Lipoliz, vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan inatçı bölgesel yağlanmaların giderilmesi ve bölgenin şekillendirilmesi amacıyla uygulanan bir prosedürdür. Hasta özelinde ihtiyaçlara ve beklentilere uygun bir şekilde planlanan ve uygulanan lipoliz prosedürü sayesinde son derece etkili sonuçlar almak mümkündür.
Lipoliz estetik cerrahi bir prosedür değildir ve herhangi bir iyileşme süresi gerektirmez. Bu nedenle; mezoterapi, dolgu, botoks, selülit tedavisi ve gençlik aşısı gibi farklı prosedürlerde kombine edilmesi mümkündür. Bununla birlikte lipoliz prosedürünün farklı medikal estetik prosedürlerle kombine edilip edilmeyeceği konusundaki son karar, hasta özelinde yapılan değerlendirme sonucu doktor tarafından verilir. İhtiyaca ve beklentilere göre değişiklik göstermek kaydıyla lipoliz ile birlikte uygulanabilecek medikal estetik prosedürler hakkında ihtiyacınız olan bilgilere blog yazımızda ulaşabilirsiniz.
Selülit Tedavisi
Kadınların sıklıkla karşı karşıya kaldığı selülit, genellikle kalça, karın ve uyluk bölgesini etkileyen lokalize bir cilt problemidir. Kişinin yaşam tarzı, hormonal ve genetik yapı selülit oluşumu üzerinde etkili olduğundan selülit yalnızca kilo fazlası olan kişilerde görülmez.
Selülit estetik açıdan rahatsız edici bir görünüme neden olabilmekle birlikte farklı prosedürler selülit tedavisi amacıyla uygulanabilir. Coolsculpting, akustik dalga tedavisi, ultrason ile selülit tedavisi, Celfina ile selülit tedavisi, kriyolipoliz, karboksiterapi ile selülit tedavisi, mezoterapi, lazer ve radyofrekans tedavisi arasından kişi özelinde en uygun seçim yapılarak selülit sorunu çözümlenebilir.
Mezoterapi Tedavisi
Mezoterapi selülit tedavisi amacıyla en çok tercih edilen yöntemlerin başında gelir. Cilt sağlığı açısından faydası bilinen vitamin, mineral, amino asit ve enzimlerin ihtiyaca göre tek tek ya da karışım şeklinde dermise enjekte edilmesi yoluyla uygulanan mezoterapi sık tercih edilen bir medikal estetik prosedürdür.
Cerrahi prosedür içermemesi önemli bir avantaj olarak kabul edilen mezoterapi yöntemi ile cildi yenilemek, sıkılaştırmak ve uygulama bölgesindeki fazla yağı azaltmak mümkündür. Uygulama sırasında enjekte edilecek olan karışım; hastanın yaşına, sağlık durumuna, cildinin yapısal özelliklerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak hazırlanır. Karışımın içinde vitamin, mineral, amino asit, enzim, hormon, hyaluronik asit ve antioksidanlar bulunabilir.
Uygulamadan önce hedef bölgeye lokal anestezi etkili krem sürülür. Krem uyuşma etkisini sağlayınca hastaya özel olarak hazırlanmış olan karışım tek kullanımlık iğnelerle bölgeye enjekte edilir ya da mekanik tabanca kullanılarak sık uygulama yapılabilir. Mezoterapi tedavisi sırasında enjeksiyon, uygulama bölgesindeki derinin orta katmanına çok küçük dozlarla ve açılı bir şekilde yapılır. Kaç seans mezoterapi tedavisi uygulanacağı hasta özelinde belirlenir.
Mezoterapi enjeksiyonundan sonra bölgede bazı yüzeysel şişlikler ve küçük iğne izleri meydana gelebilir. İlk 24 saatlik süre içinde uygulama bölgesine su değdirmemek ve makyaj yapmamak önemlidir. Hamam ve sauna gibi yüksek ısıya ve nem oranına sahip ortamlarda bulunulmamalıdır.
H-100 Gençlik Aşısı
Cildin en önemli yapı taşlarından biri hyaluronik asit olup bağ doku, eklem ve cildin doğal yapısında yer alır. Zaman içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak cilt hyaluronik asit ve kolajen kaybına uğrayabilir. Bunun sonucunda ciltte elastikiyet ve nem kaybı ortaya çıkar. Bu kayıplar, ciltteki peptidleri ve amino asitleri hasara uğratır, ciltte yaşlanma belirtileri görülmesine neden olur.
Ciltte çeşitli etkenlere bağlı olarak görülen sarkma ve kırışıklık gibi estetik kaygılara neden olabilen sorunları gidermek için sıklıkla uygulanan medikal estetik prosedürlerden biri, H-100 gençlik aşısıdır. Cilde parlak ve nemli bir görünüm kazandıran H-100 gençlik aşısının bileşenleri arasında ciltte alerjik reaksiyona neden olabilecek maddeler bulunmaz.
Gençlik aşısının en önemli özelliği derinin su tutmasını buna bağlı olarak nem kapasitesini artırmasıdır. Kırışıklıkları azaltıp deriyi sıkılaştırır. Uygulama bölgesine birer cm aralıklarla enjekte edilen gençlik aşısı sonrası ciltte hafif kızarıklıklar görülebilir. Gençlik aşısından sonra bölgeye sert masaj yapmamak, buz kompresi uygulamak ve bol su tüketmek doktorların önerileri arasında yer alır.
Gençlik aşısı yapıldıktan sonraki ilk 24 sat spor yapmamak ve ilk 48 saat yorulmaya neden olacak ağır aktivitelerden kaçınmak önemlidir. Doktorun belirttiği süre boyunca hamam, sauna ve buhar banyosu gibi ortamlarda bulunulmamalıdır. Ayrıca aşırı sıcak suyla banyo yapılmamalı ve güneş ışınlarına doğrudan maruziyetten kaçınılmalıdır. Açık havada bulunulacağı durumlarda mutlaka güneş koruyucu ürünler uygulanmalıdır.
Botox Tedavisi
Clostridium Botulinum bakterisinden üretilen nörotoksinin enjeksiyonu ile gerçekleştirilen Botox hem kadınlara hem erkeklere uygulanabilen bir prosedürdür. Botoks, enjekte edildiği bölgedeki sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını önler. Buna bağlı olarak enjeksiyon bölgesindeki kaslar gevşer. Göz ve dudak kenarı, alın, kaş ortası gibi bölgelerde zaman içerisine meydana gelen çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesi amacıyla botoks enjeksiyonundan faydalanılabilir.
Bahsi geçen bölgelerdeki çizgiler ve kırışıklıklar; yaş alma, çevresel ve genetik faktörler gibi etkenlere bağlı olarak meydana gelebilir. Yoğun mimik kullanımı olan kişilerde ilgili bölgelerdeki kas gruplarının normalden fazla hareket etmesi sonucu zaman içinde kasların üzerindeki deri kırışabilir. Botox enjeksiyonuyla kırışıklıkları hafifleterek daha canlı ve genç bir görünüm elde etmek mümkün olabilir.