Paris Işıltısı Faydaları

BlogParis Işıltısı Faydaları
Paris Işıltısı Faydaları

Paris ışıltısı; ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltmak, cildi gençleştirmek ve canlandırmak amacıyla uygulanan bir medikal estetik prosedürdür. Uygulama kapsamında, özel bir formülasyon cilde enjekte edilerek cildin alt tabakasındaki hücresel yenilenme süreci teşvik edilir. Cildin nem dengesinin sağlanması ve cilt tonunun eşitlenmesi yoluyla cildin daha genç ve parlak bir görünüme kavuşması sağlanabilir.

Paris ışıltısı tedavisinden sonra ciltte bir dizi değişiklik olduğu kolayca gözlemlenebilir. Belirgin bir nemlilik artışının yaşanmasıyla kuru ve pul pul görünen cilt görünümünden kurtulmak mümkün olur. Cilt bu sayede daha parlak ve canlı bir görünüme sahip olur. Ayrıca cildin doğal bariyeri güçlenir.

Paris ışıltısı uygulaması ile ciltteki elastin ve kolajen üretimi tetiklenerek yaşlanma karşıtı bir etki sağlanabilir. Ciltteki elastikiyet kaybı önlenerek cilt elastikiyetinin artırılması sağlanabilir. Ciltteki genişlemiş gözenekleri daraltmak ve cilt sıkılaşmasını desteklemek mümkün olabilir. Ciltteki cansız ve mat görünümü gidermek, cildi yumuşatıp canlandırmak gibi faydalar sağlanabilir. 

Aynı zamanda Paris ışıltısı tedavisi ile göz altındaki minimal morluklar azaltılabilir, yüzdeki mutsuz ve yorgun ifade giderilebilir. Tedavinin hücre yenileme özelliği ile yaşlanmaya ve çeşitli çevresel faktörlere bağlı olarak meydana gelen ince kırışıklıkları gidermek mümkün olabilir. Cildin daha dolgun ve sağlıklı bir görünüm kazanması, ince ve donuk görünümü azaltarak cildin dış etkenlere karşı daha dirençli bir hâle gelmesini sağlar.

Ciltteki gözenek görünümünün azaltılması sayesinde cilt daha sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm kazanır. Ayrıca ciltteki yağ üretiminin kontrol altına alınması ile akne oluşumunu önlemek mümkün olabilir.

Paris Işıltısı Ne İşe Yarar?

Paris ışıltısı, son derece etkili sonuçlar sağladığı ve kolay uygulanabildiği için sık tercih edilen medikal estetik prosedürlerden biridir. Zaman içerisinde ciltte ortaya çıkan yaşlılık belirtilerini gidermek için Paris ışıltısı tedavisine başvurulabilir. Enjeksiyon yöntemiyle uygulanan Paris ışıltısı tedavisi sayesinde cilde ışıltı kazandırmak ve cildin daha iyi görünmesini sağlamak mümkündür.

Enjeksiyon yoluyla uygulanan Paris ışıltısı tedavisi, cilt yenileme tedavisinin etkinliğini optimize etme özelliğine sahip aktif maddelerin cilde enjekte edilmesini gerektirir. Tek seanslık uygulama ile dâhi cilde daha ışıltılı bir görünüm kazandırmak mümkündür. İçerisindeki özel aktif maddelerden dolayı Paris ışıltısı, hücresel anlamda yaşlanmaya karşı en etkili tedavilerden biri olma özelliğine sahiptir. 

Paris ışıltısı tedavisi ile cildin dayanıklılığını ve canlılığını artırmak, ciltteki ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak söz konusu olabilir. Uygulamanın etkisi genellikle enjeksiyonu takip eden iki gün içinde fark edilmeye başlar. Bu süreçle birlikte ciltteki parlaklık ve aydınlık görünüm dikkat çeker. 

Paris ışıltısı tedavisinin diğer bir etkisi ise cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olmasıdır. Yapılan enjeksiyonla cilt tonu düzensizliklerini, güneş lekelerini ve pigmentasyon sorunlarını hafifletmek, bu sayede cilde homojen bir görünüm kazandırmak mümkündür. Paris ışıltısı tedavisi, ciltteki yaşlanma lekeleriyle savaşmaya da yardımcı olabilir.

