Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

BlogÇene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yüzde altın oranın yakalanması amacıyla uygulanan çene dolgusu simetri sorunlarının giderilmesini ve yüzün geri kalanıyla estetik açıdan uyumun yakalanmasını sağlar. Çenenin şekli yüzün çekici ve güzel bir görünüme sahip olmasında çok önemli bir unsurdur. Alt yüzde estetik orantının yakalanması ve çenede estetik bir görünümün yakalanması için en sık tercih edilen medikal estetik prosedür çene dolgusudur. 

Çene Dolgusu Nedir?

Yaş almaya ya da diğer nedenlere bağlı olarak çene kemiğinde ortaya çıkan yapısal bozuklukların giderilmesi ve çenenin yeniden şekillendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen medikal estetik prosedüre çene dolgusu adı verilir. 

Çene hattı yaş alma, kemik erimesi, yer çekimi ve genetik etkenlere bağlı olarak zaman içerisinde deformasyona uğrayabilir. Çene kemiğindeki deformasyon başta cilt sarkması olmak üzere birçok farklı yaşlanma belirtisinin de ortaya çıkmasına neden olur. Çene dolgusu sayesinde bu deformasyonlar giderilebilir.

Genetik etkenlere bağlı olarak çene kemiğinin normale kıyasla geride ya da küçük olduğu durumlarda ideal estetik görünümün yakalanması için çene dolgusu enjeksiyonundan yararlanılabilir. 

Çene Dolgusu Neden Yapılır?

Genç ve çekici görünen bir yüz ifadesine sahip olmak için çeneyle boyun arasında belirgin bir ayrım olması gerekir. Aksi halde estetikten uzak ve yaşlı bir görünüm ortaya çıkar. Bunun önlenmesi için çene ucu normalden ileride ya da geride olmamalıdır. Çene ucunda belirgin bir açının olması genç görünümün en önemli unsurlarından biri olarak kabul edilir. Diğer yandan kadınlarda maskülen bir imaja neden olacağından aşırı köşeli bir yapı da tercih edilmez.

Çene dolgusu enjeksiyonuyla gerçekleştirilen küçük bir dokunuş çene hattında önemli bir estetik dokunuşa imkan verir. Çene kemiği ve üzerinde bulunan yumuşak dokularda ortaya çıkan estetik deformasyonların giderilmesi için çene dolgusu son derece etkili bir yöntemdir.

Çene Dolgusu Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu işlemi uygulanmadan önce hasta muayene edilerek dolgunun yapılacağı noktalar kararlaştırılır. Uygulama bölgesi lokal anestezik etkili kremle uyuşturulur. Ortalama 12 ila 20 dakika içinde tamamlanan işlemde önceden belirlenen noktalara ince uçlu iğnelerle dolgu maddesi enjekte edilir. Çene dolgusu enjeksiyonu ile çene hattının ve/veya çene ucunun istenilen görünüme kavuşturulması sağlanır.

Çene dolgusu ortalama 2 hafta içinde oturur ve bu süre sonucunda elde edilen nihai sonuç görülür bir hal alır. Çene dolgusu enjeksiyonundan 15 gün sonra yapılan kontrol muayenesinde gerekli görülmesi halinde ufak rötuşlar yapılması gündeme gelebilir.

Çene Dolgusu Nereye Yapılır?

Çene dolgusu kişi özelinde ihtiyaçlara ve beklentilere göre planlanan ve uygulanan bir prosedürdür. Amaç mümkün olan en az dolgu ile en doğal ve estetik görünümü yakalamaktır. Hacim kaybı ve boyut yetersizliği olan yerler estetik görünüm elde edilecek şekilde dolgu maddesiyle doldurulur ve belirgin hale getirilir.

Çene dolgusu genellikle çene ucunun hafifçe öne doğru çıkması, çene ortasındaki boşlukların doldurulması ve çene ucunun belirgin hale getirilmesi amacıyla uygulanır. Çene dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesine hacim kazandırılarak çene hattı belirginleştirilir. Böylece yüz şekli daha genç bir hal alır ve cilt gerilir.

Çene ucunda ideal boyutların yakalanması kadınsı ya da erkeksi bir imaj çizilmesinde önemli bir rol oynar. Mevcut şekil bozukluklarının ve hacim eksikliklerinin giderilmesinde kullanılan çene dolgusu etkili sonuçlar alınmasını sağladığından sık kullanılan bir yöntemdir.

Çene dolgusu enjeksiyonunda hyaluronik asit içeriki dermal dolgular kullanılır. Hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddelerinin herhangi bir yan etkisi ve zararı yoktur. Çene dolgusu bu alanda deneyimli ve uzman doktorlarca, kişi özelinde planlandığı ve doğru tekniklerle uygulandığı takdirde doğal ve estetik açıdan hoş sonuçlar alınacaktır.

Çene dolgusu enfeksiyon ya da komplikasyon gelişme riski çok nadir olan bir medikal estetik prosedürdür. Ancak hatalı uygulamaların neden olduğu topaklanma ve yumru şeklinde şişmeler nadiren de olsa ortaya çıkabilir.

Çene dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde geçici kızarıklık ve şişlikler görülebilir. Bu durum genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir. Çene dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde ağrı ve rahatsızlık hissi oluşabilir. Bu durum kendiliğinden düzelecek olsa da basit ağrı kesicilerin kullanılması hastanın konforunu artıracağı için tercih edilebilir. Çene dolgusu enjeksiyonunu izleyen ilk 24 saat makyaj yapmaktan ve cilde asitli ürünleri temas ettirmekten kaçınılmalıdır. Doktorun belirttiği süre boyunca sauna ve hamam gibi sıcak ortamlarda bulunmamaya ve ağır egzersizler yapmamaya özen gösterilmelidir. Çene dolgusu cerrahi bir işlem ve genel anestezi gerektirmediğinden pratik ve uzun iyileşme süresi gerektirmeyen bir prosedür olma özelliğine sahiptir. Bu nedenle uygulamanın kalıcılığını artırmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar dışında hastalar günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam etme avantajına sahip olmaktadırlar.

Çene dolgusu fiyatları uygulama yapılan kliniğin fiyat politikasına, doktorun uzmanlığına, uygulanan dolgu miktarına, tercih edilen dolgu malzemesine ve diğer etkenlere göre belirlenir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?