Yüz Mezoterapisi Nasıl Uygulanmalı?

BlogYüz Mezoterapisi Nasıl Uygulanmalı?

Mezoterapi son yılların en çok ilgi gören medikal estetik prosedürleri arasında yer alır. Mezoterapi prosedürü kapsamında vitamin, enzim, hormon ve bitki özleri gibi cildi sıkılaştırma ve fazla yağları giderme etkisine sahip özel bileşenler cilde enjekte edilir. Mezoterapi etkili bir anti-aging tedavisidir. Cerrahi bir prosedür olmaması nedeniyle farklı yaş gruplarındaki kişilere uygulanabilir. 

Yüzde ve vücutta çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar mezoterapi ile giderilebilir. Mezoterapi sadece yüz, boyun ve göz altı bölgesini gençleştirmek için değil aynı zamanda saçlardaki güçsüzleşme ve dökülme sorunlarının da giderilmesi amacıyla uygulanabilir.

Mezoterapi prosedürünün başarısı, enjekte edilen kokteyllerin her hasta özelinde ihtiyaca göre hazırlanıyor olmasından kaynaklanır. Cilt sağlığını destekleyen bileşenlerin enjekte edilmesi ile ciltteki kolajen ve elastin sentezi aktive edilir. Böylece cilt sıkılaşır, gerilir ve toparlanır. Cilt bakım rutininin bir parçası olarak kullanılan kozmetik kremler, cilt bariyerini geçme özelliğine sahip değildir. Bu nedenle cildin alt tabakalarına etki etmeleri söz konusu değildir. 

Yüz mezoterapisi sırasında her hasta özelinde cildin ihtiyaç duyduğu maddelerin yer aldığı karışım doğrudan cilt altına enjekte edilir. Karışımdaki maddelerin etkisi enjeksiyon sayesinde ciltin alt tabakasına kadar ulaşınca istenilen etki uzun süreli olarak sağlanır.

Yüz Mezoterapisi Konforlu Bir Uygulamadır

Yüz mezoterapisi prosedürünün ilk adımı, hastanın cildini temizlemek ve dezenfekte etmektir. Lokal anestezik etkili krem uygulama bölgesine sürülerek etki etmesi beklenir. Bu işlem uygulama sırasında hastanın acı ya da ağrı hissetmesini önler. Daha sonra, kişi özelinde hazırlanmış olan karışım cilt altına enjekte edilir. 

Mezoterapi karışımı cildin içine ya da altına çok küçük miktarlarda enjekte edildiği için cilt, bu maddelerden optimum fayda sağlar. Uygulamanın ardından cilt daha parlak ve dolgun bir görünüm kazanmaya başlar. Yüz mezoterapisi ortalama 4 ila 6 seans uygulanır ve 3 ila 6 aylık periyotlarda tekrarlanması gerekir. Yüz mezoterapisi tedavisinin etkisi genellikle 2. seanstan sonra görülmeye başlar. Tedavi sona erdikten sonra da ciltteki yenileme etkisi devam eder.

Yüz mezoterapisi sırasında enjekte edilen karışımın içerisinde; vitaminler, kolajen, cildin nem oranını dengeleyen ve cilde dolgunluk veren bileşenler yer alır. Mikro iğneler aracılığıyla cildin ihtiyacı olan yaşlanma karşıtı vitaminler uygulama bölgesine enjekte edilir. Yüz mezoterapisi ile ciltte zaman içinde eksilen vitaminlerin yerine koyulması sonucu cildin elastikiyeti ve nemlilik oranı artar.

Enjekte edilen bileşenlerin etkisiyle cilt kısa sürede canlı ve parlak bir hal alır. Cilt yapısı orta ve uzun vadede elastikiyetini ve gerginliğini artırır. Ciltteki ton farklılıkları ve matlık giderilir.

Neden Yüz Mezoterapisi Yaptırmalı?

Yüz mezoterapisi;

  • Zaman içerisinde yıpranan ve parlaklığını yitiren cilde sağlığını geri kazandırmak,
  • Cilt yaşlanmasını önlemek,
  • Cilt sarkmalarını engellemek,
  • Güneş ışınlarının ciltteki zararlı etkilerini gidermek,
  • Ciltteki çatlakları tedavi etmek,
  • Cilt lekelerini hafifletmek ve yeni lekelerin oluşmasını önlemek amacıyla uygulanabilir.

Yüz Mezoterapisinde Enjekte Edilen Maddeler Nelerdir?

Yüz mezoterapisinde, dehidrasyon işlemiyle hafif yaşlanmaya ve sarkmaya karşı koyma özelliğine sahip aktif maddeler kullanılır. Bu nedenle yüz mezoterapisi en çok kullanılan anti-aging tedaviler arasında yer alır. Yüz mezoterapisinin en önemli özeliği; cildin nemli, taze, canlı ve genç kalmasını sağlayan bir medikal estetik prosedür olmasıdır. 

Yüz mezoterapisi tedavisi sırasında cilde enjekte edilen karışım içerisinde; hyaluronik asit, yağ asitleri, koenzimler, büyüme faktörleri, peptitler, vitaminler ve amino asitler bulunur. Bu maddelerin her biri hücre metabolizması üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. Cildin daha sıkı, sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlayan hidrojen iyonlarının yenilenmesinde ve bakımının aktive edilmesinde rol oynarlar. 

Buna ek olarak yüz mezoterapisinde kullanılan karışımın içerisinde; A, C, E, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri, hyaluronik asit, bakır, magnezyum, selenyum, amino asitler, çinko ve nükleik asitler bulunur.

Yüz Mezoterapisinden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Yüz mezoterapisi tedavisi uygulandıktan sonraki ilk 24 saat içinde uygulama bölgesi yıkanmamalı ve spor yapılmamalıdır. tedavinin ardından sauna, hamam ve solaryum gibi aşırı sıcak alanlardan uzak durulmalıdır. Bol miktarda su içilmeli, alkol ve sigara kullanımından, cildin güneş ışınlarına doğrudan maruziyetinden kaçınılmalıdır.

Yüz mezoterapisi cilt donukluğu ile mücadele edilmesinde ve yüz hatlarının yeniden şekillendirilmesinde kullanılabilecek en etkili medikal estetik prosedürler arasında yer alır. Buna bağlı olarak yüz mezoterapisi, yüz yaşlanmasının yavaşlatılması ve yüze ekstra nemlendirme sağlanması ihtiyacı bulunan genç yaştaki kadın ve erkeklerde de uygulanabilen bir yöntemdir.

Kişi özelinde planlanan yüz mezoterapisi tedavisinden doğal ve etkili sonuçlar alınması mümkündür. Karışım hazırlanırken yaş, cilt tipi, cilt ihtiyaçları ve benzer etkenler göz önünde bulundurulur. Tedavi herhangi bir yan etki oluşmasına neden olmaz. Hastalar yüz mezoterapisi tedavisinden sonra günlük hayatlarında herhangi bir kesinti ile karşı karşıya kalmazlar. Leke tedavisi ve lifting etkisi elde edilmesi amacıyla yüz mezoterapisi uygulanabilir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?