İçindekiler
Geniş ve yüksek elmacık kemikleri, belirgin çene ve çene hattı çoğunlukla güzel bir yüzün temel unsurları olarak kabul edilirler. Belirgin kilo kaybı ve yaş almanın etkisiyle birlikte yüzdeki dokuların hacim kaybettiği açıkça görülür. Yüzdeki kemik, kas ve yağ dokuları hacim kaybetmesine karşın bunları destekleyen derinin yüzey alanının değişmesi söz konusu değildir. Deri ve deri altı dokularda yaşanan kolajen ve elastin kaybı sonucu ilgili yapıları yerinde tutan destek azalır ve yüzün aşağı doğru sarktığı görülür. Bu kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. Çene hattı dalgalı, yanaklar düzleşmiş ve çukur bir görünüm alır. Bu görünümü ortadan kaldırma amacıyla uygulanabilecek çeşitli prosedürler bulunur. Sıvı yüz germe ise son zamanlarda popülaritesi artan prosedürlerin başında gelir.
Sıvı Yüz Germe Nedir?
Yaş almayla birlikte ciltteki elastin ve kolajen yapısı başta olmak üzere bağ dokuda hızlı parçalanmalar meydana gelir. Yüzdeki yağ miktarının azalması sonucu daha yorgun ve çökük bir ifade ortaya çıkar. Sıvı yüz germe, yaş alma sürecini tersine çevirme etkisine sahip başarılı bir prosedür olarak erken yaş alma etkilerinin neden olduğu görünümü büyük ölçüde ortadan kaldırır.
Sıvı yüz germe cerrahi bir prosedür gerektirmeyen konforlu ve pratik bir işlemdir. Sıvı yüz germe işleminde kullanılan Poli L-Laktik asit mikropartikülleriyle hyaluronik asit, cildin dermal tabakasındaki kolajen üretimini tetikleme özelliğine sahiptir. Hasarlı cilt dokusunu yeniler ve doğal bir hacim kazandırır. Sıvı yüz germe, dolgu ve mezoterapi arası bir etki gösterir. Etkisi geçse bile, içeriğinde bulunan PLA sayesinde vücuttaki kolajen üretimini uyarmakta ve hacimsel etkiyi sürdürmektedir.
Dermal dolgu maddeleri insan cildinde zaman içerisinde meydana gelen boşlukları doldurarak etkisini gözler önüne serer. Cildin daha dolgun ve pürüzsüz görünmesini sağladığı gibi kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Sıvı yüz germe yöntemi ciltteki sarkmaları, kırışıklıkları ve ince çizgileri giderip ciltte kaybolan hacmi geri kazandırmayı amaçlar. Bunların yanı sıra yanaklardaki çökük görünümü doldurmak, göz altı boşluklarını gidermek, yaş alma etkilerinin yüzde neden olduğu görünümü iyileştirmek, alın, dudak ve göz çevresindeki kırışıklıkları gidermek gibi amaçlarla sıvı yüz germe prosedürü uygulanabilir.
Sıvı Yüz Germe Nasıl Yapılır?
Sıvı yüz germe konforlu ve kolay bir medikal estetik prosedürdür. Herhangi bir cerrahi işleme ve genel anesteziye gerek duyulmadığı için uygulama sonrası uzun bir iyileşme süreciyle karşı karşıya kalınmaz. Bu sayede hastalar uygulama sonrası günlük yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebilirler.
Sıvı yüz germe tedavisinden önce hasta kapsamlı bir muayeneden geçirilir. İşlemin ilk adımı cildin uygun şekilde temizlenmesi ve tedavi bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülmesidir. Uyuşma etkisi yaklaşık 15 ila 20 dakika içinde ortaya çıkar. Daha sonra cildin alt kısmına ince uçlu iğnelerle sıvı enjeksiyonu başlar.
Sıvı yüz germe tedavisi sırasında hastaların herhangi bir şekilde acı ya da ağrı hissetmesi söz konusu değildir. İşlem sonrası elde edilen sonuçların kalıcılığı ortalama 18 ila 24 ay arası olsa da bu süre cilt tipi başta olmak üzere çeşitli etkenlere göre kişi özelinde değişebilir.
Sıvı yüz germe tedavisi sırasında, ciltteki temel dolgu malzemesi olan hyaluronik asit kullanılır. Hyaluronik asitin temel özelliği, kendi ağırlığının bin katına kadar su tutabilmesidir. Bu nedenle cildin dolgun bir hale getirilmesi ve hacim kazandırılması için ideal bir çözümdür. Hyaluronik asit bazlı dolgu malzemelerinin ince kırışıklıkları ve çizgileri gidermek için en başarılı malzeme olduğu kabul edilir. Sıvı yüz germe işlemleri sayesinde yüz hatları yumuşatıldığı gibi ciltte sıkılaşma etkisi de sağlanır. Ayrıca cildin elastin ve kolajen üretimi tetiklenir. Bunların yanı sıra kalsiyum hidroksit apatit ya da polikaprolakton gibi volüm etkileri hyaluronik asite göre daha az ancak etki süresi daha uzun dolgu maddeleri de bulunur.
