Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

BlogDudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu; dudaklara hacim kazandırmak, konturunu belirginleştirmek, şeklini iyileştirmek ve simetrik hale getirmek amacıyla dudakların farklı bölgelerine dermal dolgu maddelerinin enjekte edilmesine dayanan bir medikal estetik prosedürdür.

Dudak dolgusu sırasında iğne ya da kanülle dudakların farklı noktalarına hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri enjekte edilir. Hyaluronik asit yapısı gereği suyu sevdiği için oldukça etkili bir dolgu maddesidir. Bu özelliği sayesinde dudakların dolgunlaştırılmasını sağlayacak şekilde çok fazla su çekmesi ve tutması mümkündür. 

Dudak dolgusu enjeksiyonu dudakların içine ya da Vermillion sınırı olarak adlandırılan bölge dahil olmak üzere dudağın farklı noktalarına yapılabilir. Dudakların içine yapılan enjeksiyon daha dolgun bir görünüm verirken, Vermillion sınırına yapılan dolgu enjeksiyonu dudaklara belirginlik kazandırır.

Dudak Dolgusunun Faydaları Nelerdir?

Dudak dolgusu enjeksiyonunun sağladığı en büyük faydalardan biri yeterli hacme sahip olmayan, ince dudakları dolgunlaştırabilmeleridir. Yaş almayla birlikte yüzün geri kalanı gibi dudaklar da genç görünümünü ve dolgunluğunu kaybetmeye başlar. Dudak dolgusu kaybedilen hacmin geri kazandırılmasını sağlayacak etkili bir medikal estetik prosedürdür. 

Dudak dolgusu bunun yanı sıra dudakların daha düzgün bir görünüme sahip olması, şekillerinin değiştirilmesi ve dudaklara belirginlik kazandırılması amacıyla da uygulanabilir.

Dudak dolgusu yönteminde kullanılan dolgu maddeleri genellikle ciltte doğal olarak bulunan ve dolgu malzemesi olarak kullanıldığında vücut tarafından iyi bir şekilde tolere edilen düşük riskli ve doğal bir madde olan hyaluronik asitten üretilirler. Hyaluronik asit ile yapılan dudak dolgusu enjeksiyonundan memnun kalınmaması ya da uygulama sırasında herhangi bir beklenmeyen aksilik oluşması durumunda hyaluronidaz denilen bir enzim kullanılarak hyaluronik asit çözülebilir ve yapılan işlem geri alınabilir.

Dudak Dolgusu Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Dudak dolgusu kolay, hızlı ve pratik bir prosedürdür. Ortalama 15 ila 20 dakikada tamamlanır. Lokal anestezik etkili krem kullanılması durumunda enjeksiyona başlamadan önce 20 dakika kadar kremin dudakta kalması ve etki etmesinin beklenmesi gerekir. 

Enjeksiyonun dahil olduğu birçok tedavide olduğu gibi dudak dolgusu tedavisinde de iğnenin ya da kanülün yerleştirildiği noktalarda hafif şişlik, kanama, hassasiyet ve kızarıklık görülebilir. Bu tür yan etkiler birkaç gün içinde düzelir. 

Dudak dolgusu yapılacak kişinin uçuğa yatkın bir bünyesi varsa dudak dolgusundan önce antiviral ilaç alınması etkili olabilir. 

Dudak dolgusu riskleri nadir durumlarda ciddi komplikasyonlarla sonuçlanabilir. Bu, dolgu maddesinin yanlışlıkla bir kan damarına enjekte edildiği ve doku kaybına neden olduğu durumlarda görülebilir. Ancak bu konuda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip doktorlar tarafından gerçekleştirilen uygulamalar bu tarz risklerin önemli ölçüde azalmasını sağlar.

Dudak dolgusu tedavisinin en büyük avantajı tedaviden sonra herhangi bir kesinti süresi olmamasıdır. Şişlik ve kızarıklık gibi yan etkiler birkaç gün sürebilmesine karşın dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra hasta günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir. 

Dudak Dolgusu Acıtır mı?

Dudak son derece hassas bir bölge olduğundan dudağa yönelik tüm tedavilerin bir miktar rahatsız edici olması beklenir. Ancak ağrının azaltılması için tedaviden önce lokal anestezik krem uygulanır ya da lokal anestezik enjekte edilir. Ayrıca dudak dolgusunda kullanılan pek çok dolgu maddesinde prosedür sırasında dudakları uyuşturacak bir anestezik olan lidokain içerir. Bu sayede tedavi sırasında hissedilen rahatsızlık minimum düzeyde olur.

Dudak dolgusu doğru şekilde ve uzman doktorlar tarafından uygulanması halinde güvenilir bir tedavidir. 

Dudak Dolgusu Öncesi ve Sonrası

Dudak Dolgusu Öncesi ve Sonrası

Dudak dolgusu enjeksiyonundan bir hafta önce kanama riskini artırabileceğinden dolayı aspirin, ibuprofen, balık yağı ve E vitamini takviyeleri kesilmelidir. Morarma ve şişliklerin artmaması için enjeksiyondan en az 24 saat önce alkol kullanımına ara verilmelidir.

Aynı şekilde dudak dolgusu enjeksiyonundan 24 saat sonrasına kadar da alkol tüketilmemelidir. Dudak dolgusu enjeksiyonunu izleyen birkaç gün yorucu egzersizlerden, ısıya maruz kalmaktan ve dudaklara dokunmaktan kaçınılmalıdır. Tedaviden sonra bol miktarda su tüketilmelidir. En az 24 saat süreyle dudaklara ruj, dudak balsamı ya da farklı bir ürü sürülmemelidir. Öpüşmek ve pipet kullanmak dahil olmak üzere dudaklara dokunmaktan ve dudakları büzmekten kaçınılmalıdır. Diş fırçalama sırasında dudaklara herhangi bir zarar vermemek için dikkatli olunmalıdır. Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulanan topikal anestezik ya da sinir bloğu enjeksiyonunun etkisi geçmeden yemek yenilmemelidir. Aksi takdirde fark edilmeden dudakların ısırılması ve dolgunun olumsuz etkilenmesi söz konusu olabilir. En az 24 saat süreyle yüzün ve dudakların silinmesine neden olabilecek yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Dudak dolgusu son derece etkili ancak belirli kalıcılık süresi olan bir medikal estetik prosedürdür. Dudak dolgusu uygulama yapılan kişinin metabolizmasına, kullanılan dolgu maddesine, enjekte edilen doza ve diğer bazı etkenlere bağlı olarak ortalama 12 ila 18 ay arasında kalıcılığını sürdürür. Zaman içerisinde dudak dolgusu enjeksiyonunun kalıcılığı azalacağından isteğe bağlı olarak tedavinin yenilenmesi gündeme gelebilir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?