Lipoliz Öncesi ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

BlogLipoliz Öncesi ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
lipoliz öncesi sonrası nelere dikkat

Lipoliz, diyet veya egzersizden etkilenmeyen küçük ila orta dereceli istenmeyen lokalize yağ alanlarını eritme yöntemidir. Lipoliz tedavileri cerrahi olmayan, etkili ve yağ azaltıcı tedavilerdir. 

Doğal bir ilacın küçük enjeksiyonlarının lokal olarak uygulanmasıyla gerçekleştirilen lipoliz prosedüründe, fosfatidilkolin (PPC) adı verilen aktif maddenin doğrudan deri altı dokuya enjeksiyonu ile lokal yağ birikintileri yok edilerek hücrede depolanan yağın serbest kalması ve tedavi edilen vücut çevresinin küçülmesi sağlanır. 

Fosfatidilkolin insan vücudunda bulunan doğal bir üründür. Vücuttaki ana rolü, daha sonra vücut tarafından doğal olarak emilen yağ ve kolesterolü emülsiyon haline getirmeye ve parçalamaya yardımcı olmaktır. Hücre zarlarımızın ve yüksek yoğunluklu lipoproteinlerin önemli bir bileşenidir. Fosfatidilkolin, kolesterol düşürücü etkisi ve ‘Karaciğer koruyucu’ özelliği nedeniyle tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.

Lipoliz Tedavisi Neleri İçerir?

Uygulama bölgesi klorheksidin ve alkol dezenfektanı ile temizlendikten sonra ince bir iğne ile uygulama bölgesine enjeksiyon yapılır. Tedavi alanını kaplayacak şekilde, enjeksiyon başına yaklaşık 1,5 cm aralıklarla çoklu enjeksiyonlar yapılır. Uygulanacak olan seans sayısı bölgeye ve alanın büyüklüğüne göre kişiden kişiye değişir. Bağ dokusu ve yağ hücrelerinin yapısındaki farklılık nedeniyle kadınlar genellikle erkeklere göre tedaviye daha iyi yanıt verir.

Hastalar lipoliz enjeksiyonunda sonra normal günlük aktivitelerine devam edebilirler, ancak bu, sahip olduğunuz ağrının miktarına, tedavi edilen bölgeye ve yapılan işin türüne bağlı olarak değişebilir. Lipoliz tedavisinin tamamlanması genellikle 45 dk ila 1 saat sürer.

Lipoliz Tedavisinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Tedaviden önceki 48 saat alkollü içecekler tüketilmemelidir.
  • Tedaviden 1 hafta önce aspirin, E vitamini, Gingko Biloba kullanımından kaçınılmalıdır. Böylece uygulama bölgesinde morarma ve/veya şişmenin olası yan etkileri azaltılabilir.
  • Tedaviden 1 hafta önce metabolizmayı hızlandıran ürünler/tedaviler bırakılmalıdır.
  • Beta blokerlar ve bazı tiroid rahatsızlıkları işlemi kimyasal olarak etkileyebileceğinden bu tür durumlar varsa hekim bilgilendirilmelidir.
  • Soya alerjisi olan kişiler tedavide aktif maddesi soya türevleri olan içerik enjekte edildiğinden lipoliz tedavisi yaptırmamalıdır.

