Cilt Bakımı

Cilt Bakımı

Cilt Bakımı Nedir?

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak yalnızca güzel görünmeyi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda öz güveni de yükseltir. Cilt bakımı cildin doğal işlevini yerine getirmesine katkıda bulunarak önemli bir rol üstlenir. Cilt bakımının her kişi özelinde cilt tipine ve ihtiyaçlarına uygun olarak düzenli bir şekilde yapılması sayesinde, başta yaş alma olmak üzere çeşitli etkenlerden kaynaklanabilecek sarkma, kırışıklık, leke ve akne gibi sorunlar önlenebilir. Genel kanı cilt bakımının güzellik amaçlı uygulandığı yönünde olsa da, aslında cilt bakımı uygulamalarıyla cilt sağlığının korunması ve optimize edilmesi amaçlanır. 

Klasik cilt bakımı uygulamaları özel bakım ürünleri kullanılarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Doğru ürünlerin doğru sırayla kullanılması son derece önemlidir. Klasik cilt bakımı uygulamalarında cilt temizlenir, nemlendirilir ve beslenir. Bu adımlar, cilt sağlığının korunmasını ve cildin gençleşmesi sürecinin desteklenmesini sağlar. 

Medikal cilt bakımı uygulamalarında cildin temizlenmesi ve cilde sağlıklı bir görünüm kazandırılması için dermokozmetik ürünler kullanılır. Cilt yapısına ve ihtiyaçlarına uygun ürünlerle cilt yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılıp peeling yapılır. Cilt hafifçe soyulur ve ölü hücreler giderilir. Buhar uygulamasıyla cilt yumuşatılıp temizlenir. Tonik kullanılarak cilt dezenfekte edilir. Daha sonra yumuşamış haldeki siyah noktalar, yağ bezeleri ve diğer yüzeysel birikimlerin temizlenmesi sağlanır. Serum ve kokteyller cilde uygulanır. Nemlendirici kremle masaj yapılıp kan dolaşımı hızlandırılır. Uygulanan ürünler böylece cildin alt tabakalarına ulaşır.

Hydrafacial ise farklı yaş gruplarındaki kişilere uygulanabilen etkili bir cilt bakım yöntemidir. Tek seansta gerçekleştirilen ve anti-aging etki sağlayan prosedür tüm cilt tiplerine güvenle uygulanabilir. Cilde herhangi bir zarar vermeden derinlemesine temizleyip nemlendiren bir prosedür olarak dikkat çeker.

Cilt Bakımı

Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Cilt çevresel faktörlerden kolayca etkilenmekte olup doğru bir cilt bakımı uygulamasıyla cildin daha canlı, sağlıklı ve ışıltılı bir görünüme kavuşması sağlanabilir. Cilt bakımı cildin hem görünümü hem sağlığı açısından çok önemlidir. Cildin doğal işlevini yerine getirmesine yardımcı olan cilt bakımı uygulamaları cildin tipine, ihtiyaçlarına ve ciltteki mevcut sorunlara göre farklılık gösterebilir.

Cilt bakımı sürecinde kullanılan çeşitli ürünler cildin temizlenmesini ve canlandırılmasını sağlar. Ciltteki hücrelerin yenilenmesi, cildin daha genç ve ışıltılı görünmesi mümkün olur. Düzenli cilt bakımı uygulamaları sayesinde akne, sivilce, siyah nokta, leke ve kırışıklık gibi cilt problemlerinin yaşanması önlenebilir.

Cilt tipine uygun ürünlerin kullanılmasıyla cilde ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve yağlar kazandırılabilir. Makyaj, yağ ve kir gibi nedenlerle tıkanan gözeneklerin temizlenmesi düzenli cilt bakımıyla sağlanabilir. Ayrıca yaşlanma, çevresel ve genetik etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan ince kırışıklık izleri azaltılabilir. Cilt temizliğiyle siyah ve beyaz nokta oluşumunun önlenmesi, cilde parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmaya yardımcı olabilir. 

