Leke Tedavisi

Leke Tedavisi

leke tedavisi

Cilt lekeleri günümüzde pek çok kişinin sıklıkla karşı karşıya kaldığı yaygın problemlerden biridir. Leke sorunlarının altında doğum lekeleri, döküntüler, pigmentasyon bozuklukları, enfeksiyonlar gibi birçok farklı neden yatabilir. Bazı nedenler tamamen zararsız olmakla birlikte bazı yöntemler tıbbi yardım gereksinimi doğurabilir.

Cilt lekeleri cilde rengini veren melanin isimli pigmentin belirli bölgelerde çok daha yoğun olarak ve yüksek miktarlarda toplanmasına bağlı olarak oluşur. Gebelik ya da doğum kontrol hapı kullanımı gibi hormonal değişiklikler, cildin güneş ışınlarının sürekli etkilerine maruz kalması, yaş almanın melanin pigmentinin aktivitesinde lekelenmeye yol açan hareketlere neden olması gibi etkenler cilt lekelerinin sebepleri arasında yer alır. 

Leke Tedavisi Nedir?

Sivilce lekesi, hormonal leke, güneş lekesi ve yaşlılık lekelerin giderilmesi ve insan cildinin kusursuz görünümünü koruması için uygulanan tedaviye leke tedavisi denilir. İnsan cildinde var olan lekelerin yalnızca kozmetik kremlerle ve leke serumları ile tedavi edilmesi mümkün değildir. Bu nedenle önerilen, lekelerin tamamen tedavi edilmesi ve cildin tek renk görünüm elde etmesi için medikal cihazlardan ve teknolojik leke tedavilerinden yardım alınmasıdır. Leke tedavisi yöntemleri cilt tipine ve hastanın beklentisine göre kişiden kişiye farklılık gösterebilir. 

Leke Tedavisi Neden Yapılır?

Lekeler UV ışınlarına sürekli ve uzun süreli maruz kalınmasına bağlı olarak gelişen, küçük, koyu sarıdan kahverengiye kadar değişiklik gösteren pigmentlerdeki cilt lezyonları olarak tanımlanabilir. Lekeler kişinin genetik özelliklerinden, hormonal durumundan, kullandığı ilaçlardan, aldığı sıvı gıdalardan da etkilenebilir. Güneş ışınlarına maruz kalmak lekelerin daha çok koyulaşmasına ve belirginleşmesine neden olur. Bununla birlikte lekeler yalnız güneş ışınlarından kaynaklanmamakta olup solaryum da leke oluşumunun nedenleri arasında sayılabilir.

Leke Tedavisi Kimlerde Faydalı Olur?

Leke tedavisi melazma, güneş lekesi, sivilce lekesi, doğum lekesi, yanık izi, gebelik çatlağı gibi sorunlar yaşayan kişilerde uygulanabilir. Bununla birlikte her hastanın probleminin kendine özel olduğu, her hasta özelinde teşhis konulması ve tedavi planlanması gerekliliği göz ardı edilmemelidir. Leke cilt yüzeyinden altına doğru yayılan bir katman olduğundan leke tedavisi konusunda hasta sabırlı olmalı ve adım adım ilerleme kaydedilecek bir tedavi süreci yaşanacağının bilincinde olmalıdır. 

Leke Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Cilt lekeleri birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi tedavileri de değişiklik gösterebilir. Bir kişinin cilt lekesi herhangi bir sağlık probleminden kaynaklanıyorsa öncelikle altta yatan sorun tedavi edilmelidir. Bu sayede genellikle ciltle ilgili problemlerin de çözülmesi mümkün olmaktadır. Altta yatan neden cilt kanseri olduğu durumlarda tedavinin mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesi hayati öneme sahiptir. Doğum lekeleri ve cilt pigmentasyon bozuklukları genellikle tedavi gerektirmese de bu durumda kişinin kozmetik nedenlerle tedavi talebi söz konusu olabilir. Leke tedavisinde krem tarzı uygulamalar sıklıkla tercih edilse de etkin bir leke tedavisinden söz edilebilmesi için medikal tedavilerden yararlanılmalıdır. Leke tedavisi için farklı medikal tedavi seçenekleri kullanılabilir.

