Mezoterapinin Faydaları Nelerdir?

BlogMezoterapinin Faydaları Nelerdir?
mezoterapi faydaları nelerdir

Mezoterapi son yılların en popüler, en etkili ve en geniş kapsamlı prosedürlerinden biridir. Mineral, vitamin, enzim ve aminoasitlerin kimi zaman tek başına kimi zaman karışım halinde ve mikroenjeksiyon yöntemiyle derinin orta tabakasına enjekte edilmesiyle mezoterapi uygulanır. 

Dünya genelinde cilt yenileme, bölgesel zayıflama, çatlak, yara izi, anti aging, selülit, leke, saç tedavisi, sporcu yaralanmaları, akut ve kronik ağrıya çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde mezoterapiden yararlanılmaktadır. 

Mezoterapinin etkisi cildin altındaki kolajen ve elastin gibi yapıları uyarmasından kaynaklanır. Bu uyarının sonucunda uygulama bölgesindeki kan dolaşımı, lenfatik dolaşım ve immün cevap düzenlenmiş olur. 

Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Mezoterapinin en sık uygulandığı durumlar arasında; cilt sarkması ve yaşlanması, güneş lekesi ve diğer leke tedavileri, selülit, deri çatlakları, saç dökülmesi, kellik, saç tedavisi, kilo kaybı, alerji, göz altı morluklarının tedavisi, vitiligo, spor yaralanmaları, fibromiyalji sayılabilir.

Mezoterapi Kimlere Uygulanmaz?

Mezoterap yönteminin; hamilelere, emziren annelere, felç geçirmiş olanlara, şeker ve kanser hastalarına, kan pıhtılaşma bozukluğu olanlara, ürtiker hastalarına, kullanılacak karışımdaki herhangi bir ilaca karşı alerjik reaksiyon verme olasılığı bulunanlara uygulanması mümkün değildir. 

Mezoterapinin Faydaları

Mezoterapi yöntemi ile çatlak, kırışıklık, leke gibi cilt sorunlarının yanı sıra selülitler ve bölgesel yağlar giderilebilir. Kellik önlenebildiği gibi alepsi diğer bir deyişle saçkıran gibi saç sorunları tedavi edilebilir. Kronik-akut ağrıların dindirilmesini sağlayan mezoterapi bazı sporcu yaralanmalarını iyileştirebilir. Ayrıca bazı romatizmal enfeksiyonlara ve damar rahatsızlıklarına da faydalı olabilir.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi yönteminde cildin orta katmanına bir dizi özel solüsyonun enjekte edilmesi için son derece ince uçlara sahip iğneler kullanılır. Bu sayede ciltte tahribata yol açan iltihaplanmaların ve zayıf kan dolaşımının yani bazı temel sorunların çözümlenmesi amaçlanır. Mezoterapide standart bir solüsyon formülü olmayıp kişi özelinde tedavi edilmek istenilen soruna göre birçok farklı vitamin, mineral, bitki özü gibi karışımların kullanılması mümkündür. 

Mezpterapi uygulamasından önce hastanın genel sağlık durumu hakkında bilgi edinilir. Gerekli durumlarda kan ve idrar tahlili talep edilebilir. Mezoterapi enjeksiyonundan önce uygulama bölgesine anestezik krem uygulanır. Mikro iğne aracılığıyla hasta özelinde hazırlanmış olan karışım bir dizi enjeksiyonla bölgeye uygulanır. Arka arkaya birçok enjeksiyon yapılabilmesi için iğne bazı durumlarda mekanik bir tabancaya da tutturulabilir. Her enjeksiyonla karışımdan yalnızca bir damla cilde yerleştirilir. Küçük miktardaki karışımın doğrudan sorunlu bölgeye verilmesiyle sistemik bir etki oluşturmadan problemin çözülmesi ve tedaviden maksimum fayda elde edilmesi sağlanır. 

Cilt Mezpoterapisi

Yaş alma, güneş ışınlarının zararlı etkileri ve kolajen kaybı gibi etkenler zamanla cildin dolgunluğunun ve görünümünün bozulmasına yol açar. Cilt mezoterapisinde kişinin ihtiyacına göre özel karışımlar hazırlanarak cildin altına ya da içerisine enjekte edilir. Enjekte edilen karışımda genellikle hyaluronik asit, aminoasitler, mineraller, vitaminler ve antioksidanlar yer alır. Karışımın enjeksiyonundan önce cilt dezenfekte edilerek anestezik krem uygulanır. 

Cilt mezoterapisi cildin yenilenmesi, cilt kırışıklıkları ile sarkmalarının giderilmesine son derece faydalı bir yöntemdir. Mezoterapi en etkili anti aging prosedürlerinden biri olup ciltteki kolajen sentezini uyarır. Bu sayede cildin sıkılaşmasını, daha genç ve parlak görünmesini sağlar. Ayrıca mezoterapi enjeksiyonunda seansların tamamlanmasının ardından da cildin yenilenme etkisi devam eder.

mezoterapi nasıl uygulanır

Saç Mezoterapisi

Genetik yatkınlık, çevresel faktörler, hormonal, beslenme ve uyku düzensizlikleri gibi etkenler saçlarda kırılmaya, seyrelmeye, cansızlaşmaya ve dökülmeye neden olabilir. Saç mezoterapisi hem kadınlarda hem erkeklerde kullanılabilen bir yöntemdir. Saç dökülmesini engelleme ve saç uzamasını sağlama konusunda etkili olan mezoterapi kellik sorununun tedavisinde de sıklıkla tercih edilir. Mezoterapi yönteminde kullanılan karışım ile kelleşme sorunu yaşayan kişilerin saç derilerinin ihtiyaç duyduğu vitaminler, mineraller ve besin öğeleri sağlanır. Bu tür besin öğelerini içeren sıvının saç derisin enjekte edilmesiyle saç dökülmesi önlenir.

Saç mezoterapisi hem hücre metabolizmasını hızlandırır hem de enfeksiyonların yok edilmesini sağlar. Saç derisindeki kan dpolaşımını hızlandırmasının yanı sıra saç foliküllerini canlandırıcı etkisiyle sağlıklı, güçlü ve hacimli saçlara kavuşmayı sağlar. 

Saç mezoterapisi yönteminde mineral, vitamin ve antioksidanlara ilaveten dokuyu güçlendirip bakım yapacak olan bazı bileşenler de saç derisinin 2-3 mm altına olacak şekilde enjekte edilir. Genellikle saç ekimi işlemlerinden 6 ay kadar sonra saç mezoterapisi yönteminin uygulanması tercih edilir. Yapılan bakımla yeni çıkmış saç tellerinin güçlendirilmesi ve ilerleyen dönemlerde oluşabilecek saç dökülmelerinin önlenmesi mümkün olur. Saç mezoterapisi kişinin ihtiyacı doğrultusunda haftada ya da 2 haftada 1 seans olmak üzere 4-10 seans şeklinde uygulanabilir.

Mezoterapi Hakkında Merak Edilenler

Mezoterapi yönteminin sonuçları kişinin yaş, cilt yapısı, tedavi edilmek istenen sorunun derecesi gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterse de çoğunlukla 2.-3.seansın ardından gözlemlenebilir. Mezoterapi uygulamasından sonra uygulama bölgesinin kaşınmaması, bölgeye baskı uygulanmaması ve mümkün olduğunca dokunulmaması çok önemlidir. Soğuk kompres uygulanması etkili olabilir.ayrıca alkol ve sigara kullanmamaya, sağlıklı bir beslenme programı uygulama özen gösterilmelidir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?