Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

BlogAmeliyatsız Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Yaş alma ve yer çekiminin etkisine bağlı olarak zaman içinde ciltte sarkmalar ortaya çıkabilir. Buna bağlı olarak göz kapaklarında gevşeme, torbalanma, ciltte bollaşma, kırışıklık ve renk değişikliği gibi bulgular oluşması söz konusu olabilir. Diğer yandan güneş ışınlarının zararlı etkileri, hava kirliliği, düzensiz uyku, aşırı sigara ve alkol tüketimi gibi faktörler cilt yaşlanmasını hızlandıran önemli unsurlardır.

Her ne kadar cilt normalde elastik bir yapıya sahip olsa da yaş almaya bağlı olarak cilt elastikiyeti kademeli olarak azalır. Yüz bölgesindeki elastikiyet kaybı çoğu kişide ilk olarak göz kapaklarında oluşur, fazla deri de ilk olarak göz kapaklarında toplanır. Bu, yaşlanmanın ilk belirtilerinin göz kapaklarında ortaya çıktığı anlamına gelir. Yaşanan bu değişimlerin doğal sonucu kişinin olduğundan daha yaşlı, yorgun ve donuk bir görünüme bürünmesidir.

Alt ve üst göz kapaklarında görülen yaşlanma belirtilerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Üst göz kapaklarında düşme
  • Göz kenarlarında kaz ayakları oluşması
  • Göz altlarında renk değişikliği ve torbalanma
  • Göz kapağında kırışıklık ve sarkma
  • Yüzde yorgun bir ifade

Göz kapaklarında meydana gelen deri bollaşması göz kapağı düşüklüklerinin temel sebebidir. Bunun sonucunda bazı kişilerde görmenin engellenmesi gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Göz kapağı düşüklüğü bazı kişilerde kaşlarda ve alındaki düşme ile birlikte görülebilir.

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Ameliyatsız göz kapağı estetiği, göz kapaklarındaki deri fazlasının kesi yapılmadan ve iz oluşmadan uzaklaştırılması amacıyla uygulanır. Cilt yüzeyine hızlıca etki eden bir yöntemdir. Göz kapaklarındaki derinin ve kırışıklıkların giderilmesi yoluyla cilt gençleşmesi cerrahi prosedür olmadan sağlanır.

Ameliyatsız göz kapağı estetiği plazma enerjisi tedavisi ile uygulanır. Bu kapsamda plazma enerjisi ile çalışan bir cihaz kullanılır. Cildin epidermis tabakası buharlaştırıldıktan sonra kalan cilt kasılır. Bu sayede göz kapağındaki fazla olan kısım ciltten ameliyatsız olarak uzaklaştırılır.

Ameliyatsız göz kapağı estetiğinin yapıldığı cihazın ucu, çok yüksek cihazlıklarda elektriksel enerji üretir. Derinin yüzeyine yaklaştırılınca atmosferik gazlar iyonize edilir ve plazma enerjisi üretilir. Plazma enerjisi cildin en üst tabakasındaki keratinosit hücrelerini gaz haline getirme yoluyla derinin gerginleşmesini sağlar. Tedavi edilen dokular gaz haline dönüşür, ayrıca istenmeyen ısının çevre dokularla cilt altı katmana iletilmesini önlemek mümkündür. Böylece plazma enerjisi sadece cihazın gördüğü milimetrik alanda kalır ve çevre dokular etkilenmez.

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız göz kapağı estetiği uygulanmadan önce uyuşturucu krem, lokal anestezi ya da sedasyon yapılması tercih edilebilir. Bu sayede prosedür sırasında hasta acı ya da ağrı hissetmez. Uygulama bölgesinde istenilen uyuşma etkisi sağlandıktan sonra alt, üst ya da her iki göz kapağına lazer atışı yapılarak uygulama bölgesinde gaz halinde bulunan su buharı ve azot, yüksek enerjiyle plazma enerjisine dönüştürülmektedir. Bu sayede hem cilt üzerindeki problemli dokular yok edilir hem yeni doku oluşumu süreci başlatılır. Prosedür nokta nokta gerçekleştirilir. Uygulamaya fazla cilt katlantılarının ortadan kalktığı görülene kadar devam edilmelidir. 

Plazma enerjisi tedavisi sayesinde elde edilen yenilenme etkisi uygulama bölgesinde artarak devam etmekle birlikte uygulamanın kılcal damarları, kıl köklerini, sinir ve yağ dokularını etkilemesi söz konusu değildir.

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiğinden Sonra İyileşme Süreci

Ameliyatsız göz kapağı estetiği uygulaması sırasında alt ve üst göz kapaklarına gerçekleştirilen plazma enerjisi tedavisinin ardından uygulama bölgesinde şişme ve kabuklanma görülmesi son derece olağan bir durumdur. Meydana gelen ödem her ne kadar hasta özelinde değişse de çoğu hastada prosedürden sonraki 5 gün içinde düzelir. Doktorlar bu süre içinde ödem giderici solüsyon kullanımını önerebilirler. 

Ameliyatsız göz kapağı estetiği sonrası iyileşme sürecinde uygulama bölgesi pH 5.5 değerine sahip nötr sabun ile temizlenmeli ve alkol içeren ürünler bölgeye temas ettirilmemelidir. Bu süreçte dezenfektan olarak yalnızca benzalklonyum klorür içerikli ürünlerin kullanılması önerilmektedir.

Ameliyatsız göz kapağı estetiği uygulamasından sonra meydana gelen kabuklanmaları herhangi bir bant ya da flaster kullanarak kapatmamak gerekir. Plazma enerjisi tedavisinin etkisiyle buharlaşarak kabuk haline gelen doku yaklaşık 7 ila 20 gün arasında düşmektedir. Bu kabuklar kesinlikle kaldırılmamalı ve mutlaka kendiliğinden düşmesi beklenmelidir. Aynı zamanda bölgeyi yumuşatmak için nemlendirici krem kullanımından kaçınılmalıdır.

İyileşme sürecinde uygulama bölgesini güneş ışınlarından ve yapay ışıklardan korumak gerekir. Bunun için uygulama bölgesine kalın bir likit fondöten bloğu uygulanabilir. Güneş koruma faktörlü likit fondötenler uyanıldığı andan gece yatılana kadar geçen süre içinde belirli aralıklarla yeniden uygulanmalıdır. 

Uygulama bölgesi yatmadan önce nötr sabunla cilt ovalanmadan temizlenmeli, 10 dakika süreyle ödem çözücü ıslak pansuman uygulanarak doktorun önerdiği göz damlası kabuklara sürülmelidir. 

Plazma enerjisi tedavisinin ne kadar süreyle etkili olacağı hasta özelinde değişiklik gösteren bireysel farklılıklara göre değişiklik gösterebilir. Etki en az 2 ila 3 yıl sürmekle birlikte cilt yapısı kalın olan kişilerde daha kısa süreli olabilir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?