Saç Mezoterapisi ile PRP Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir?

BlogSaç Mezoterapisi ile PRP Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Saç dökülmesi sorununu giderme amacıyla sıklıkla uygulanan tedaviler arasında ilk sırada saç mezoterapisi ve PRP gelir. Mezoterapi ve PRP son yıllarda anti aging amacıyla da sıklıkla uygulanmaktadır. Saç dökülmesini gidermeye yönelik son derece etkili çözümler olarak öne çıkan saç mezoterapisi ve PRP, konforlu medikal estetik prosedürler olmakla birlikte her ikisi arasında birtakım farklılıklar olduğu göz ardı edilmemelidir. Hangi hastanın hangi yöntemden optimum fayda sağlayacağını tespit etmek için öncelikle kişi özelinde değerlendirme yapılmalıdır. Bu adım son derece önemlidir. Çünkü her bir tedavi yönteminin etki mekanizması kişilere ve kişilerin yaşadığı problemlere göre farklılık gösterebilmektedir.

Saç mezoterapisi ve PRP tedavilerinde farklı maddeler kullanılır. Mezoterapi tedavisinde hyaluronik asit, vitaminler, mineraller, amino asitler ve büyüme faktörleri gibi pek çok farklı bileşen deri altına enjekte edilir. PRP tedavisinde ise hastadan alınan kan işlemden geçirilip ayrıştırılır, daha sonra hastaya enjekte edilerek prosedür tamamlanır. Her iki tedavi de saç derisi açısından son derece faydalıdır. İki işlemin birlikte saç derisine uygulanması kan akışını güçlendirmesinin yanı sıra ihtiyaç duyulan vitamini ve vitamini de sağlar. PRP’nin ve saç mezoterapinin temel amacı, saç köklerinin güçlenmesini ve saç dökülmelerinin azalmasını sağlamaktır. Tedaviden sonra hastanın daha canlı ve parlak saçlara sahip olması mümkündür.

Saç mezoterapisi ve PRP, saç dökülmesini yavaşlatan ve saç büyümesini teşvik eden tedaviler olma özelliğine sahiptir. Uygulama sonucunda saç dökülmesi sorununun %100 giderilmesi konusunda bir garanti verilmemekle birlikte, PRP ve saç mezoterapisi yalnızca saç köklerinin var olduğu durumlarda etkili sonuçlar alınmasını sağlar. Mevcut olmayan saç kökünden saç elde edilmesi söz konusu olmadığından, bu tür durumlarda mezoterapi ve PRP tedavilerinden de sonuç alınamaz. PRP ve saç mezoterapisi saçlı deriye enjeksiyon yöntemiyle uygulanmakta olup saç dökülmesini azaltmaya ve saçları güçlendirmeye yardımcı tedaviler olarak tanımlanabilir.

Saç Mezoterapisi Nedir?

İsmini uygulandığı bölgeden alan mezoterapi tedavisi, cildin orta tabakası olan mezoderme uygulanır. Saç mezoterapisi prosedürü kapsamında saçların ve saç derisinin ihtiyaç duyduğu ancak karşılayamadığı mineral, vitamin, protein ve hyaluronik asit gibi bileşenler cilde enjekte edilir. Mezoderm tabakasına enjekte edilen karışım uygulama bölgesindeki kıl köklerini besler, saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Bu sayede ince ve kırılgan yapılı saçların tedavi edilmesi söz konusu olabilir.

Saçlardaki zayıflama, seyrelme ve dökülme gibi durumları gidererek saç derisinin güçlenmesini sağlamak amacıyla sıklıkla saç mezoterapisi prosedürüne başvurulur. Prosedür kapsamında saç köklerinin ihtiyacı olan besinler cildin orta tabakası olan mezoderme enjekte edilir. Saçların güçsüzleşmesi, dökülmesi ve seyrelmesi gibi durumlar gerek erkeklerde gerek kadınlarda yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen faktörlerin başında gelir. Saçların sağlıksız ve cansız olması, kırılması ve dökülmesi estetik açıdan istenmeyen bir görünüme neden olur. Ayrıca kişinin öz güvenini de olumsuz yönde etkiler.

Saç Mezoterapisi Kimlere Uygulanır?

Saç mezoterapisi aşağıda sıralanana sorunları yaşayan kişilere uygulanabilen bir medikal estetik prosedürdür:

  • Saç yapısının güçsüz ve ince olması,
  • Saç dökülmesi ve kellik sorunu yaşanması,
  • Saçların parlaklığını yitirmiş ve cansız olması,
  • Saçların seyrekleşmesi ve alın çizgisinde gerilemenin ortaya çıkması,
  • Kişinin genetik olarak kellik potansiyelinin olması,
  • Kullanılan ilaçlar nedeniyle saç dökülmesi sorunu yaşanması,
  • Saçların kimyasal işlemlerden ya da fönden zarar görmesi.

