PLLA Dolgu

PLLA Dolgu

Yer çekimi, güneş ışınlarının zararlı etkileri ve yaş alma gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan çizgileri gidermek, kırışıklıkları azaltmak ve yüzün yeniden şekillendirilmesini sağlamak için başvurulan medikal estetik prosedürlerin başında dolgu uygulamaları gelir. Günümüzde kullanılmakta olan dolgu maddeleri kişi özelinde değişebilen ihtiyaçlara ve uygulama bölgesinin özelliklerine göre farklı farklıdır. Dolgu maddeleri enjekte edildikleri bölgelere hacim kazandırarak etkilerini gösterirler. Uygulama bölgesindeki mevcut asimetrilerin düzeltilmesi amacıyla da kullanılabilen dolgu maddelerinin enjekte edileceği doz miktarı, elde edilmek istenen etkiye bağlı olarak belirlenir.

Günümüzde geçici, yarı kalıcı ve kalıcı dolgular vardır. Kalıcı dolguların içerisinde sentetik malzemeler bulunur. Bu malzemeler insan vücuduna uyumlu olmadığından kalıcı dolgu kullanımı önerilmez. Hyaluronik asit bazlı dolgular en yaygın olarak kullanılan ve insan bağ dokusuyla uyumlu olan dolgulardır. Hyaluronik asit, insan bağ dokusunda bulunan ve su tutarak hacim yaratma özelliğine sahip bir polisakkarit olarak tanımlanabilir. Yaş almaya bağlı olarak derideki hyaluronik asit yoğunluğu azalınca ciltte kırışıklık ve sarkmalar görülür. Hyaluronik asit bazlı dolguların kullanılmasıyla zaten insan vücudunda bulunan bir madde enjekte edildiğinden hiçbir alerjik reaksiyonla karşı karşıya kalınmaz.

Daha kalıcı dolgular olan kalsiyum hidroksiapatit (CaHA) ve poli-L–laktik asit (PLLA) dolguları daha konsantre bir yapıya sahiptirler. Ciltteki kolajen yapımını uyarmalarının yanı sıra kalıcılıkları daha uzun süredir. Alerjik reaksiyona neden olmadıkları gibi uygulamadan ortalama 4 ila 6 hafta sonra kolajen üretimindeki artışla birlikte etkileri belirgin bir şekilde görülmeye başlar.

plla dolgusu

PLLA Dolgu Nedir?

PLLA dolgu kırışıklık ve yaş alma belirtilerine karşı vücudun kendi doğal kolajen üretimi sürecini tetikleyen bir medikal estetik prosedürdür. PLLA dolgu ciltte düzleşme etkisi sağlayan mikropartiküller içerir. Enjeksiyon yoluyla uygulanan PLLA dolgu, yüz kaslarında herhangi bir felce neden olmadan buna bağlı olarak doğal yüz ifadesinin bozulmasına yol açmadan ciltte istenilen dolgunluğa ulaşılmasını sağlayabilir. 

PLLA dolgu enjeksiyonu ile ciltte kademeli olarak genç ve doğal bir görünüme sahip olunabilir. Polilaktik asitli yüz dolguları yüz hacminde kayba neden olan temel durumlarda düzelme sağlamaz. Ancak tedavi edilen alanlarda kalınlığın artırılması yoluyla cilt görünümünün iyileşmesine yardımcı olur. 

PLLA dolgunun adım adım uygulanması yoluyla kademeli etki sağlanabilir. İlk uygulamanın ardından 3 ila 6 hafta içinde PLLA dolgu enjeksiyonunun etkileri fark edilebilir hale gelmeye başlar. Etkilerin tamamen fark edilebilir olması için PLLA dolgu enjeksiyonu ortalama 3 tedavi şeklinde uygulanmalıdır. PLLA dolgu enjeksiyonu sonucu elde edilen etkilerin kalıcılığı ortalama 2 yıl ve üzerinde olmaktadır.

PLLA Dolgu İle Hangi Bölgelerde Uygulama Yapılabilir?

