Nazolabial Dolgu

Nazolabial Dolgu

nazolabial dolgu

Burun kanatlarından ağız kenarına inen çizgilerin giderilmesi amacına yönelik olarak uygulanan nazolabial dolgu giderek uygulanma sıklığı artan bir medikal estetik prosedürüdür. Yaş almanın yanı sıra genetik ve çevresel faktörlerin de etkisiyle zaman içinde derinleşen çizgiler bireylerin yüz ifadesinin değişmesine, yüzde üzgün ve mutsuz bir ifade oluşmasına neden olabilir. Kişiler ortaya çıkan bu görünümden memnun olmamaları durumunda nazolabial dolgu prosedürüne başvurabilir ve yüzlerindeki ifadeyi olumsuz yönde etkileyen çizgilerden kurtulma imkanını elde edebilirler. 

Nazolabial dolgu prosedürü burun kanatlarından ağız kenarlarına uzanmış olan derin çizginin nedeni olan doku kaybını gidererek gereken hacmi sağlar. Böylece bölgedeki derinleşmenin ortadan kalkmasında önemli bir rol oynar. Aynı zamanda nazolabial dolgu derin çizgilerin ortadan kaldırılmasında kullanılan en pratik, acısız ve etkili yöntem olma özelliğine sahiptir.

Nazolabial dolgu kaybolan doku yerine konulduğu için, hastanın ağız bölgesinin hacim kazanmasını sağlar. Cilde canlılık kazandırdığı gibi yumuşatıp daha düz bir görünüm verir. Hızlı ve oldukça etkili sonuçlar veren bir prosedür olma özelliğine sahiptir.

Nazolabial Dolgu Nedir?

Nazolabial çizgilerin hyaluronik asit enjeksiyonuyla doldurulması işlemine nazolabial dolgu denilir. Bu dolguların etken maddesi olan hyaluronik asit enjekte edildiği bölgede yıkıma ve dokularda erime gibi sorunlara neden olmaz. Hyauronik asit içerikli dolgu maddeleri hücrelerin içerisine su çekerek buradaki dolguların daha canlı ve dolgun bir görünüme sahip olmasını sağlar.

Nazolabial çizgiler gülümseme esnasında iyice belirgin bir hale geldiklerinden ve yüzün tam ortasında bulunduklarından kişinin yaşı hakkında yanıltıcı bir hal alabilirler. Bu çizgiler doğuştan belirgin yapıda olabilecekleri gibi sonradan da belirgin bir görünüme gelebilirler. Hem yaşı olduğundan daha büyük gösterdikleri hem de mutsuz ve yorgun bir ifadeye neden oldukları için birçok kişide nazolabial dolgu uygulamaları ile cildin yenilenmesi ve daha gergin bir görünüme kavuşması yöntemi uygulanmaktadır.

Nazolabial Dolgu Neden Yapılır?

Nazolabial dolgu daha genç bir görünüm elde edilmesi amacına yönelik olarak yapılan estetik dolgu uygulamalarından biridir. Burun kanatlarından başlayıp ağız çevresine kadar ulaşan derin çizgiler yaş alma, genetik etkenler, yoğun mimikler gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Zaman içerisinde ise bu kırışıklık ve çizgi görünümü artabilir. Nazolabial dolgu bu görünümden kurtulup daha genç ve canlı bir gülümsemeye sahip olmak isteyen kişilere ameliyata gerek duymaksızın istedikleri görünüme kavuşabilme imkanını verir. 

Nazolabial dolgu hyaluronik asit içeren bir dolgu maddesidir. Hyaluronik asit aslen cildin kendi dokusunda bulunan bir madde olduğundan dolayı alerjik reaksiyona yol açma olasılığı yok denilecek kadar azdır. Hyaluronik asit içeren dolgu maddesi cilde enjekte edildiğinde, cildin sarkmasını durdurur, derin çizgilerin oluşmasına yol açan doku kaybını sonlandırır. Nazolabial bölgesinin yenilenip gergin hale gelmesini sağladığından cildin genç bir görünüm kazanmasında önemli bir rol üstlenir. 

Nazolabial Dolgu Kimlere Uygulanabilir?

Burun kanatlarından ağız kenarlarına kadar uzanan ve nazolabial bölge olarak adlandırılan bölgede derin çizgi, kırışıklık ve çökme problemi yaşayan kişilere nazolabial dolgu prosedürü uygulanabilir. Yanaklardaki çökme, nazolabial bölgedeki kırışıklıkları ve derinleşmeleri daha fazla ön plana çıkarır. Bu iki tip durum kişide bulunuyorsa nazolabial dolgu prosedüründen oldukça etkili sonuçlar alınması mümkündür. Uygulamaya engel tıbbi bir durumu olmayan tüm kadınlara ve erkeklere nazolabial dolgu uygulaması yapılabilir. 

Nazolabial Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılır?

Nazolabial dolgu prosedürünün uygulanması için herhangi bir yaş ya da cinsiyet sınırlaması yoktur. 18 yaşının üzerinde ve genel sağlık durumu uygun olup ihtiyaç tespit edilen herkese nazolabial dolgu uygulanabilir. Bununla birlikte otoimmün rahatsızlığı, kalp hastalıkları, gebeler, emzirenler olan kişilere nazolabial dolgu enjeksiyonu önerilmez.

