Botox Ne Zaman Etki Eder?

BlogBotox Ne Zaman Etki Eder?
botox ne zaman etki eder

Clostridium botulinum bakterisinin oluşturduğu tıbbi bir protein olan botoks uzman kişiler tarafından ve doğru şekilde uygulandığı takdirde, tedavi edici ve onarıcı etkisi yüksek bir madde olarak ön plana çıkmaktadır. 

Son yıllarda estetik amaçlı botoks uygulamalarına büyük talep gösterilmekte, botoks uygulamalarından güvenli ve etkili bir şekilde yararlanılması mümkün olmaktadır. Buna ek olarak tıp dünyasında da uzun yıllardır birçok farklı hastalığın tedavisinde de botoks uygulaması kullanılmaktadır. Cerrahi bir prosedür olmadığı için güvenli, rahat ve iyileşme süreci hızlı olan bir yöntem olarak botoks sıklıkla tercih edilmektedir. 

Botoksun Kullanım Alanları Nelerdir?

Cerrahi müdahale gerektirmeyen ve herhangi bir yan etkisi olmayan botoks prosedürü kırışıklıkların giderilmesi, kaşların kaldırılması, aşırı terlemenin önlenmesi ve migren tedavisi için kullanılabilmektedir. Aynı zamanda istemsiz diş gıcırdatma sorununun çözümlenmesinde ve ameliyatsız çene estetiğinde de botoks yöntemine başvurulabilir.

Botoks;

  • Göz çevresindeki çizgilere ve kırışıklıkları,
  • Kaşların arasındaki çizgilere,
  • Burundan dudaklara uzanan dikey çizgilere ve kırışıklıklara,
  • Boyun ve dekolte bölgesindeki çizgilere ve kırışıklıklara,
  • Yanaktaki sarkmalara,
  • Gülüş asimetrisine,
  • Alın bölgesindeki çizgilere ve kırışıklıklara,
  • Kaşların şeklinin değiştirilmesine, uçlarının kaldırılmasına,
  • Ağız kenarından buruna ya da çeneye doğru uzanan çizgilere ve kırışıklıklara,
  • Çenedeki çizgilere ve kırışıklıklara,
  • Yüz asimetrisine, 
  • Gülerken üst diyetinin fazla belirgin olmasına yönelik olarak uygulanabilecek bir tedavidir.

Botoks Kırışıklık Tedavileri

Botoks prosedürü derin, orta ya da ince çizgilerin ortadan kaldırılabilmesi için kullanılabilmektedir. Özellikle göz çevresindeki kırışıklıklarda, kaş arasındaki ve alındaki çizgilerin giderilmesinde, alt ve üst dudaktaki dikey çizgilerde botoks prosedürüne başvurulmaktadır. Botoks uygulaması kişinin kendi mimik kullanım özelliklerine uygun olarak yapıldığı takdirde çizgilerde gözle görülür bir düzelme sağlamakta ve yüzde tazelenmiş doğal bir hava kazandırmaktadır. 

Botoks deriye bağlı yüzeysel kasları gevşetir, kırışıklıkları rahatlatır ve yumuşatır. Kaslarda gevşemenin sağlanması ile daha fazla kırışıklık oluşması engellenir ve daha taze bir görünüm elde edilir. Prosedürün tekrarlanmasına bağlı olarak daha uzun süreli etki elde edilir ve ciltteki kırışmanın yavaşlaması sağlanır. Botoks uygulaması ile aynı zamanda çene kaslarının rahatlatılması ve yüzdeki genel gerginliğin azaltılması da mümkündür. Bu sayede stres ve dış sıkma sorununun çözümlenmesi de sağlanmış olur. 

Botoks kas problemi yaşayan, hamilelik ve emzirme sürecinde olan kişiler haricinde hemen herkese uygulanabilir. Son derece güvenilir bir yöntem olmakla birlikte kişinin cilt yapısına ve özelliklerine bağlı olarak uygulamanın ardından hafif bir baş ağrısı ya da kızarıklık görülmesi söz konusu olabilir.

Botoks Uygulaması Nasıl Yapılır?

Uygulama bölgesi anestezik krem ile uyuşturulduktan sonra ince uçlu bir enjektör yardımıyla botoks enjekte edilir. Uygulanacak olan doz kişinin ihtiyacına ve uygulama bölgesine bağlı olarak doktor tarafından belirlenmektedir. Botoks prosedürünün etkisi uygulamanın ardından yaklaşık 24-72 saat içerisinde görülmeye başlar. Tam etki en fazla 15 gün içerisinde ortaya çıkmaktadır. Botoks prosedürünün etkisi ortalama 4-6 aydır. Düzenli olarak prosedür tekrarlandığı takdirde etkinin derecesi ve süresi artmaktadır. 

Botoks uygulamasından sınsa en az 4 saat yüzüstü yatılmamalı, 24 saat baş öne doğru aşırı derecede eğilmemeli ve makyaj yapılmamalıdır. Belirli bir süre sauna, hamam ve buhar banyosu gibi yüksek sıcaklıktaki ve nemli ortamlardan kaçınılmalıdır. 3 gün süreyle havuza girilmemeli, 1 hafta süreyle cilt bakımından ve yüz masajından uzak durulmalıdır.

Botoks Kalıcı Bir Yöntem midir?

Botoks cerrahi bir prosedür değildir ve kalıcılığı belirli bir süre ile sınırlıdır. Kişinin ihtiyacına, mimik kullanımının derecesine ve cilt tipine göre prosedürün belirli aralıklarla tekrarlanması gerekmektedir. 

Genellikle 4-6 ay arasında tekrarlanması gerekse de bu durum kişinin ihtiyacına ve belirttiğimiz diğer faktörlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu sayede uygulamanın etkisi kalıcı hale gelebilmektedir. Düzenli uygulama, uygulanan bölgedeki kas kasılmalarını engelleyerek bölgenin mimik yapmamak üzere eğitilmesini sağladığı için uygulama sıklığının zaman içerisinde azalması söz konusu olmaktadır.

botox ne zaman uygulanir

Botoks Hakkında Merak Edilenler

Botoks oldukça ince uçlu enjektörlerle uygulandığı ve uygulama öncesi anestezik krem kullanıldığı için herhangi bir acı ya da ağrı hissi oluşmasına neden olmaz. Botoks prosedürünün uygulanması bırakıldıktan sonra kişide kırışıklıklar daha kötü bir hal almaz. Hatta uygulama bölgesinin uzun süre mimik hareketlerinden korunmuş olmasına bağlı olarak bölgede daha az kırışıklık görülmesi mümkün olur. Bununla birlikte sürekli botoks uygulanan kaslar zamanla zayıflayacağı için ilgili bölgede hafif sarkma ya da gevşeklik hissedilmesi mümkün olmaktadır. 

Botoks uygulamasında uygulama bölgesi doğru tespit edilir ve uygulanacak doz doğru şekilde belirlenirse doğal bir görünüm elde edilmesi ve yüz ifadesinin bozulmasının engellenmesi mümkün olabilmektedir. Bu nedenle mutlaka kişiye özel değerlendirme yapılması ve planlamanın bu doğrultuda gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Botoks uygulaması mutlaka doktor tarafından yapılan değerlendirmeden sonra uygulanmalıdır. Prosedürün deneyimli ve alanında uzman kişilerce uygulanması olumsuz durumlar yaşanması olasılığını ortadan kaldırabilmektedir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?