Yüz Dolgusu

Yüz Dolgusu

Yaş alma ile birlikte cildin hyaluronik asit içeriğinde buna bağlı olarak da cildin su tutma kapasitesinde azalma olur. Cilt altı kolajen ve elastin liflerinde kırılmalar oluşur. Bu kırılmalar zamanla kırışıklıklara ardından sarkmalara neden olur. Kişinin mimik kullanma sıklığı kırılmaların hızlanmasına yol açar. Cilt altı dokusunda oluşan kayba bağlı olarak kırışıklıklar derinleşir. Derinleşmiş yüz kırışıklıklarının giderilmesi için en sık kullanılan medikal prosedürlerin başında ise dolgu uygulamaları gelir. Dolgu yöntemi estetik operasyonlara kıyasla daha kısa sürede gerçekleştiği ve daha ekonomik olduğu için büyük ilgi gören bir yöntemdir.

Dolgu Nedir?

    Dolgu, cildin alt tabakasına enjeksiyon ile uygulanan bir medikal estetik prosedür olarak tanımlanabilir. Estetik dolgu maddeleri ise ciltteki kırışıklıkların ve elastikiyet kaybının giderilmesi için kullanılan vücutla uyumlu yarı kalıcı ya da kalıcı maddeler olma özelliğini taşırlar.

    Yüz dolgusu prosedüründe cildin gençleşmesini sağlayan kolajen, kalsiyum hidroksiapatit ve hyaluronik asit gibi maddeleri içeren dolgu maddeleri kullanılır. Bu sayede yüzdeki kırışıklıklar azaltılır ya da giderilir. Yaş almaya bağlı olarak oluşan çukurlar doldurulur. Aynı zamanda dudakların dogunlaşması ve yumuşak doku hacim kaybının tedavi edilmesi için de dolgu prosedüründen yararlanılabilir. 

    Hyaluronik asit, sentetik madde, kolajen ve otolog dolgu olmak üzere farklı içeriklere sahip dolgu çeşitleri bulunur. En sık tercih edilen dolgu maddesi hyaluronik asittir. Yan etkileri çok nadir olsa da enjeksiyon bölgesinde şişme, morarma, kızarıklık ve cilt altında küçük şişlikler görülebilir. Etkisi birkaç aydan bir yıla kadar değişebilir. Tekrarlanan enjeksiyonlar sonucunda vücudun kendi doğal kolajen üretimini uyarması mümkündür. Bu sayede çizgilerin ve kırışıklıkların sayısının azaltılmasında oldukça etkili bir dolgu maddesidir.

    Sentetik madde içerikli olan dolgular genellikle ince görünümlü ve henüz yerleşmemiş küçük çizgilerin tedavisinde tercih edilir. Normalde vücutta bulunmayan ve laboratuvar ortamında oluşturulmuş bir dolgu maddesi olması nedeniyle sentetik dolgular vücutta daha geç parçalanır. Bu nedenle diğer dolgu maddelerine göre kalıcılıkları daha fazladır. Ancak yan etki görülme riski daha fazladır. Ve uzman bir doktorun uygulama yapmadığı durumlarda deformasyona yol açabilir.

    dolgu

    Kolajen içerikli dolgular doğal bir görünüm sağlamakla birlikte kalıcılığı kısa sürelidir ve alerjik reaksiyon gösterme sıklığı daha fazladır. 

    Otolog dolgular; kişinin kalça, uyluk, karın bölgesinden alınan yağ işlenerek elde edilen dolgulardır. Hyaluronik asite göre kalıcılığı daha kısa süreli olur.

    Yüz Dolgusu Neden Yapılır?

    Yaşla birlikte cilt kırışıklıklara ve sarkmalara karşı daha hassaslaşır. Güneşin ve yıllarca yinelenen kas hareketlerinin de etkisi ile cildin kas dokusu gevşer. Yüz dolgusu uygulamaları ile cildin daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşması sağlanabilir. Dolgu uygulaması en çok yüz bölgesinde kullanılır. 18 yaşını doldurmuş herkese dolgu uygulaması yapılabilir.

    Yüz Dolgusunu Kimler Uygulamalıdır?

    Estetik dolgu uygulamaları mutlaka bu konuda deneyimli bir doktor tarafından uygulanmalı ve Sağlık Bakanlığı ruhsatı olan ürünler kullanılmalıdır.

    Dolgu Tedavisi Hangi Bölgelere, Nasıl Uygulanır?

