Yüz bölgesindeki birçok alana dolgu maddesi yardımıyla estetik tedaviler gerçekleştirilebilmektedir. Bu bölgelerden biri de dudaklardır. Dudaklardaki hacim kaybı sorunu, eşitsizlik, çöküklük vb. gibi durumları yaşayan kişiler, bu sıkıntıları çözmek adına alanında uzman doktorlara başvurmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir engel durum teşkil edilmediği takdirde, bu tarz sorunlardan mustarip olan kişilere dudak dolgusu tedavisi uygulanmaktadır.
Hiyalüronik asit dolgu maddesi içeren dudak dolgusu, dudak bölgesindeki görünün daha dolgun ve canlı görüntüye kavuşmasını sağmaktadır. Yüz bölgesindeki en çok dikkat çekici bölgelerden olan dudakların güzel gözükmesini herkes istemektedir. Bu düşünce sebebiyle sıklıkla uygulamaya konulan dudak dolgusu tedavisi, ince iğnelerin yardımıyla dudak bölgesine yapılan enjekte operasyonu sonucu tamamlanmaktadır.
Dudak Dolgusu Tipleri Nelerdir?
Dudak dolgusu uygulama işlemi sırasında izlenen yöntemler aynıdır. Fakat talep edilen stile ve görünüşe göre dolgu tarzı değişebilmektedir. Özellikle kişinin yüzüne orantılı bir şekilde ayarlanması adına ona göre seçilen dolgu tipleri, daha hoş bir görüntü elde edilmesini sağlamaktadır. Buna göre, dudak dolgusu tipleri nelerdir sorusunun yanıtı şunlardır;
· Afrodit dudak dolgusu
· Venüs dudak dolgusu
· Fransız dudak dolgusu
· Hera dudak dolgusu
· Rus dudak dolgusu
Bunların yanı sıra belirli bazı dudak dolgusu tipleri de bulunmaktadır. Fakat sıralanan bu dudak dolguları dünya genelinde oldukça yaygın oldukları için sıklıkla tercih edilmektedir.
Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Dudak dolgusunun yaptırılmasındaki birincil neden estetik kaygıdır. Bu kaygının giderilmesi adına uygulanan operasyon sonrası, kişinin dilediği dudak görüntüsü elde edilmektedir. Dudak dolgusu yapılmasının ardından uygulanan bölgede ciddi farklar gözlemlenmektedir. Bu farklar doğal olarak beraberinde estetik bir güzellik getirmektedir. Buna göre, dudak dolgusunun avantajları nelerdir?
· Dudak dolgusu, dudaklarda istenilen boyutta ve tipte bir dolgun görünüm oluşturur.
· Dudak dolgusu, Asimetrik olmayan görüntüyü düzeltir
· Dudak dolgusunun yapılmasının ardından düzeltilen yapı sayesinde konuşma tarzında düzelme meydana gelir
· Dudak dolgusunun ardından hacim kazanan dudaklar daha fazla nemlenme yapısına sahip olmaktadır
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılmaktadır?
Dudak dolgusu, estetik kaygı sonucunda yapılan bir işlemdir. Ameliyatsız bir şekilde enjekte etme yöntemiyle uygulanan bu işlem, belirli bir süre dahilinde kişilerin dudaklarında daha estetik bir görünüm kazanılmasına yol açmaktadır. Bu işlem sayesinde dudakta dolgunlaşma gözlemlenirken, yüz çeperindeki orantısız görüntünün dengelenmesi sağlanmaktadır. Fakat bu işlem oldukça bilgi ve beceri gerektirmektedir. Bu sebeple dudak dolgusu işlemi mutlaka uzman bir doktor tarafından uygulanmalıdır. Doktorların belirlediği ölçülerde ve kriterlerin ardından şayet hastada da sorun teşkil edecek alerjik bir problem bulunmadığı takdirde uygulama işlemine geçilmektedir. Uygulama esnasında muayene sırasında belirlenen noktalara dolgu enjekte edilmektedir. Bu işlemden de önce dudağa lokal anestezi kremi sürülmektedir. Oldukça kısa bir sürede tamamlanan bu işlemin ardından dudak dolgusu uygulaması tamamlanmaktadır.
Dudak Dolgusu Ne Kadar Süre Boyunca Kalıcılığını Korumaktadır?
Dudak dolgusu uygulamasının yapılmasının ardından kalıcı bir sonuç beklenmemelidir. Zira bu dolgunun temel maddesi olan Hiyalüronik asit, belirli bir sürenin ardından vücut tarafından emilmektedir. Ömür boyu kalıcılık beklemenin yanlış olduğu bu tedavi yönteminde, kişinin durumuna ve uygulanan dolgu miktarına göre kalıcılık süreci değişebilmektedir. Fakat, uygulanan bir dudak dolgusu işleminin ardından 3 ay içerisinde dolgunun etkisi giderek yok olmaktadır.
Dudak Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Dudak dolgusu sonrası birçok hasta yiyecek tüketmekte çekinceli bir yaklaşım sergilemektedir. Fakat uzman doktorun tavsiyelerine uyulması durumunda herhangi sakıncalı bir durum meydana gelmeyecektir. Hastalarına uyguladıkları dudak dolgusunun ardından bir dizi tavsiye veren doktorlar, herhangi bir sorun yaşanmasını istememektedir. Bu tavsiyelere göre doktorlar;
· İşlemin hemen ardından aşırı sıcak yiyecek ve içecek tüketilmemesini,
· Dudaklara dokunulmamasını,
· Sert çiğneme refleksinden uzak durulmasını,
· Ruj sürülmemesini,
· Öpüşmekten kaçınılmasını,
· Aşırı gülme gibi mimik gerektiren eylemlerin yapılmamasını tembihlemektedir.
Dudak dolgusu yapılmasının ardından geçen birkaç günlük süreç içerisinde dikkat edilmesi gereken bu tavsiyelerin ardından, günlük yaşantıya dönülebilmektedir.
Doktorların öneride bulunduğu şeyler arasında masaj da bulunmaktadır. Zira, dudak dolgusu sonrası, dudak bölgesinde sertlik şeklinde hissedilen topraklama hissiyatı oluşmaktadır. Bu hissiyatı gidermek adına hafif şekilde masaj yapılmalıdır. Bu masajlar tıpkı yüz yogası gibi yapılabilmektedir. Parmak uçları yardımıyla dudaklara çok bastırmadan hafif dağıtma hareketi yapılabilmektedir. İçten dışa doğru ya da orta bölümden yanlara doğru olacak şekilde dudak masajı yapılabilmektedir. Bu masajın düzenli uygulandığı durumun ardından hala sert ve topraksı bir yapı hissiyatı devam ediyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Doktor tarafından yapılan masajın ardından sorun ortadan kaldırılmaktadır. Kalkan sorun ardından bir daha masaj yapılmasına gerek yoktur .