Lipoliz Tedavisinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Tedaviden sonra uygulama bölgesinde birkaç saat süreyle hafif bir kaşıntı ve yanma hissedilebilir.
  • Enjeksiyonun lokalize edilmesi için tedaviden sonra ilk 24 saat bölgeye buz uygulanmalıdır.
  • Enjeksiyon sonrası uygulama bölgesinde kızarıklık, kaşıntı, şişme ve morluk görülebilir. Şişliklerin azaltılması için soğuk kompres yapılabilir. Eğer kızarıklık, şişlik ve diğer reaksiyonlar 7 gün içinde geçmezse doktora başvurulması gerekir.
  • Hastalar tedaviden sonra hafif düzeyde ağrı hissedebilirler. Ağrının rahatsız edici olduğu durumlarda doktorun reçete ettiği basit ağrı kesiciler kullanılabilir. Enjeksiyon bölgesindeki morarmayı artırabileceği için aspirin kullanılmamalıdır.
  • Tedaviyi izleyen 6 saat süresince bölgeye dokunulmamalıdır.
  • Enjeksiyon yapılan bölgedeki hareket miktarının 48-72 saat süreyle mümkün olduğunca azaltılması önerilir.
  • Uygulama bölgesindeki kızarıklık ve şişlik inene kadar güneşlenmekten, soğuktan ve açık hava aktivitelerinden kaçınılmalıdır. 
  • Lipoliz tedavisinden sonra bol miktarda sıvı tüketilmelidir.
  • Tedaviden sonra en az 6 saat süreyle alkol kullanılmamalıdır.

Lipoliz Etkili Bir Vücut Şekillendirme Prosedürüdür

lipoliz etkili bir vücut şekillendirme-prosedürü

Lipoliz, yağ hücrelerindeki yağları parçalayan maddeler içeren solüsyonların, deri içine ince iğneler ile enjekte edildiği bir yöntemdir. Bu solüsyonlar genellikle soya fasulyesinden elde edilen ve insan vücudunda da doğal olarak bulunan doğal bir madde olan fosfatidilkolin içerir. Bu enzim, yağları daha sonra vücuttan atılan küçük parçalara böler.  

Bu prosedür cildin gücünü ve elastikiyetini arttırır, ancak geleneksel liposuction’ın yerini almaz ve yağ birikintilerinin kapsamlı bir şekilde çıkarılması için yapılması amaçlanmamıştır. Özünde, hem lipoliz hem de liposuction aynı sonuçları elde etmek için tamamen farklı yaklaşımlar kullanır. Nitekim her iki işlem de istenmeyen yağların azaltılması ile sonuçlanmakla birlikte, her ikisi de farklı yollardan hedeflerine ulaşmaktadır. Lipolizde invaziv olmayan bir yaklaşım kullanılırken, liposuction prosedürü, küçük, gizli erişim portlarından nazik aspirasyon yoluyla lokalize yağ koleksiyonlarının cerrahi olarak çıkarılmasını içerir. Esas olarak selülit veya çok hassas bölgelerin tedavisi için kullanılan Karnitin gibi benzer etkiye sahip diğer ilaçları içeren solüsyonlar da lipoliz enjeksiyonunda tercih edilebilir.

Otoimmün hastalığı, soya alerjisi, diyabetik damar hastalığı, şiddetli karaciğer veya böbrek hastalığı, akut enfeksiyonlar, kan pıhtılaşma bozuklukları, obezite gibi rahatsızlıkları olan kişiler için lipoliz tedavisi önerilmez. Aynı zamanda çocuklar, hamileler ve emziren kadınlar için de lipoliz enjeksiyonu uygun değildir. Antikoagülan ilaç kullanan kişiler, tedaviden bir hafta önce bu tedavinin kesilmesinin uygunluğu konusunda doktorlarına danışmalıdırlar.

Lipoliz işlemi çok güvenlidir ve yıllardır kullanılmaktadır. Parçalanan hücreler ve bileşenleri, kan lipid profilinize, kolesterolünüze veya sağlığınıza herhangi bir etki olmaksızın vücudun verimli metabolizması tarafından elimine edilir. Genel olarak, hastalar tek bir Lipoliz seansından  sonra lokal yağ azalmasının sonuçlarını fark etmeye başlarlar.

Lipoliz işleminden sonra yok edilen yağ hücrelerinin geri dönmesi beklenmez. Ancak tıpkı liposuction işlemi yaptıranlar gibi lipoliz hastalarının da tedaviden sonra kilolarını çok dikkatli takip etmeleri gerekmektedir. Hastalar tedavi sonrası kilolarını takip edip kontrol ederlerse lipoliz tedavisinin sonuçları gerçekten kalıcı olacaktır.

 

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

2 Comments

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?