leke tedavisi nedir

Dermapen: Ciltteki renk eşitsizliğinin düzenlenmesini ve genişleyen gözenekleri daraltmayı hedefleyen bir tedavi prosedürüdür. Aynı zamanda çok etkili bir gençleştirme uygulaması olan Dermapen deri altındaki kolajen üretimini hızlandırır. Böylece hem cildin daha genç görünmesini hem de lekelerin azalmasını sağlar. Cildin en üst tabakası olan epidermisin hiçbir şekilde zarar görmediği Dermapen prosedüründe doğrudan deri altı hedef alınır. 0.02 mm inceliğindeki mikro iğneler cilde dik olarak hızlıca batırılıp çıkarılarak ciltte mikroskobik kanallar açılır. Bundaki amaç derinin kendi kendini iyileştirme özelliğinin aktive edilmesidir. Kolajen ve elastin sentezi sağlanarak ciltteki leke görünümleri gözle görülür ölçüde azaltılır. Genellikle 4-6 seans uygulanmakla birlikte işlem sonrasında leke görünümü kademeli şekilde azalır, seansların tamamlanması ile birlikte daha sıkı, pürüzsüz ve genç bir cilt görünümüne kavuşulur.

Kimyasal Peeling: Soyma yöntemi olarak da bilinen kimyasal peeling yönteminde özel olarak geliştirilmiş kimyasal çözeltiler kullanılmakta olup genellikle glikolik asit denilen meyve asitlerinin kullanımı tercih edilir. Hafif leke sorunu olan ciltlerde uygulanan kimyasal peeling yöntemi genellikle 2-4 hafta arayla 4-6 seans halinde uygulanır. 

Enzim Peeling (Leke Maskesi): Son yıllarda leke tedavisinde sıklıkla kullanılan enzim peeling özel bir soyma yöntemi olarak tanımlanabilir. Bu yöntemde cilde özel bir karışım halindeki maske uygulanır ve 8-10 saat kadar ciltte beklemesi sağlanır. Ardından ılık suyla maske çıkarılıp 4-6 ay süreyle özel bir devam kremi uygulanır.

Mezoterapi: Mezoterapi leke tedavisinde uygulanan etkili bir yöntemdir. Lekenin cinsine göre lekeye en uygun maddeler karıştırılır ve ince uçlu enjektörler kullanılarak lekeli bölgenin deri altına enjeksiyon yapılır. Ortalama 15  dakika kadar süren mezoterapi lokal anestezi altında uygulandığından acılı bir işlem değildir. Kişiye özel karışımlarda kullanımı en çok tercih edilen maddeler multivitamin kokteyller, arbutin, hyaluronik asit, vitamin C, retinoik asit, antioksidanlar ve traneksamik asit olur. Genellikle 2 hafta arayla ve lekenin durumuna göre 4-6 seans uygulama yapılır. 

Lazer Tedavileri: Leke tedavisinde farklı lazerler ve plazma uygulamaları kullanılmaktadır. Lekenin tonuna ve yaygınlığına göre yapılacak plazma uygulaması belirlenir. Cildin en üst tabakasında oluşan lekeler için plazma uygulaması sıklıkla kullanılır.

Renk Açıcı Kremler: Kremler leke tedavisinde tek başlarına ya da diğer işlemlerle kombine bir şekilde kullanılabilir. Hidrokinon, arbutin, C vitamini, kojik asit, glikolik asit içeren kremler leke tedavisinde en sık kullanılan kremler olduğu gibi ciltte soyulma etkisi gösteren retinol içerikli kremler de leke tedavisine yardımcı olarak kullanılabilir.

Güneş Koruyucu Kremler: Leke tedavileri gerçekleştirilirken güneş koruyucu krem kullanılmasına özen gösterilmelidir. Güneş koruyucu kremler cildi, güneşin kış aylarındaki etkilerinden koruduğu gibi lekelerin koyulaşmasını da engeller. Kış aylarında güneş ışınlarının etkisi daha az olduğundan düşük koruma faktörlü güneş koruyucuların kullanılması yeterli gelmektedir.

Altın İğne Tedavisi: Altın iğne uçlu bir cihaz yardımıyla cildin iyileşmesi ve lekelerden arınıp yenilenmiş bir cilde kavuşması için uygulanan yenilikçi bir tedavidir. Bu cilt gençleştirme ve güzelleştirme uygulaması fraksiyonel radyo frekans uygulaması olarak da bilinir. Ciltte çeşitli nedenlerle meydana gelen deformasyonların, lekelenmelerin ve kırışıklıkların azaltılmasında, cildin daha parlak, canlı ve genç bir görünüme kavuşmasında son derece etkilidir. Kullanılan cihaz cildin yüzeyinde herhangi bir etkiye neden olmamakla birlikte alt katmanlara yüksek frekansta enerji gönderilmesini sağlar. Cildin alt tabakalarına kontrollü olarak hasar verir ve vücuttaki iyileşme süreci ile doğal kolajen uyarılmış olur. Böylece lekeler, kırışıklıklar ve yara izleri iyileştirilirken cildin kendi kendini yenilemesi sağlanır.