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

Saç dökülmesi tedavisinde sıklıkla kullanılan ve modern bir yöntem olan saç mezoterapisi kapsamında saçın gereksinim duyduğu maddeler mezoderm tabakasına enjekte edilir. Saç köklerinin güçlenerek uzaması ve yeni saç oluşumu bu tedaviyle sağlanabilir.

Saç mezoterapisi tedavisinin ilk adımında hastanın saç yapısı, saç dökülme oranı ve saç derisi analiz edilir. Bu sayede uygulanacak olan prosedürün kapsamı ve enjeksiyon bölgeleri belirlenir.
Saç mezoterapisi her hasta özelinde planlanması gereken bir medikal estetik prosedürdür. Çünkü her hastanın ihtiyaçları ve beklentileri farklıdır.
Saç mezoterapisine başlanmadan önce hastaya buhar banyosu yaptırılır. Bu işlemin amacı, saç derisinin yumuşamasını sağlamaktır.
Buhar banyosunun yumuşattığı hücreler tedavi için daha uygun hale gelirler.
Enjeksiyon saç derisinin 2 ila 4 mm altına ağrısız ve acısız bir şekilde uygulanır.

Saç mezoterapisi tedavisi uygulanan hastaların temel hedefi, saçlarındaki dökülmeyi durdurmaktır. Saç mezoterapisi genellikle 10 ila 12 seans şeklinde uygulanır. Tercih edilen ilk 4 seansın haftada bir uygulanmasıdır. İkinci 4 seans iki haftada bir, son iki seans ise ayda bir olarak uygulanır.

10 seanslık tedavinin ardından yılda 4 kez mevsim geçişlerinde mezoterapi tedavisi uygulanması önerilir. Bu sayede mezoterapi işleminden elde edilen sonuçların kalıcı olması ve saç köklerine nüfuz etmesi sağlanabilir. Söz konusu tedavi periyodu genel olup seansların ve seans sürelerinin kişi özelinde belirlenmesi, buna bağlı olarak değişiklik göstermesi mümkündür.

Saç Mezoterapisinin Avantajları Nelerdir?

Saç mezoterapisi, saç dökülmesi sorununa çözüm bulmak için sıklıkla tercih edilen etkili bir yöntemdir. Canlı ve güçlü saçlara kavuşmayı sağlayan saç mezoterapisi tedavisinin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Saç mezoterapisi kapsamında enjekte edilen solüsyon, mezoderm katmanındaki kıl köklerini uyarır ve aktif hale gelmelerini sağlar.
  • Saç dökülmesinin nedenlerini giderir.
  • Saç dökülmesini durdurduğu gibi saçtaki hücrelerin beslenmesi görevini üstlenir.
  • Saç mezoterapisi tedavisinde enjekte edilen bileşenler kıl köklerinin gereksinim duyduğu besinleri sağlar, böylece saçlar daha sağlıklı ve canlı bir hal alır.
  • Saçların hacim kazanmasını sağlayan tedavi sayesinde saçlardaki kırılma durdurulur ve saçların güçlenmesi mümkün olur.
  • Saç derisindeki hücreler yenilenir.
  • Herhangi bir cerrahi prosedür söz konusu olmadığından güvenli, konforlu ve herhangi bir iyileştirme süresi gerektirmeyen medikal estetik prosedürler arasında yer alır.

Saç Mezoterapisi ve PRP Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç dökülmesini önleme amacıyla uygulanan tedavilerin ardından sprey ve jöle gibi kimyasal özelliklere sahip ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır. Hem saç tellerini zedelemesi hem saç köklerine zarar vermesi riski nedeniyle perma, saç düzleştirme, Brezilya fönü, maşa ve saç rengini açma gibi uygulamalardan uzak durmak önemlidir.

Islak saçlar yapısal olarak hasar görmeye daha yatkın olduğundan saçları ıslakken taramamak ve sert bir şekilde fırçalamamak gerekir. Saçların boyandığı durumlarda açık renkler yerine koyu renkli saç boyaları tercih edilmesi önerilir. Çünkü açık renk tonlarındaki saç boyalarında peroksit daha fazla kullanıldığından saçın daha fazla zarar görmesi söz konusu olabilir.

Saç kurutma makinelerinin aşırı sıcak derecelerde kullanılmamasına ve kurutma sırasında makinenin saçlara çok yakın tutulmamasına özen gösterilmelidir. Saçları sık yıkamak, saçlı deriden salgılanan sebumun sürekli olarak uzaklaştırılmasına neden olur. Bu nedenle saçları gereğinden fazla yıkamamak gerekir. Saçların şampuanla yıkanması aşamasında saç telinin tüm uzunluğuna odaklanmaktansa, saç köklerinin olduğu deri kısmının temizlenmesine öncelik vermek önemlidir. Ayrıca saçları güneşin zararlı ışınlarından korumak, sigara kullanımının saç sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini göz önünde bulundurmak ve düşük protein içeren diyetler uygulamaktan kaçınmak dikkat edilmesi gereken diğer noktalar arasında sıralanabilir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?