Cilt bakımı hem cildin normal işlevini sürdürmesini sağladığı hem istenmeyen cilt oluşumlarının önlenmesine yardımcı olduğu için son derece önemli bir süreç olarak kabul edilir. Cilt düzenli olarak temizlenince, gözeneklerde biriken kirler ve yağlar arındırılır, ayrıca cilt esnekliği korunabilir. Düzenli cilt bakımı yaptırmak, yaş almanın ve zararlı yaşam tarzı alışkanlıklarının beraberinde getirdiği kırışıklık, akne ve leke gibi istenmeyen durumlara karşı etkili bir bakım desteği sunabilir.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt bakımı önceli kişinin cilt yapısı analiz edilir. Bu aşamada ciltteki mevcut sorunlar ve bu sorunları gidermek için cilt temizliği sırasında kullanılması gereken losyonlar belirlenir. Uygulanan solüsyon cilt gözeneklerinde biriken kirleri, tozları, yağları ve makyaj kalıntılarını yumuşatır. Özel bir vakumla cildin nefes almasını önleyen kirler ve yağlar emilir. Cilt temizliğini vakumla yapmak hem cilt yüzeyinin zarar görmesini önler hem etkili bir temizleme sürecinin başlamasını sağlar.

Kişinin cilt tipine ve ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenen serumlar uygulanır ve ultrasonic başlıklar serumların cilt altında derinlemesine inmesini sağlar. Sıcak başlık radyofrekans yöntemiyle serum cildin alt tabakalarına verilir. Serumun içerisindeki bileşenler cildi onarır, besler, nemler, sıkılaştırır ve cilt yenilenmesi sürecini destekleyerek cilt kusurlarının azalmasını sağlar. 

Soğutucu başlık serumu cilt katmanları arasına hapseder. Bu sayede serumun içindeki bileşenlerin etkisi üst noktaya taşınır. Lifting başlık kullanılarak cilt gerilir ve seans sonunda ince kırışıklıkların gergin bir görünüm kazanması sağlanır. Oksijen başlığı ise cildin nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.

Cilt bakımından sonra kişinin cilt hassasiyetine ve uygulanan cilt bakım yöntemine bağlı olarak kabarıklık, kızarıklık ve küçük kabuklanmalar ortaya çıkabilir. Olası kızarıklıklar uygulamayı takip eden 24 saat içerisinde kendiliğinden düzelir. Minik kabuklanmalar ise genellikle 5 ila 7 gün içerisinde ortadan kalkar. Bu süre içinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, kabukların koparılmamasıdır. Uzun süre cilt bakımı yapılmaması ya da doku altında yağ fazlalığı bulunması durumunda akne başta olmak üzere çeşitli cilt sorunlarıyla karşı karşıya kalınabilir. 

Düzenli olarak cilt bakımı yapılması durumunda cilt hem makyajlı hem makyajsız iken pürüzsüz, canlı ve parlak bir görünüme sahip olabilir. Doğru cilt bakım uygulamaları cilde ihtiyacı olan içerikleri sağlayabilir ve cilt kalitesini artırabilir.

Cilt Bakımı Nedir

Cilt Bakımı Faydaları Nelerdir?

Profesyonel cilt bakımı günümüzde hem kadınlar hem erkekler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Cilt bakımı uygulamaları kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olarak cildin kendi kendini yenileme sürecini destekler. Cilt sağlığının korunmasına olan katkısıyla anti-aging etki sağlar ve yaşlanmanın neden olduğu belirtilerin azaltılmasına yardımcı olur.

Cilt bakımı uygulamalarıyla ciltteki gözeneklerin temizlenmesi sayesinde cildin nefes alması sağlanır. Ciltteki leke, akne ve sivilce oluşumu önlenebilir. Ayrıca cilt bakımıyla cildin sebum dengesi korunur ve daha parlak bir cilt görünümüne kavuşmak mümkün olur. Cilt bakımı uygulamalarıyla cilt esnekliği korunur. Bunun sonucunda cildin daha parlak ve genç bir görünüme sahip olması sağlanabilir. Ayrıca cilt bakımı uygulamalarıyla cilt güneşin zararlı ışınlarına, kırışıklık, leke ve sivilcelere karşı daha güçlü ve dayanıklı bir hale getirilebilir.

Cilt bakımı uygulamaları kapsamında cilt sağlığının korunmasını ve optimize edilmesini sağlayan çeşitli yöntemler uygulanabilir. Doğru bir cilt bakımı prosedürü ile cildin doğal güzelliği ortaya çıkarılabilir, cilt problemlerinin oluşması önlenebilir ve mevcut cilt problemleri tedavi edilebilir. 

