Ameliyatsız Yüz Germe Nedir? Nasıl Yapılır?

BlogAmeliyatsız Yüz Germe Nedir? Nasıl Yapılır?
yuz-germe

Yer çekiminin etkisiyle zaman içerisinde yüzde sarkmalar olması son derece doğal bir durum olsa da, estetik açıdan memnuniyetsizliğe neden olabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ameliyatlı ve ameliyatsız yüz germe teknikleri uygulanabilir. 

Ameliyatsız yüz germe son yıllarda büyük ölçüde popülerlik kazanmıştır. Yaş alma başta olmak üzere çok çeşitli etkenlere bağlı olarak ciltte meydana gelen derin kırışıklıklar, gevşemeler ve sarkmalar sadece kadınlarda değil erkeklerde de hoşnutsuzluğa neden olabilir. Ameliyatsız yüz germe, daha iyi bir görünüme sahip olmak isteyen ancak cerrahi prosedürleri tercih etmeyen kişilerde etkili sonuçlar sağlayan işlevsel bir yöntemdir.

Günümüzde ameliyatsız yüz germe, estetik alandaki teknolojik ilerlemelerle birlikte artan bir popülerliğe sahiptir. Ciltteki sarkma, kırışıklık ve yaşlanma belirtileriyle cerrahi prosedür olmadan başa çıkma imkânı sunar. Ameliyatsız yüz germe yöntemleri arasında radyo frekans, yüksek yoğunluklu odaklı ultrason ve lazer gibi medikal teknolojileri kapsar. Söz konusu teknolojiler cildin alt tabakalarına etki eder ve kolajen üretimini artırır. Bu sayede cilt sıkılaşmasını ve gençleşmesini teşvik eder.

Bu yöntemlerin en önemli özelliği, minimal invaziv olmalarıdır. Bu sayede hastalar genellikle uygulamanın hemen ardından günlük yaşamlarına dönebilir. Ameliyatsız yüz germe; ciltteki ince çizgi, kırışıklık, sarkma ve genel yaşlanma belirtileriyle başa çıkmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Bunun yanı sıra cilt dokusunun iyileştirilmesi amacıyla da tercih edilebilir. 

Her bir teknolojinin uygulama süreci farklılık gösterse de, bunlar genellikle non-invaziv’dir. Cilde özel ilaçlar aracılığıyla enerji iletilmesi yoluyla cilt altındaki kolajen üretimi süreci tetiklenir. 

Ameliyatsız Yüz Germe Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız yüz germe; cerrahi müdahale gerekmeksizin cildi sıkılaştırır, kırışıklıkları azaltır ve daha genç bir görünüm sağlar. Cerrahi müdahalelere karşı etkili bir alternatiftir. Hastanın yaşı, cilt tipi, şikayetleri, genel sağlık durumu ve beklentileri değerlendirilir. 

Uygulanacak yöntem, hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre belirlenir. Radyo frekansı, yüksek yoğunluklu odaklı ultrason, lazer gibi farklı teknikler ile cildin alt tabakalarına etki edilerek gençleşme sağlanır. Uygun teknolojiyi seçmek, etkili sonuçlar almak açısından önemlidir.

Ameliyatsız yüz germe işleminde lokal anestezi ya da anestezik etkili kremler kullanılır. Hasta işlem sırasında ağrı ya da rahatsızlık hissetmez. Seçilen yönteme göre cilt altına enerji gönderilmesi söz konusu olabilir. Uygulanan teknoloji genellikle cilt yüzeyinde hissedilmez değişiklikler sağlar. Cildin alt tabakalarındaki kolajen üretimi uyarılıp sıkılaşma ve gençleşme desteklenir. İşlem sırasında genellikle cilt yüzeyi korunur.

Seçilen tekniğe göre işlem bir dizi seans şeklinde yapılabilir. Her hastanın cilt yapısı ve ihtiyaçları farklı olduğundan seans sayısı değişiklik gösterebilir. İşlemin ardında hafif şişlik ya da kızarıklık oluşabilir. Bunlar kısa süre içinde kendiliğinden geçer. İyileşme süreci hızlı olduğundan hastalar genellikle günlük aktivitelerine hemen dönebilir. 

Ameliyatsız yüz germe etkileri genellike hemen fark edilse de, işleme ilişkin sonuçlar birkaç hafta ya da ay içinde ortaya çıkabilir. Uzun vadeli sonuçlar ise cildin yeniden yapılanması ve kolajen üretiminin artmasıyla gözle görülür şekilde fark edilmeye başlar.

İple Yüz Germe Nedir?

İple yüz germe ya da ip askı ile yüz germe; daha genç, güzel ve bakımlı görünmek isteyenlere uygulanabilen bir ameliyatsız yüz germe yöntemidir. Kullanılan özel ipler cilde kaybettiği esnekliği geri kazandırır. Güvenilir bir yöntem olan ip askı ile yüz germe, yüz bölgesindeki kırışıklık ve sarkmaları giderebilir. Yaş almaya bağlı olarak yüz bölgesinde ortaya çıkan estetikten uzak görünümü iyileştirir, yüzde liftin etkisi yaratarak daha genç bir görünüm sağlar.

İp askı ile yüz germe yönteminde cerrahi bir işlem yapılmadığı için iyileşme süreci yüz germe estetiği ameliyatına göre çok daha kısa ve konforludur. Kaslar üzerinde olumsuz bir etki oluşturmadığı için kişi mimiklerini koruyabilir. Kaşlardaki düşmenin giderilmesi ise bakışlara eski ifadesini ve canlılığını geri kazandırır.

Çeşitli nedenlerle hatlarını kaybeden yüzün ovali, ip askı işleminden sonra yeniden ortaya çıkar. Elmacık kemiklerinin de belirginleşmesi söz konusu olabilir. Bu sayede yüz daha genç görünür. 

İp Askı ile Yüz Germe Nasıl Yapılır?

İp askı ile yüz germe prosedürü genellikle 45 ila 60 dakika içerisinde tamamlanır. Uygulama lokal anestezi ya da sedasyon altında yapılabilir. Tedavi, insan vücuduyla biyolojik uyumluluğa sahip medikal ipler kullanılarak yapılır. Medikal ipler daha genç bir görümüme sahip olması istenen bölgeye yerleştirilmekte olup genellikle kulak üzerinden deri altına yerleştirme yapılır. Böylece izler saçlı deriye gizlenir. Diğer bir deyişle ameliyatsız yüz germe işleminden sonra gözle görünür bir iz kalmaz. Medikal iplerin gerilip sabitlenmesiyle istenilen liftin etkisi ve simetri sağlanabilir. 

Ameliyatsız Yüz Germe Sonrası İyileşme Süreci

En çok tercih edilen ameliyatsız yüz germe tekniklerinden biri olan ip askı ile yüz germe işleminden sonra kişinin günlük yaşantısında herhangi bir kesinti olmaz. Ancak birkaç gün süreyle istirahat edilmesi önerilir. Hasta uygulamayı takip eden birkaç gün boyunca yüzüstü yatmamalı, yüzüne masaj yapmamalı ve cildini ovuşturmamalıdır. 

Bunun yanı sıra çene hareketlerini mümkün olduğunca kısıtlaması gerekir. Yüz yıkanırken ise sadece yukarı doğru hareketler yapılmalıdır. Aksi takdirde cildin aşağı doğru çekileceği göz önünde bulundurulmalıdır. 

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?