Masseter Botoksu İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

BlogMasseter Botoksu İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yüzünün şekli dolayısıyla memnuniyetsizlik yaşayan kişilerden bir çoğunun sorununun altında çene hattı vardır. Masseter kası olarak da adlandırılan çene kasının aşırı gelişmiş ya da büyük olması sonucu çene hattının kare ve çok erkeksi bir görünüm kazanması mümkündür. Bu görünümden dolayı rahatsızlık hisseden kişiler, yüzlerinin oval ya da kalp şeklinde bir görünüme sahip olması için masseter botoks enjeksiyonu yaptırabilirler. Cerrahi bir prosedür içermeyen masseter botoks enjeksiyonu sayesinde mevcut görünüm basit ve ağrısız bir prosedürle giderilebilir, daha estetik görünüme sahip bir çene hattına sahip olunabilir. 

Yüzün yanında bulunan masseter kası, alt çene kemiğiyle elmacık kemiğini birbirine bağlama görevini üstlenir. Çiğnemeye yardımcı olan masseter kasına enjeksiyon yapılması yoluyla uygulanan masseter botoks prosedürü kapsamında, Botulinum toksininin enjeksiyonuyla masseter kasındaki sinir sinyalleri bloke edilir. Bunun sonucunda masseter kasının hareketi geçici bir süreliğine engellenir. 

Masseter kasının sürekli tekrarlanan çiğneme hareketi ya da sert besinler çiğnenmesi nedeniyle zaman içinde büyümesi söz konusu olabilir. Ayrıca strese bağlı diş sıkma olarak da bilinen Bruksizm sorunu da çene kaslarının genişlemesine yol açabilir. Masseter botoks enjeksiyonu ile bölgedeki kas zayıflatılabilir ve küçültülebilir. Bunun sonucunda uygulama yapılan kişinin yüzündeki kare şekil inceltilir, yüzün üçgen ya da kalp şeklini alması sağlanabilir. Masseter botoks enjeksiyonunun diğer bir etkisi çene kaslarını rahatlatma yoluyla yüzdeki genel gerginliği azaltmaktır. Diğer bir deyişle strese bağlı diş sıkma ve gıcırdatma sorunlarının çözümlenmesi için masseter botoks etkili bir çözümdür. 

Pratik ve konforlu bir medikal estetik prosedür olan masseter botoks enjeksiyonundan sonra hastanın günlük yaşantısında bir kesinti olmaz yani hasta günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir. Masseter botoks enjeksiyonunu izleyen ilk 24 saat boyunca enjeksiyon bölgesini ovmamak, bölgeye bası uygulamamak ve egzersiz yapmamak gerekir. Bu sayede enjekte edilen toksinin çevre bölgelere yayılması söz konusu olmaz. Böylece botoks enjeksiyonundan optimum fayda sağlanır ve olası bir yan etki oluşması riski minimize edilir. Gerekli görüldüğü durumlarda masseter botoks prosedürünün birden fazla seans halinde uygulanması mümkündür.

Masseter botoks prosedürünün etkisi genellikle enjeksiyonun 14. gününde ortaya çıkar. Masseter botoks enjeksiyonuyla birlikte diş sıkma sorunu ortadan kalksa da masseter kasının küçülmesi ve yüz ovalinin belirginleşmesi için genellikle 6 ila 8 haftalık bir süreye ihtiyaç duyulur.

Masseter Botoks Neden Yapılır?

Çene gerginliği, kenetlenme, diş gıcırdatma ve ağrı sorunları ile bu durumların neden olduğu baş ağrısını gidermek aynı zamanda kare görünümlü çeneyi yeniden şekillendirmek için masseter botoks tedavisi uygulanabilir. Masseter botoks tedavisinin amacı, kişinin dengeli ve estetik bir yüz şekline sahip olmasıdır. Mevcut kas kütlesi nedeniyle çenesinde genişlik olan kişiler için en işlevsel çözüm, masseter botoks tedavisidir. Masseter botoks enjeksiyonu ile birlikte migren, anksiyete veya diş sorunlarına bağlı olarak çene sıkma ve bunun sonucunda ortaya çıkan çene ağrısı sorunlarının giderilmesi söz konusu olabilir.

Çeşitli nedenler sonucu masseter kasının büyümesi her ne kadar fonksiyonel açıdan önemli bir sorun teşkil etmese de görsel açıdan kişinin rahatsız olacağı bir görünüm meydana gelebilir. Çünkü masseter kası büyüdükçe, çene yanlara doğru genişlemeye ve çene bölgesi kare şekli almaya başlar. Özellikle kadınlar, erkeksi ve sert yüz hatlarına sahip olmayı istemeyecekleri için bu durumdan rahatsızlık duyarlar.

Masseter Botoks Kimler İçin Uygundur?

Masseter botoks kişinin ideal bir çene yapısına sahip olması amacıyla uygulanan pratik, konforlu ve ağrısız bir medikal estetik prosedürdür. Kadınların daha çekici ve estetik görünümlü bir çene yapısına sahip olmasını sağlayan masseter botoks enjeksiyonu ile yüz yeniden şekillendirilir. İdeal çene şekli kadınlar ve erkekler açısından farklı farklıdır. Kadınlar genellikle ince yüz hatlarını tercih ederken, erkeklerin tercihi kare yüz hatlarına ve güçlü bir ifadeye sahip olmaktır.

Çenesinin şekliyle ilgili memnuniyetsizliği olan ve botoks enjeksiyonuna engel bir durumu olmayan kişilere masseter botoks tedavisi uygulanabilir. Çene çizgisi belirsiz olan, çenesindeki genişlik kas kütlesinden kaynaklanan, kilo verse dahi yüzü fazla yuvarlak ya da kare görünen ve bu durumun giderilmesini isteyen kişiler ile Bruksizm sorunu nedeniyle yaşam kalitesi olumsuz yönde etkilenen kişilere masseter botoks yapılabilir.

Masseter botoks hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlara, pıhtılaşma bozukluğu bulunanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, Botulinum toksinine karşı alerjik reaksiyon geliştirenlere ve genel sağlık durumu botoks enjeksiyonu yapılmasına uygun olmayanlara masseter botoks tedavisi uygulanmaz. 

Masseter botoks enjeksiyonu yapılmadan önce uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülür. Bölgede istenilen uyuşma etkisi sağlanınca masseter kasının içine Botulinum toksini enjekte edilir. Uygulama sırasında acı ya da ağrı hissedilmez. Yaklaşık 10 ila 15 dakika içinde tamamlanan masseter botoks enjeksiyonundan sonra hastalar günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Enjeksiyona bağlı olarak masseter kası eskisi kadar güçlü bir şekilde kasılamayacağı için masseter kası daha fazla genişlemez. Bunun sonucunda zaman içinde masseter kasının hacmi geriler.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?