Lipoliz Nedir? Nasıl Yapılır?

BlogLipoliz Nedir? Nasıl Yapılır?

Yağ hücresinin çeperini saran zarın geçirgenliğini artırıp dışarı çıkmasını sağlayan lipoliz son derece etkili bir lokal zayıflama ve bölgesel yağ eritme yöntemi olarak tanımlanabilir. Lipoliz prosedüründe soyadan elde edilen ve PPC denilen bir madde olan fosfaridilkolin kullanılmaktadır. Fosfatidilkolin normal şartlar altında insan vücudunda doğal olarak sentezlenen ve hücre zarlarının çoğunda bulunan bir fosfogliserid olma özelliğine sahiptir. Tıbbın farklı alanlarında da kullanılan etken bir madde olan PPC; adiposit denilen yağ hücresinin içindeki katı yağın çözünmesini sağlar. Böylece katı yağ metabolize edilmesi çok daha kolay olan akışkan yağlı su solüsyonu halini alır. Bu sayede yağ hücreleri parçalanır ve daha kolay bir şekilde uzaklaştırılır. PPC’nin diğer bir etkisi yağ hücresi zarının akışkanlığını ve geçirgenliğini artırmak bunun sonucunda lipidik bileşenlerin hücre dışına çıkmasına yardımcı olmaktır. Uygulanan prosedür sonucunda uzaklaştırılarak metabolize edilen yağlar vücudun doğal lenfatik sistemi aracılığıyla vücuttan dışarı atılırlar. Lipoliz prosedüründe yağlar vücuttan doğal bir şekilde dışarı atıldığı için uygulama bölgesinde sarkma ve gevşeme gibi sorunlarla karşılaşılması riski minimize edilir.

Lipoliz Hangi Amaçlarla Uygulanır?

Lipoliz kilo verme amacıyla uygulanacak bir yöntem değildir. Düzenli diyete ve egzersize rağmen giderilemeyen, dirençli yağ birikintilerinin yani bölgesel fazlalıkların giderilmesi için lipoliz prosedürüne başvurulabilir. Bu nedenle obezitesi olan kişilere lipoliz uygulanmadan önce ideal kilolarına ya da ideal kilolarına yakın bir kiloya gelmeleri istenir.

Karın, kalça, bacak, bel, sırt ve kollardaki yağ birikintilerinde lipoliz prosedürü ile etkili sonuçlar alınabilmektedir. Cerrahi yollarla yağ alımı sürecinden sonra ortaya çıkması olası şekil bozuklukları ve selülit sorununda lipoliz prosedürü uygulanabilir. Bölgesel inatçı yağ birikintileri olan ancak liposuction ameliyatı olmak istemeyen kişiler lipoliz prosedüründen daha etkili sonuçlar alabilirler. Lipoliz prosedürünün sonuçları dengeli beslenme ve egzersizle desteklendiği sürece kalıcı olur.

Lipoliz Nasıl Uygulanır?

Lipoliz prosedürü uygulanacak olan hastalarda bölgesel yağlanmanın olduğu alana çok ince iğneler kullanılarak fosfatidilkolin enjeksiyonu yapılır. fosfatidilkolin enjekte edildikten sonra uygulama bölgesinde kızarıklık, hafif yanma, kaşıntı ve morluk oluşabilir. Ayrıca ödem görülmesi de normal bir durum olarak kabul edilir. Yaklaşık 48 saat içerisinde bu şikayetler kendiliğinden ortadan kalkar. Hastalar lipoliz enjeksiyonundan sonra günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. 

Lipoliz; kalp yetmezliği, karaciğer, böbrek, diyabet gibi hastalıkları olan, antikuagülan tedavisi gören, hamilelik ya da emzirme dönemindeki kişilere uygulanmaz. Obezite tedavisi olmadığı için obezite sorunu yaşayan kişilerde bölgesel yağlanmaların giderilmesinde kullanılabilecek bir prosedür değildir.

Lipoliz Kaç Seans Yapılır?

Lipoliz prosedürünün kaç seans uygulanacağı uygulama yapılacak olan kişinin yaşına, kilosuna ve vücudundaki yağ miktarına göre kişi özelinde belirlenir. Ciddi yağlanmalar olan bölgelerde tercih edilen en az 2 ya da 4 seans uygulama yapılmasıdır. 

Hastaların büyük çoğunluğu 2.seans uygulamasından sonra vücutlarında değişimler meydana gelmeye başladığını fark ederler. Uygulanan her bir seanstan sora vücut doğal yollarla erittiği yağları kendi kendine vücuttan dışarı atar.

Lipoliz seanslarının çok sık ya da olması gerekenden daha yüksek dozlarla uygulanması bazı durumlarda istenilen etkinin fazlasının oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle hastaya uygulanan seansların etkileri iyi bir şekilde gözlemlenmeli, tedavi süresi 4-6 hafta aralıklı olacak şekilde uygulama yapılmalı ve seans sayısı elde edilen sonuçlara göre doğru bir şekilde belirlenmelidir.

Lipoliz prosedürünün gerçek etkisi uygulamadan sonraki 3.haftadan itibaren görülmeye başlar ve bu etki giderek artar. 6.haftadan sonra da bu etki tam olarak oturur. Diğer bir deyişle tam etkinin görülmeye başlanması 2.seans sonrasına denk gelir. 2 seans uygulama yapılan hastalardaki değişim dışarıdan da fark edilir hale gelmeye başlar. 

Lipoliz Hakkında Merak Edilenler

lipoliz hakkında merak edilenler

Lipoliz; karın, uylukların iç kısmı, kalça ve sırt bölgelerindeki yumuşak yağlar üzerinde son derece etkili sonuçlar veren bir prosedürdür. Aynı şekilde selülit sorunu yaşanan bölgelerde de başarılı sonuçlar alınmasını sağlar. Seans sayısı hastanın vücudundaki yağlanmanın türüne, hangi bölgede olduğuna ve sonuç elde edilmek istenilen bölgenin büyüklüğüne göre belirlenir. Genellikle 2 ile 4 hafta süreyle 6 ile 8 seanslık uygulamalar yapılması yeterli olur. 

Lipoliz kesinlikle bir kilo verme yöntemi değildir. Bu nedenle aşırı kilo fazlası olan kişilerde uygulanabilen ve istenilen etkinin oluşmasını sağlayan bir prosedür olarak kabul edilmez. Lipoliz diyete ve egzersize dirençli yağ birikintilerinin etkili bir şekilde azaltılması için kullanılabilir. Aynı zamanda istenmeyen lokal yağ öbeklerinin olduğu gıdı, uyluk ve üst kollardaki yağların giderilmesi için ideal bir yöntemdir. Lipoliz göz altı torbalarının ve jinekomasti sorununun giderilmesinde de kullanılabilir.

Hasta lipoliz seanslarına devam edildiği sürece alkol almamalıdır. Aynı şekilde tedavi süresince güneş banyosundan ve solaryumdan uzak durmalıdır. Lipoliz enjeksiyonlarından sonra hastanın yapısal özelliklerine ve ağrı eşiğine bağlı olarak ağrı hissedilmesi durumunda doktorun reçete ettiği basit ağrı kesiciler kullanılabilir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?