Sıvı Yüz Germe Sonrası İyileşme Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Sıvı yüz germe tedavisinin olası bir yan etkisi olmamasına karşın tüm medikal estetik prosedürlerde söz konusu olduğu gibi enjeksiyon işlemine bağlı olarak hafif kızarıklıklar ve morlukları görülmesi doğal bir durum olarak kabul edilir. Geçici olan bu tür yan etkiler genellikle bir hafta içinde kendiliğinden ortadan kalkar. Bununla birlikte sıvı yüz germe işleminden sonra kalıcı şişlikler ya da kabarıklıklar oluşması gibi bir durum söz konusu olmaz.
Sıvı yüz germe prosedürüyle zaman içerisinde dokularda kaybolmuş bağ ve yağ dokularının yeniden yerine koyulması sağlanır. Uygulamadan sonra geçici bir ödem oluşumu görülmesi karşılaşılabilen bir durumdur. Sıvı yüz germe tedavisinden sonraki 5 gün boyunca günde 5 kez ve ikişer dakika süreyle olmak üzere uygulama bölgesine masaj yapılması önerilir. Bu sayede enjekte edilen sıvının daha etkili olması sağlanabilir.
Sıvı yüz germe tedavisinde dokuların normalde içerdiği ancak zaman içinde kaybolan bağ ve yağ dokusunun yerine konması sağlanır. Genellikle yüzün derin katmanlarında ve kas tabakasının altında yaşanan bu kayıp düzeltilince dışarıdan bakıldığında şişkin ve doğal olmayan bir görünüm meydana gelmez. Uygulamadan sonraki günlerde enjeksiyona bağlı hafif bir ödem gelişebilse de, sıvı yüz germe prosedürü daha dinç ve daha iyi görünen bir yüz görünümüne sahip olunmasını sağlayan bir tedavi olarak büyük ilgiyle karşılaşmaktadır.
Sıvı Yüz Germe Etkileri Ne Kadar Sürer?
Sıvı yüz germe tedavisi sonuçlarının kalıcılık süresi işlem sırasında kullanılan malzeme, enjekte edilen doz, uygulanan teknik ve kişinin cilt tipi gibi etkenlere göre değişiklik gösterebilir. Uygulama 30 ila 60 dakika içinde tamamlanmakta olup kalıcılık süresi 1.5 ila 2 yıl arasında değişebilir. Sıvı yüz germe tedavisi hastanın yaşam kalitesi üzerinde olumsuz bir etkiye neden olmaz.
Hasta sıvı yüz germe tedavisinden sonra rutin bir takip programına alınır. Genellikle işlemden 1 hafta sonra kontrole çağrılan hastaya, gerek görülmesi halinde rötuş yapılır. Hastanın bu süre içerisinde aşırı ve yorucu egzersizlerden uzak durması önemlidir.
Sıvı Yüz Germe Kimler İçin Uygundur?
Cildinde az miktarda kırışıklık olan, hafif ve orta şiddetli sarkmalardan dolayı estetik kaygılar yaşayan kişiler sıvı yüz germe prosedürü için aday olarak kabul edilirler. Cildindeki kırışıklıklar ve sarkmalar ileri boyutlara ulaşmış olup etkili sonuçlar elde etmek isteyen kişilerin cerrahi yüz germe prosedürünü tercih etmesi çok daha doğru bir adım olacaktır.
Hafif ve orta dereceli gıdı sarkması ve belirgin derecede doku kaybı olan kişilere sıvı yüz germe tedavisi için uygundurlar. Dikey dudak burun çizgileri nedeniyle estetik kaygılar yaşayan orta ya da ileri yaşlı bireylere sıvı yüz germe tedavisi uygulanması mümkündür. Diğer yandan kanama bozukluğu olan kişiler, diyabet hastaları, bağışıklık sistemi hastaları, sinir ve kas hastalığı olan kişilere sıvı yüz germe tedavisi uygulanamaz. Bu nedenle doktorların sıvı yüz germe tedavisi öncesinde hastayı derinlemesine muayene etmesi ve hastanın tıbbi geçmişiyle ilgili bilgi edinmesi mümkündür.
Çalışma Saatlerimiz
Günler | Saatler |
Pazartesi | 10:00–18:00 |
Salı | 10:00–18:00 |
Çarşamba | 10:00–18:00 |
Perşembe | 10:00–18:00 |
Cuma | 10:00–18:00 |
Cumartesi | 10:00–18:00 |
Pazar | Kapalı |
Google Yorumları
Doktor – Hasta gizliliği sebebiyle yorumlarda isim ve fotoğraf alanları gizlenmiştir. Google haritalar üzerinden yorumların devamını kontrol edebilirsiniz.
Post a comment