    Dolgu tedavisi; ince yapılı dudakların dolgunlaştırılması, kısa çene hattının cerrahi müdahale gerekmeksizin uzatılabilmesi, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi, göz altında stres, yorgunluk ya da genetik etkenlerden kaynaklı oluşan çökmelerin giderilmesinde kullanılabilir. Dolgu tedavisi vücudun yüz dışındaki farklı bölgelerine de uygulanabilir. 

    Ayrıca; burun kenarlarından aşağıya doğru inen çukurlara, dudak kontürüne, dudak içerisine, dudağın üzerindeki ya da çevresindeki kırışıklıklara, kaşların kaldırılması ya da kaşlar arasındaki asimetrinin düzeltilmesi için kaş bölgesine, burun ucunun kaldırılması için burnun uç kısmına, kaş çatmaya bağlı olarak oluşan çizgilerin giderilmesi için kaşların arasına uygulanabilir.

    yüz dolgusu nasıl yapılır

    Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?

    Yüz dolgusu uygulamalarından en başarılı sonuçların alınabilmesi için hastanın şikayeti ve beklentisi iyice anlaşılması, mevcut problemleri detaylı bir şekilde değerlendirilmeli ve gerekli durumlarda en doğru yönlendirmeler yapılabilmelidir. 

    Yüz dolgusu uygulamaları, yüzün belirli bölgelerindeki noktalara küçük enjeksiyonlar ile uygulanan yarı kalıcı çözümler olarak tanımlanabilir. Estetik dolgu kısa sürede tamamlanan, basit ve ağrısız bir prosedürdür. İşleme başlanmadan önce uygulama bölgesine anestezik kremler sürülür. Kişinin yüzü ve cilt yapısı incelenerek hangi bölgelere hangi miktarda ve hangi dolgu malzemesinin uygulanacağı tespit edilir. Uygulama alanı sterilize edilir ve işaretleme yapılır. İnce uçlu iğneler kullanılarak belirlenmiş bölgelere dolgu maddesi enjekte edilir. Enjeksiyon tamamlandıktan sonra morluk oluşmaması için özel kremler sürülür. 

    Uygulama yaklaşık 15 dakika içerisinde tamamlanır. Uygulamanın ardından dolgu maddelerinin su tutma özellikleri nedeniyle yüzde ödem oluşabilir. Bu durum bir hafta içerisinde kendiliğinden düzelir. Hasta yüz dolgu uygulamasının yapıldığı gün fazla mimik yapmamaya özen göstermelidir. Uygulamadan sonraki 4 saat bölgeye su değdirilmemesi ve makyaj yapılmaması dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alır. Yüz dolgu maddelerinin sıcaktan etkilenmesi nedeniyle doktorun belirttiği süre boyunca hamam ve sauna gibi ortamlardan uzak durulmalıdır. Uygulamadan sonra bol su tüketilmeli, cilde masaj yapılmamalı ve ilk gün sırtüstü yatılmaya özen gösterilmelidir.

    Dolguların Avantajları Nelerdir?

    Dolgu uygulamaları ameliyathane ortamına ve anestezi uygulanmasına ihtiyaç duymadan yapılabilen prosedürlerdir. Böylece hastalar çok fazla zaman ayırmalarına ve uzun bir iyileşme süreci geçirmelerine gerek kalmadan kısa süreli, basit ve acısız bir uygulama ile daha genç görünümlü bir cilde kavuşabilirler. Ayrıca dolgu uygulamaları diğer estetik tedavi alternatiflerine göre daha ekonomik fiyatlara sahiptir. Konforlu ve genellikle kendiliğinden geçen basit yan etkileri olan bir uygulama olduğu için cerrahi operasyonlara oranla daha çok tercih edilirler. 

    Bununla birlikte dolgu enjeksiyonu yaptırılacağı zaman karar aşamasında fiyat odaklı bir yaklaşım benimsenmemelidir. Maliyetin düşürülmesi için maddenin etkinliğinin azaltıldığı uygulamalar yapılması gibi durumlarla karşılaşılması riski göze alınmamalıdır. Uygulamanın uzman bir doktor tarafından, steril ortamlarda yapılmasına özen gösterilmelidir.

    Çalışma Saatlerimiz

    Günler Saatler
    Pazartesi 10:00–18:00
    Salı 10:00–18:00
    Çarşamba 10:00–18:00
    Perşembe 10:00–18:00
    Cuma 10:00–18:00
    Cumartesi 10:00–18:00
    Pazar Kapalı

    Google Yorumları 

    Doktor – Hasta gizliliği sebebiyle yorumlarda isim ve fotoğraf alanları gizlenmiştir. Google haritalar üzerinden yorumların devamını kontrol edebilirsiniz.

     

    Post a comment

    Gönder & Send
    TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
    EN: Hello, How may I help you?