Leke Tedavisi İşlemi Sonrası Süreç Nasıldır?

Leke tedavisinden sonra dikkat edilmesi gereken en önemli nokta güneşten korunmadır. Uygulanan tedavinin kimyasal peeling ya da soyma yöntemini içerdiği durumlarda güneşten korunma konusunda maksimum düzeyde özen gösterilmelidir. Yalnızca mezoterapi ya da maske tedavisi uygulandıysa uygulama açısından mevsim farklılığı bulunmaz ve güneşe çıkılabilir. Ancak güneşe çıkarken önerilen güneş koruyucular mutlaka sürülmelidir. Leke tedavilerinden sonra düzenli olarak nemlendirme ve bakım uygulamaları yapılmalıdır. 

Leke tedavileri uygulamanın hemen ardından sonuç vermez. Sonuçların görülebilmesi için genellikle 15 gün ile 1 ay beklenmesi gerekir. Ciltte soyulmaya neden olan bir işlemin uygulanması durumunda soyulma 2.gün başlasa da cildin kendini toparlaması ortalama 1 hafta alır. 

 

Çalışma Saatlerimiz

Günler Saatler
Pazartesi 10:00–18:00
Salı 10:00–18:00
Çarşamba 10:00–18:00
Perşembe 10:00–18:00
Cuma 10:00–18:00
Cumartesi 10:00–18:00
Pazar Kapalı

Google Yorumları 

Doktor – Hasta gizliliği sebebiyle yorumlarda isim ve fotoğraf alanları gizlenmiştir. Google haritalar üzerinden yorumların devamını kontrol edebilirsiniz.

 

Çiğdem Han Tosunoğlu
Çiğdem Han Tosunoğlu
2023-11-01
İstanbul’daki en iyi botoks vb. Uygulamaları yaptıracağınız yer. Uzun yıllardır tüm uygulamalardan çok Memnunum.
Lokman Demir
Lokman Demir
2023-10-24
Şafak Hocamı uzun yıllardır tanırım kendisi hem benim hemde ailemde ki her bireyin Doktor’u ve kendisinden şifa aldığımız yada güzelleştiğimiz çok an oldu . Çalışan arkadaşlar Arzu Hanım, Eylem Hanım ve Hatun Hanım her zaman güler yüzlü samimi ve yardımcı olmak adına herşeyi yapıyorlar ☺, her işlem için kendisine çok teşekkür ederz iyiki varsınız Hocamm☺🙏
Seher Ates Dundar
Seher Ates Dundar
2023-10-24
Şafak bey her yaptırdığım işlemde asla aşırıya kaçmaz en doğal şekilde yapar.kendisinin yaptığı tüm işler çok doğal ve güzel teşekkürler.tum ekip muhteşem Arzu hanım da her konuda destek onada teşekkürler.tavsiye ediyorum tüm çevreme ve asla kimseden olumsuz dönüş olmadı 🙂
Filiz Ayaz
Filiz Ayaz
2023-10-24
Her konuda uzman güvenilir ellerdeyim.Neye ihtiyaç duyarsam hic düşünmeden Şafak beyi tercih ediyorum.Arzu hanimin güler yüzü ve ilgisi ayri bir tercih sebebi.Hersey icin teşekkürler.
tuğba tavalı
tuğba tavalı
2023-10-20
Yaptırdığım tüm işlemlerde içim son derece rahat şekilde kendimi bırakıyorum.Gösterdikleri özen ve başarılı işlemler için Şafak Bey’e ve ekibine,her zaman güler yüz ve güzel enerjiyle karşılayan Arzu Hanım’a teşekkür ediyorum.
Özlem Karakuş
Özlem Karakuş
2023-10-20
Merhabalar, bu işlerin acemisi olarak geldiğim kliniğimizden rahatlamış ve mutlu ayrıldım, kibarliginiz-Şafak Beynin ve çalışanlarınizin-kendimi daha iyi hissetmemi sağladınız, teşekkür ediyorum, mezoterapi uygulamanız gerçekten sonuçlarını ilk anda hissettiğim muhteşem çalışma, teşekkürler
Some S
Some S
2023-10-06
Bugün migren botoksu için geldim ve çok memnun kaldım. Doktor bey aşırı sempatik ve ekibi de çok profesyonel ve cana yakın 🙂 Ayriyeten iğne fobiniz varsa doktor beyin hafif ellerinden hissetmiyorsunuz ve doktor beyin her hastasına teker teker ilgilendigine şahit olabilirsiniz. Pişman olmıycanız bir doktor!
Aytül Büyüker
Aytül Büyüker
2023-09-30
Öncelikle Şafak hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Yaptırmış olduğum ( gıdı lipoliz, dudak dolgusu,çene dolgu, göz altı mezoterapi ve botox işlemleri anlatarak uygulaması benim için çok önemliydi çünkü nasıl yapıldığını işlem yapılırken anlatması ilk kez yaptırdığım için benim açımdan çok güven vericiydi. Yaptigi işlemlerde doğallık ön planda…..Şafak hocam ve ekibi iyi ki tanışmışım sizinle❤❤❤
hülya özer
hülya özer
2023-09-30
Mesleki bilgisi birikimi, güler yüzü, sihirli ellerinin hafifliğiyle tam ihtiyacımız olanı ve dozunda işlem yapması sebebiyle daimi tercihimiz sevgili Şafak Hocam ve ekibine kocaman teşekkürler 🙏🏼

