Yüz Mezoterapisi Sonrası Nelere Dikkat Etmeli?

BlogYüz Mezoterapisi Sonrası Nelere Dikkat Etmeli?
yüz mezoterapisi sonrası nelere dikkat etmeli

Son yılların popüler medikal estetik prosedürlerinden biri olan mezoterapi çeşitli vitaminlerden, minerallerden, amino asitlerden, enzimlerden ve büyüme faktörlerinden kişinin ihtiyaçlarına özel olarak oluşturulan karışımların deri altına enjeksiyonu ile gerçekleştirilir. Hastanın ihtiyacına göre hazırlanan özel karışımlar sorunlu bölgeye doğrudan enjekte edildiğinden deriye dışarıdan sürülen ya da ağızdan alınan tedavilere göre çok daha etkili olduğu söylenilebilir. Mezoterapi vücutta, saçlı deride ve yüzde uygulanabilen bir yöntemdir.

Yüz Mezoterapisi Neden Yapılır?

Yüz bölgesinde mezoterapi;

  • Aşırı derecede nemsiz ve kuru kalan cildin nemlenmesi,
  • Ciltteki ince kırışıklıkların giderilmesi ve cildin sıkılaştırılması,
  • Yüzün daha canlı ve parlak görünmesinin sağlanması,
  • Yapılacak derin dolgu uygulamaları için cildin hazırlanması,
  • Derideki lekelenmelerin tedavi edilmesi için uygulanabilir.

Yüz mezoterapisi uygulanması için öncelikle hastanın bu prosedüre uygun olup olmadığı, mezoterapi sonrasında tatmin edici bir sonuç alınıp alınamayacağı belirlenir. Hastanın prosedür için uygun bulunması durumunda ihtiyacı doğrultusunda maddelerden bir karışım hazırlanır. 

 

Yüz Mezoterapisi Kişiye Özel Bir Tedavidir

Güneşin zararlı ışınlarının ve kolajen kaybının etkileri sonucunda zaman içinde cilt görünümü ve dolgunluğu bozulabilir. Bunun için uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biri yüz mezoterapisidir. 

Kişinin ihtiyacı ve beklentileri değerlendirilerek hazırlanan ilaçlar cilt içine ve altına doğrudan enjekte edilmektedir. Böylece cilt enjekte edilen karışım içindeki maddelerin faydalarından en kısa süre içinde yararlanmaya başlamaktadır. Karışım içindeki maddeler çok az miktarlarda olduğundan hastada bir yan etki oluşması ihtimali yok denilecek kadar azdır. 

Yüz mezoterapisi uygulanmadan önce cilt temizlenir. Makyajdan ve kirden arındırılması sağlanır. Dezenfekte edildikten sonra lokal anestezi kremi sürülür ve uyuşması beklenir. Böylece hasta uygulama sırasında acı ve ağrı hissetmez. Kişi özelinde hazırlanan karışım mikroenjeksiyon ile uygulama bölgesine enjekte edilir. Uygulama iğneyle ya da mikroiğnelere sahip cihazlarla yapılabilir. Uygulanacak olan miktar ciltteki soruna ve sorunun derecesine göre değişiklik gösterebilir. 

 

Yüz mezoterapisi sayesinde yıpranmış ve parlaklığını kaybetmiş durumdaki cildin sağlıklı yapısını geri kazanması sağlanır. Ciltteki sarkmaların ve cildin yaşlanmasının engellenmesi için de yüz mezoterapisi uygulanabilir. Bunlara ek olarak mezoterapi ciltteki çatlakların tedavisinde, lekelerin hafifletilmesinde ve leke oluşumunun engellenmesinde kullanılabilecek etkili bir yöntemdir.

 

Kişiye özel hazırlanan karışımlar içinde hyaluronik asit, mineraller, antioksidanlar, mineraller ve amino asitler bulunur. Bu maddelerin her birinin cilt üzerinde farklı faydaları vardır. Bu maddeler doğrudan cilde enjekte edilerek cilt uyarılır, kolajen ve elastin üretimi artırılır. Diğer yandan cildin nemlilik oranının artmasına bağlı olarak cildin yenilenmesi sağlanır.

 

Yüz mezoterapisi cilt sarkmalarında ve kırışıklıklarında son derece büyük bir etkiye sahip olan ve cildin yenilenmesini sağlayan doğal ve faydalı bir prosedürdür. Etkili bir anti-aging tedavisi olarak ciltteki kolajen sentezinin uyarılmasını sağlar. Böylece cilt sıkılaşır, gençleşir ve daha parlak bir görünüme erişir. Cilt elastikiyeti artar, cilt sarkmaları ve kırışıklıkları azalır, daha aydınlık bir görünüm elde edilir.

 

Yüz Mezoterapisi Kimlere Uygulanır?

yüz mezoterapisi kimlere uygulanır

Yüz mezoterapisi;

  • Cildi parlaklığını ve canlılığını yitirmiş,
  • Cildinde kırışıklıklar ve sarkmalar oluşmuş,
  • Yorgun görünümlü bir cildi bulunan,
  • Güneşten zarar gören cildinde güneşin ışınlarının zararlı etkilerini minimize etmek isteyen,
  • Cildindeki leke, sivilce ve yara izlerinin giderilmesini isteyen kişilere uygulanabilir.

Yüz mezoterapisi iğne tekniğiyle gerçekleştirildiğinden bir iki gün cildin korunması için son derece dikkatli bir şekilde davranılmalıdır. Bunun için uygulamadan sonraki ilk 2-3 gün banyo yapmaktan kaçınılmalıdır. Bu süre içinde mümkün olduğunca yüze dokunulmamalı, makyaj yapılmamalı, krem, temizleyici ve solüsyon gibi kimyasal maddeler cilde sürülmemelidir. Yine cildin doğrudan güneş ışınlarına maruz bırakılmaması, hamam ve saunadan uzak durulması, bol su tüketilmesi ve spor yapılmaması konusunda dikkatli olunmalıdır.

 

Yüz Mezoterapisi Ne Kadar Süre Etkilidir?

 

Başlangıç aşamasında yüz mezoterapisi 14 günde bir yinelenen 4-5 seans olarak planlanır. Seans sayısı ve hangi sıklıkta uygulanacağı belirlenirken hastanın yaşı, cildinin özellikleri ve sorunun derecesi dikkate alınır.

İleri yaşta olan kişilerde ya da cildindeki yıpranma fazla olan kişilerde daha fazla seans uygulanması gerekliliği oluşabilir. Yüz mezoterapisi seansları düzenli bir şekilde uygulandıktan ve tamamlandıktan 3 ile 6 ay sonra yeniden yüz mezoterapisi uygulanması söz konusu olabilir. Mezoterapi prosedürünün tamamlanmasından sonra da cildin kendini yenilemeye devam etmesi bu yöntemin en önemli avantajlarından biri olarak kabul edilir.

 

İlk seansın tamamlanmasının ardından hastalar gözle görülür bir iyileşme fark edebilmektedirler. Tedavi birikimsel olarak etki yarattığından istenilen etki genelde 4-6 seansın tamamlanması ile birlikte elde edilmiş olur.

Mezoterapi seanslarının uygulanma sıklığı ve süresi kişiden kişiye değişebilmekle birlikte genellikle 2 ile 4 ay sürer. Tedaviye başlandıktan 3 ay sonra seansların bakım aşamasına girmesi ve terapötik sonucun devam ettirilebilmesi için 2-6 ayda bir tekrarlanması önerilmektedir.

 

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?