hücrelerini yok eder ve sıkılaşma sağlar. Bu özellikleri sayesinde lazer lipoliz en etkili bölgesel yağ eritme ve lokal zayıflama yöntemlerinden biri olarak kabul edilir. Yağlanmaya bağlı şekil bozukluklarında, selülit tedavisinde kullanılabilen lazer lipolizin kilo verme yöntemi olmadığının ve yanlış beslenme sonucunda yağ hücrelerini hacimlerinde büyüme olabileceğinin unutulmaması önemlidir.

Lazer lipoliz genelde daha küçük alanlara uygulanan ve liposuction yönteminin ulaşmakta zorlandığı bölgelerde etkili sonuçlar alınmasını sağlayan bir yöntemdir. Liposuction yönteminde yağ hücreleri vakumlanır ve eritilmeden dışarı alınır. Lazer lipoliz işleminde ise yağ hücreleri olduğu yerde parçalanır. Eritilerek emülsifiye bir halde dışarı alınması da tercihe göre vücudun kendi mekanizmalarını kullanarak uzaklaştırılmalarının sağlanması da söz konusu olabilir. Lazer lipolizde yağların idrar yoluyla vücuttan atılması söz konusu olabilirken liposuction yönteminde yağlar ince bir kanülle dışarı alınırlar. 

lazer lipoliz liposuction'dan farklı bir yöntemdir

Liposuction Tek Başına Bir Zayıflama Yöntemi Olarak Değerlendirilmemelidir

Vücudun belirli bölgelerinde oluşan diyete ve egzersize dirençli yağ birikintilerinin giderilmesi için kullanılan liposuction yöntemi ile fazla yağ dokuları vakumla alınır. Daha düzgün vücut hatları elde edilmesinde önemli rol oynayan liposuction kontur düzeltme ameliyatıdır. Liposuction bir zayıflama ameliyatı olmamakla birlikte vücuttaki inatçı yağ birikimlerinin alınması yoluyla vücudun orantılı bir görünüm kazanmasını sağlar.

Fazla kilosu ya da vücudunda yağ birikintileri olan kişiler düzenli diyet ve spor yaptıklarında vücuttaki yağ hücrelerinin hacminde azalma olur ama sayısında azalma olmaz. Liposuction yönteminde ise yağ hücreleri kalıcı olarak vücudun dışına çıkarılır. Bu nedenle uygulama bölgesinde yağ hücrelerinin sayısında azalma meydana gelir. Liposuction yöntemi kalça, karın, kolların üst kısmı, diz, basen, bel, ayak bileği, göğüs, gıdı ve boyun bölgelerine uygulanabilir. Liposuction uygulaması ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın olan kişilere uygulanabilir. Vücudunun bazı bölgelerinde diyete ve egzersize dirençli yağ birikintileri olan kişiler liposuction ameliyatı için uygun adaylar olarak kabul edilirler. Ancak liposuction prosedürünün başarısı hastanın kilosu, cilt elastikiyeti, ne kadar yağ alınması gerektiği ve uygulamadan sonraki süreçte yaşam tarzında yapılan değişikliklere göre kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Liposuction ameliyatında uygulama bölgesinde küçük kesiler yapılır. Kesilerden giren kanüller aracılığıyla fazla yağlar alınır. Uygulamanın ardından oluşan şişlikler ve morluklar yaklaşık 2 hafta içerisinde kendiliğinden düzelir. Uygulamadan sonra en az 4 hafta süreyle korse kullanılması doktorların önerileri arasında yer alır. Liposuctiondan sonra elde edilen sonuçların kalıcı olabilmesi için hastanın sağlıklı beslenmesi ve düzenli egzersiz yapması gerekir. Bununla birlikte uygulama bölgesindeki yağ hücreleri kalıcı olarak uzaklaştırıldığından kilo alımı durumunda bölgesel fazlalıklar aynı oranda oluşmaz. Yalnızca bölgedeki yağ hücrelerinin hacimlerinde genişleme meydana gelir. Liposuction uygulama bölgesine göre lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilebilen bir işlemdir. 

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?