Cilt vücudun en büyük, aynı zamanda en hassas organıdır. Güneşin zararlı ışınları, stres, hava kirliliği ve zararlı yaşam tarzı alışkanlıkları zaman içinde ciltte hasara neden olabilir. Doğru bir cilt bakımı yapılarak ciltteki koruyucu tabaka gerçekleştirilir. Bu sayede cildine sağlık kalması sağlanır. Aynı zamanda cildin yaşlanması süreci yavaşlatılır, ciltteki lekelerin ve kırışıklıkların azaltılması mümkün olur. 

Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Profesyonel cilt bakımı uygulamalarının sıklığı cilt tipine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmekle birlikte genellikle 4 ila 6 haftada bir yapılması önerilir. Cilt bakımı cilt tipine ve ihtiyaçlarına yönelik olarak özelleştirilen bir süreç olduğundan, cilt bakımının ne sıklıkla yapılacağı da kişi özelinde değişiklik gösterebilir.

Cilt Bakımı Fiyatları

Cilt bakımı fiyatları kişi özelinde yapılan cilt bakımı uygulamalarının türüne, kapsamına, kullanılan ürünlerin ve malzemenin kalitesine, uygulamayı gerçekleştiren doktorun deneyimine ve uzmanlığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Çalışma Saatlerimiz

Günler Saatler
Pazartesi 10:00–18:00
Salı 10:00–18:00
Çarşamba 10:00–18:00
Perşembe 10:00–18:00
Cuma 10:00–18:00
Cumartesi 10:00–18:00
Pazar Kapalı

Google Yorumları 

Doktor – Hasta gizliliği sebebiyle yorumlarda isim ve fotoğraf alanları gizlenmiştir. Google haritalar üzerinden yorumların devamını kontrol edebilirsiniz.

 

Profesyonel cilt bakımını hangi sıklıkla yapılması gerektiği; genellikle cilt tipine, cilt sorunlarına ve kişisel ihtiyaçlara bağlı olarak değişir. Genel bir kural olarak, çoğu uzman cilt bakımının 4 ila 6 haftada bir yapılmasını önerir. Bu süre, cildin doğal yenilenme döngüsüne uygun olduğundan cildin sağlıklı ve dengeli kalmasına yardımcı olabilir. Cildin kendini yenilemesi için bu aralıkta etkin bakımlar uygulanması, ciltteki yağ dengesinin sağlanmasına ve nem seviyesinin korunmasına katkı sağlar. Ancak, özel cilt sorunları veya ihtiyaçlarınız varsa, doktorunuzun muayenesi ve değerlendirmesinin ardından daha kişiselleştirilmiş bir plan oluşturulması mümkün olabilir.

Güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak; günlük bakım rutinleri, doğru beslenme, yeterli su tüketimi ve profesyonel cilt bakımı ile mümkündür. Bunun için doğru bir cilt bakımı rutini oluşturulmalı, oluşturulan rutin cilt tipine uygun kaliteli ürünler kullanılarak düzenli bir şekilde uygulanmalıdır. Ayrıca, dengeli bir beslenme programı uygulanmalı ve her gün yeterli miktarda su içilmelidir. Günlük cilt bakımı rutinini tamamlamak için her 4-6 haftada bir profesyonel cilt bakımı yaptırılmalıdır. Özellikle belirli cilt sorunları bulunan kişiler, kişiselleştirilmiş cilt bakımı önerileri almak için alanında uzman ve deneyimli doktorlara başvurmalıdır.

Cilt tipleri genellikle normal, kuru, yağlı, karma ve hassas cilt olmak üzere beş ana kategoriye ayrılır. Dengeli bir yağ ve nem oranına sahip olan normal cilt çok fazla bakım gerektirmez. Nem eksikliği nedeniyle gergin ve pullu olabilen kuru ciltte, ince çizgiler ve kırışıklıklar daha belirgin görünebilir. Fazla sebum üretimi nedeniyle parlak ve yağlı bir görünüme sahip olan yağlı cilt, geniş gözenekler ve sivilce oluşumuna yatkın olabilir. Karma ciltte, Yüzün genellikle T bölgesi yani alın, burun ve çene bölgeleri yağlı, diğer bölgeleri ise kuru veya normaldir. Çabuk tahriş olabilen hassas ciltlerde ise kızarıklık ve kaşıntı gibi reaksiyonlar gösterebilir. Cilt tipinizi belirlemek, doğru ürünleri seçmek ve doğru cilt bakımını uygulamak açısından son derece önemlidir.

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?