Leke tedavisinin süresi; lekenin türüne, derinliğine, cilt tipine ve kullanılan tedavi yöntemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle; lazer tedavisi, kimyasal peelingler veya eksozom gibi profesyonel leke tedavileri 3 ila 6 seans arasında tamamlanabilir. Ancak, bazı durumlarda daha fazla seans gerekebilir. Uygulanan tedavi yöntemine bağlı olarak her seans arasında genellikle birkaç hafta beklemek gerekir. Bu da toplam tedavi süresini birkaç aya yayabilir. En iyi sonuçları elde etmek için kişisel bir tedavi planı oluşturmak önemlidir.

Cilt lekelerini açmak için çeşitli yöntemler ve ürünler kullanılabilir. C vitamini, antioksidan özellikleri sayesinde cilt tonunu eşitleyebilir ve lekelerin görünümünü azaltabilir. Retinoidler, cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırarak lekelerin azalmasına yardımcı olabilir. Alfa hidroksi asitler (AHA) veya beta hidroksi asitler (BHA) içeren kimyasal peelingler, cildin üst tabakasını soyarak lekelerin görünümünü hafifletebilir. Lazer tedavisi, ciltteki koyu lekeleri hedef alarak pigmentasyonu azaltabilir. Bu yöntemlerden hangisinin sizin için en uygun olduğunu belirlemek için alanında uzman ve deneyimli bir doktora başvurmak en iyisidir. Bu sayede, kişi özelinde ektili sonuçlar alınmasını sağlayacak en etkili yöntem belirlenebilir ve düzenli bir şekilde uygulanabilir. Ayrıca, güneş koruyucu kullanmak, ciltte yeni lekelerin oluşumunu önlemek için önemlidir.

Ciltteki kahverengi lekeler, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilen ve birçok kişinin estetik kaygılarını artıran bir durumdur. Cilt lekelerinin oluşumunda güneş hasarı, hormonal değişiklikler, yaşlanma, hamilelik, bazı ilaçlar ve cilt hastalıkları gibi faktörler rol oynayabilir. Güneş, cilt lekelerinin en büyük düşmanlarından biridir. Bu nedenle, güneşe çıkmadan önce mutlaka geniş spektrumlu ve yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi kullanmak önemlidir. Kimyasal peeling, cildin üst tabakasını soymak suretiyle yeni hücrelerin oluşumunu teşvik eder ve lekelerin görünümünü azaltır. Lazer ışınları, ciltteki melanin pigmentini hedef alarak lekeleri parçalar ve yok eder. Mezoterapi; cilde vitamin, mineral ve antioksidan içeren kokteyller enjekte edilmesi yoluyla cilt yenilenmesini destekleyebilir. Cilt lekesi tedavisinde en etkili yöntem; lekenin türüne, boyutuna, yerleşim yerine ve kişinin cilt tipine göre değişiklik gösterir. Bu nedenle, kesin bir tedavi yöntemi söylemek mümkün değildir.

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?