Nazolabial dolgu prosedürünün uygulanması için kişide mutlaka bir kırışıklık görünümü tespit edilmesi gerekmez. Genç yaşta olmakla birlikte cildinin daha sağlıklı ve esnek bir görünüme sahip olmasını isteyen kişilere de nazolabial dolgu uygulaması yapılabilir. Bazı kişilerde ise burun yanındaki çizgiler doğuştan daha derin olabilir. Bu tür durumlarda, üzgün ve yorgun bir ifadeye neden olan çizgilerin nazolabial dolgu enjeksiyonu ile erken yaşlardan itibaren giderilmesi söz konusu olabilir. 

Nazolabial dolgu enjeksiyonu genellikle kadınlar tarafından daha sık tercih edilse de bu prosedürü tercih eden erkeklerin sayısı da hızlı bir şekilde artmaktadır. 

nazolabial dolgu nedir

Nazolabial Dolgu Nasıl Uygulanır?

Nazolabial dolgu prosedürüne geçilmeden önce doktor, hastanın nazolabial bölge kontrolünü gerçekleştirir. Dolgu bir anda cildin altına enjekte edilmeyeceğinden dolayı uygulamanın kaç seansta tamamlanması gerektiği ile ilgili bir planlama yapılır. 

Nazolabial dolgu uygulaması yaptırmak isteyen kişiler öncelikle detaylı bir muayeneden geçirilir. Böylece hastanın sorununa ve ihtiyacına göre yapılacak olan uygulamanın kapsamı ve kullanılacak olan doz belirlenir. 

Uygulamadan önce enjeksiyon yapılacak olan bölge sterilize edilerek anestezik krem ya da lokal anestezi uygulanır. Bu sayede hasta uygulama esnasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. 

Dolgu maddesi ince iğne ya da kanül aracılığıyla çizgilere enjekte edilir. Diğer dolgu prosedürlerinden farklı olarak nazolabial dolguda tek seferde maksimum dolgu maddesinin enjekte edilmesi tercih edilmez. En sağlıklı ve doğal sonucun elde edilebilmesi için daha az hacimli bir uygulama yapılmasına özen gösterilir. Enjeksiyon yapılırken hastanın gülümsemesinde ve mimiklerinde bir değişiklik ya da doğal olmayan bir görünüm oluşup oluşmadığı gözlemlenir. 

Nazolabial dolgu prosedürü iki seansta tamamlanır. Bu nedenle ilk seansta nazolabial bölgedeki derinliğin tamamen giderilmemesi hasta üzerinde olumsuz bir etkiye neden olmamalıdır. İlk seansta, uygulanacak olan dolgu maddesinin tamamının enjekte edilmesi durumunda hasta dolguyu hissedeceğinden yaşam kalitesi düşebilecektir. Uygulamanın iki seferde tamamlanması hastada daha orantılı, estetik ve sağlıklı bir görünüm elde edilmesini sağlama amacına yöneliktir.

Nazolabial dolgu prosedürünün etkisi enjeksiyonun hemen ardından gözlemlenebilir. Bununla birlikte hyaluronik asit içerikli dolgunun su çekmesi yaklaşık 2 hafta sürer. Asıl görüntü bu sürenin sonunda ortaya çıkar.

Nazolabial Dolgu İşlemi Sonrası Süreç Nasıldır?

Doğru ve eksiksiz uygulanan bir nazolabial dolgu prosedüründen sonra kişiler günlük yaşamlarına kesintisiz bir şekilde devam edebilirler. Bununla birlikte enjeksiyondan sonra özellikle yüz kaslarının zorlanmasına neden olabilecek ağır materyallerin kaldırılmaması konusunda dikkatli olunmalıdır. Yine uygulamayı izleyen ilk zamanlarda aşırı ölçüde mimik hareketleri yapmaktan kaçınılmalıdır. 

Nazolabial dolgu enjeksiyonundan sonraki ilk hafta hasta aşırı sıcak suyla duş almaktan, saunadan ve hamamdan kaçınmalıdır. Yine doktorun belirtmiş olduğu süre boyunca makyaj yapmamalı, asit içerikli cilt ürünleri kullanmamalı ve ağır sporlar yapmaktan kaçınmalıdır. Dolgu maddesi su tuttuğu için en az 3 gün boyunca 3 litre su içilmelidir. Ödem arttıracak yiyecek ve içeceklerden 3 gün kaçınılmalıdır.

Uygulamayı izleyen ilk gün cilde kesinlikle kozmetik bir ürün temas ettirilmemelidir. Bu noktalara dikkat edilmesi enjeksiyon bölgesinin son derece hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. 

Çalışma Saatlerimiz

Günler Saatler
Pazartesi 10:00–18:00
Salı 10:00–18:00
Çarşamba 10:00–18:00
Perşembe 10:00–18:00
Cuma 10:00–18:00
Cumartesi 10:00–18:00
Pazar Kapalı

Google Yorumları 

Doktor – Hasta gizliliği sebebiyle yorumlarda isim ve fotoğraf alanları gizlenmiştir. Google haritalar üzerinden yorumların devamını kontrol edebilirsiniz.

 

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?