PLLA dolgu maddeleri genellikle derin cilt kusurları, yüz çizgileri ve kırışıklıkları, Marionette (kukla) çizgileri, gıdı sarkması ve yara izi gibi sorunları giderme amacıyla çeşitli bölgelere enjekte edilebilir. Bununla birlikte alın, dudaklar, göz kapakları ve göz yaşı çukuru gibi belirli bölgelerin PLLA dolgu prosedürüyle tedavi edilmesi söz konusu değildir. 

PLLA dolgu tedavisi aynı zamanda boyun, göğüs, dekolte ve kalça bölgelerindeki hacim kaybı ile çöküntülerin restorasyonuna yönelik vücut şekillendirme prosedürlerinde de kullanılabilir.

PLLA Dolgu Kimler İçin Uygundur?

PLLA dolgu maddeleri kademeli ve incelikli sonuçlar yaratma amacıyla cildin doğal işleviyle uyum sağlama özelliğine sahiptir. Tedavi edilmek istenen bölgede zaman içerisinde kademeli olarak ortaya çıkacak, etkili sonuçlar vermek üzere formüle edilmiştir. 2 yıl civarında kalıcılığa sahip olan PLLA dolgu sonuçları genellikle birkaç ay içinde görülmeye başlar. Çünkü PLLA dolgu maddelerinin enjeksiyonu vücudu uzun ama ödüllendirici bir süreç olabilen kolajeni üretmeye teşvik eder. 

Enjekte edilebilir tedavilerin çoğunda olduğu gibi hastaların optimum fayda sağlayabilmesi için PLLA dolgu prosedürünün hasta özelinde planlanması ve doğru şekilde uygulanması gerekir. Kullanılan dolgu maddesinin türüne ve enjeksiyon bölgesinin özelliklerine bağlı olarak birkaç ay boyunca 3 tedavi seansının yapılması genellikle optimum fayda sağlanabileceği anlamına gelir. Her seanstaki enjeksiyon sayısı, sağlanmak istenen etkiye ve hasta özelinde belirlenen tedavi planına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

 

PLLA Dolgu Kalıcı mıdır?

Polilaktik asit yüze enjekte edilen ve vücudun kolajen üretimini tetikleyen, toksik olmayan ve biyolojik olarak parçalanabilen bir dermal dolgu maddesidir. PLLA dolgu kalıcı olmamakla birlikte klinik ve estetik sonuçların 24 ila 36 ay aralığında sürmesi için birer aylık aralarla genellikle 3 seans uygulama yapılır.

PLLA Dolgu Nasıl Yapılır?

PLLA dolgu diğer medikal estetik prosedürlerde olduğu gibi enjeksiyon yoluyla uygulanır. Tüm dolgu prosedürlerinde olduğu gibi öncelikle cilt temizlenir ve lokal anestezik etkili krem sürülerek bölgede uyuşma sağlanması beklenir. Daha sonra ince uçlu iğneler ya da künt uçlu kabullerle bölgeye PLLA dolgu uygulanır. Son derece pratik ve konforlu bir işlem olan PLLA dolgu tedavisi uygulandıktan sonra hastalar günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Etkinin görülmesi için uygulamanın üstünden 3 ila 4 ay geçmesi gerekir. Bu süre yeterli miktarda kolajen oluşumu için gerekli olup kolajen oluşumuyla birlikte ciltteki lifting etkisi fark edilmeye başlanır.

 

Çalışma Saatlerimiz

Günler Saatler
Pazartesi 10:00–18:00
Salı 10:00–18:00
Çarşamba 10:00–18:00
Perşembe 10:00–18:00
Cuma 10:00–18:00
Cumartesi 10:00–18:00
Pazar Kapalı

Google Yorumları 

Doktor – Hasta gizliliği sebebiyle yorumlarda isim ve fotoğraf alanları gizlenmiştir. Google haritalar üzerinden yorumların devamını kontrol edebilirsiniz.

 

2 Comments

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?