Nazolabial Dolgu Etkisi Ne Kadar Sürer?

BlogNazolabial Dolgu Etkisi Ne Kadar Sürer?

Burun ve dudak arasındaki çizginin dermal dolgu maddeleri ile doldurulması ve bölgeye hacim kazandırılması işlemi nazolabial dolgu olarak adlandırılır. Nazolabial çizgi aynı zamanda gülme çizgisi olarak da adlandırılır. Nazolabial çizgi zaman içerisinde yaş alma ve yüzün yapısı gibi etkenlere bağlı olarak derinleşebilir. Nazolabial çizginin derinleşmesi kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olabilir.

Nazolabial kıvrımların derinleşmesinin temel nedeni, iç yanakta kas ve sinirlerin bulunduğu dokuların sarkması ve bu sarkmaların kolajen üretiminin yavaşlamasıyla belirginlik kazanmasıdır. Sigara ve alkol kullanımı gibi kötü yaşam tarzı alışkanlıkları, güneşin zararlı ışınlarının olumsuz etkileri ve uyku düzensizliği gibi yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen faktörler nazolabial kıvrımları derinleştiren faktörler arasında sayılabilir. Nazolabial kıvrımlar genellikle 35 yaşından sonra kişiyi estetik açıdan rahatsız etmeye başlasa da bu durum daha erken yaşlarda da ortaya çıkabilir.

Nazolabial Dolgu Nedir?

Nazolabial oluk burun kanatlarından dudak kenarlarına kadar bir çizgi halinde uzanır. Kişi gülmediğinde de belirgin olması yüzde üzgün ve rahatsız edici bir ifadeye yol açabilir. Nazolabial dolgu enjeksiyonu yapılarak söz konusu çizgiler doldurulur ve yüzde daha genç bir ifade oluşması sağlanır. 

Nazolabial dolgu son derece konforlu ve pratik bir işlem olma özelliğine sahiptir. Nazolabial dolgu prosedüründe hyaluronik asit bazlı dolgu maddesi kanüller aracılığıyla bölgeye enjekte edilir. Hyaluronik asit insan vücudunda doğal olarak bulunan ancak  zaman içerisinde azalan bir maddedir. Bu nedenle hyaluronik asit enjeksiyonu sonuçta ciltte herhangi bir reaksiyon ile karşı karşıya kalınmaz. Yani nazolabial dolgu enjeksiyonu risksiz ve güvenli bir işlem olarak kabul edilir. 

Nazolabial dolgu enjeksiyonunun bazı ekstrem durumlar dışında hemen herkese ve tüm cilt tiplerine uygulanması mümkündür. Dolgu uygulamalarında hyalüronidaz enjeksiyonu yapılarak enjekte edilmiş dolgu maddesinin eritilmesi ve dolgu enjeksiyonu işleminin 24 saat içinde nötr hale getirilmesi mümkün olmaktadır.

Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır?

Nazolabial dolgu enjeksiyonu yapılmadan önce uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülür ve etki etmesi beklenir. Bu sayede uygulama sırasında hasta hiçbir şekilde acı ya da ağrı hissetmez. Dolgu maddesi belirlenmiş olan noktalardan giriş yapılarak belirlenmiş dozda enjekte edilir. Nazolabial çizgilerin uzunluğu da derinliği de kişi özelinde değişiklik gösterdiği için kulanılacak dolgu miktarı kişi özelinde belirlenecektir. Nazolabial dolgu enjeksiyonu ortalama 20 ila 30 dakika içinde tamamlanır. Uygulamanın ardından etki hemen gözle görülmeye başlar. 

Nazolabial dolgu enjeksiyonu işinin günlük yaşantısında kesintiye neden olmaz. Dikkat edilecek birkaç nokta dışında hasta günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir. Nazolabial dolgu yapılan bölgede uygulama sonrası erken dönemde kızarıklıklar ve hafif morluklar görülebilir. Bu tür durumlar genellikle birkaç saat içerisinde kendiliğinden düzelir.

Ortaya çıkması olası küçük morarmaların önlenmesi ya da azaltılması için bölgeye nazik bir şekilde buz kompresi yapılabilir. Uygulamayı izleyen ilk 24 saat boyunca bölge suyla temas ettirilmemelidir. Aksi takdirde enfeksiyon oluşması riski vardır. Yine 24 saat süreyle makyaj yapmamak, asitli cilt bakım ürünleri kullanmamak çok önemlidir. Nazolabial dolgu enjeksiyonunu izleyen ilk 2 gün çok ağır aktivitelerden ve ağır sporlardan kaçınılmalıdır.

Nazolabial dolgu enjeksiyonundan sonra elde edilen dolgunun hacminin ve kalıcılığının korunması adına uygulamadan sonra bol su tüketmek gerekir. Sauna, hamam, solaryum gibi çok sıcak ortamlarda bulunmamak ya da çok sıcak duş almamak önemlidir. Çünkü bu tip aktiviteler dolgu maddesinin etkinliğini uzun süre korumasını önleyebilir. Bunun yanı sıra bölgeye masaj yapılması ya da sertçe bastırılması kaçınılması gereken davranışlardandır.

Nazolabial dolgu enjeksiyonunun etkisi kullanılan dolgu maddesinin kalitesi, dolgu enjeksiyonu yapılan alanın hareketliliği, bölgenin mevcut durumu ve kişinin günlük su tüketimi gibi faktörlerden etkilenir. Bu değişkenlere göre kişi özelinde farklılaşmakla birlikte nazolabial dolgu enjeksiyonunun etkisi ortalama 9 ila 18 ay arasında kalıcılığını sürdürür.

Bununla birlikte unutulmaması gereken hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleriyle gerçekleştirilen diğer dolgu enjeksiyonları gibi nazolabial dolgu enjeksiyonunun da kalıcı olmadığıdır. Vücut dermal dolgu maddelerini belirli bir süre sonra emer ve yok eder. Ancak dolgu enjeksiyonunun düzenli olarak tekrarlanması durumunda nazolabial dolgu enjeksiyonunun kalıcılık süresi artacaktır.

Nazolabial Dolgu Güvenli mi?

Nazolabial dolgu enjeksiyonu bu alanda uzman ve deneyimli doktorlar tarafından gerçekleştirildiği süre boyunca son derece güvenli bir işlemdir. Aynı zamanda son derece pratik bir şekilde uygulanan, etkili sonuçlar alınmasını sağlayan medikal estetik prosedürler arasında ilk sırada gelir. 

Nazolabial dolgu enjeksiyonu mimikler üzerinde olumsuz bir etkiye sahip değildir. Yani nazolabial dolgu kişinin mimik yapma yetisini olumlu ya da olumsuz yönde etkilemez. Nazolabial dolgu kaliteli dolgu malzemeleri kullanılarak, hijyenik koşullarda ve doğru teknikle uygulandığında hiçbir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrası ilk birkaç gün çok hafif ödem ya da bazı noktalarda dolgu maddesinin sertliği hissedilebilir. Bu durum işlemden 1 hafta sonra devam ediyorsa doktora başvurulmalıdır.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?