Paris ışıltısı tedavisi ile cildin daha aydınlık bir görünüm kazanması sağlanabilir. Ciltteki solgun ve mat görünüm giderilerek cilde doğal bir ışıltı vermek mümkün olabilir. Uygulamadan sonra kişi olduğundan daha genç ve canlı bir görünüme sahip olabilir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişen cilt lekelerinden rahatsız olan, bunun yanı sıra cildinde hafif düzeyde sarkma, göz altı morluğu, torbalanma ve yaş alma belirtileri bulunan kişilere de Paris ışıltısı tedavisi uygulanması mümkündür. 

Paris Işıltısı Nasıl Uygulanır?

Etkili bir medikal estetik prosedür olan Paris ışıltısı, her hasta özelinde ihtiyaçlara uygun olarak planlanmalıdır. Alanında uzman ve deneyimli doktorların planlayıp uygulaması hâlinde son derece etkili sonuçlar sağlaması mümkündür. Paris ışıltısı kapsamında cilde hiçbir kesi uygulanmaz ve dikiş atılmaz. Bu aynı zamanda hem tedavi sürecinin hem iyileşme sürecinin konforlu ve pratik olması anlamına gelir. Tedaviden sonra hasta günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir.

Cilde enjeksiyon yapılması yoluyla uygulanan Paris ışıltısı prosedüründe, hyaluronik asit başta olmak üzere cilt sağlığı açısından faydalı pek çok farklı bileşen kullanılır. Uygulamaya başlamadan önce cilt temizlenir. Lokal anestezik krem yardımıyla uygulama bölgesinin uyuşması sağlanır. Cilt uyuşunca enjeksiyon aşamasına geçilir. Enjekte edilecek doz ve enjeksiyonun yapılacağı noktalar hasta özelinde cildin mevcut durumuna, ihtiyaçlarına ve elde edilmek istenen sonuçlara bağlı olarak belirlenir. Cildin gereksinimi olan kaliteli bileşenler kullanıldığı için tedaviden en iyi sonuçların alınması mümkün olabilir. Enjekte edilecek karışım hazırlanırken temel öncelik, cilt yüzeyine kusursuz bir pürüzsüzlük kazandırmak olmalıdır. Seans sayısı ve aralıkları da yine hasta özelinde belirlenmelidir.

Paris Işıltısı Sonrası Nelere Dikkat Etmeli?

Paris ışıltısı enjeksiyonunda sonra uygulama bölgesinde enjeksiyona bağlı olarak yüzeysel şişlikler, nokta şeklinde izler ve küçük kızarıklıklar meydana gelebilir. Söz konusu yan etkiler genellikle birkaç gün içerisinde hiçbir müdahale gerekliliği doğmadan kendiliğinden düzelir. 

Tedaviden sonraki 4 ila 6 saat süreyle hastaların mimiklerini mümkün olduğunca kullanmaması gerekir. Doktorun belirtmiş olduğu süre boyunca enjeksiyon bölgesine dokunmamak ve masaj yapmaktan kaçınmak konusunda dikkatli olunmalıdır. 

Paris ışıltısı enjeksiyonunu takip eden ilk 24 saat boyunca uygulama bölgesine su temas ettirilmemesi önerilir. Olası bir enfeksiyon gelişmesi riskine karşı makyaj yapılmamalı, nem düzeyi yüksek olan sauna ve hamam gibi ortamlarda bulunulmamalıdır. Yine bu süre içinde cildi doğrudan güneş ışınlarına maruz bırakmamak ve egzersiz yapmamak gerekir. 

Tedavi, hastanın günlük yaşantısında hiçbir kesintiye neden olmaz. Tedaviden sonra hastalar belirli noktalara özen göstermek kaydıyla günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilir. Tedaviden optimum fayda sağlanması için sigara ve alkol kullanımına ara verilmesi önerilir. Ayrıca enjeksiyonu takip eden erken dönemde, uyurken başı yüksekte tutacak yastıkların kullanılması fayda sağlayabilir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?