Lipoliz Hakkında Merak Edilenler

BlogLipoliz Hakkında Merak Edilenler

Son yıllarda vücuttaki dirençli bölgesel yağların alınması için sıklıkla kullanılan lipoliz modern ve cerrahi olmayan bir prosedür olarak giderek artan bir popülariteye sahiptir. Düzenli diyet ve egzersiz uygulanmasına karşın kurtulmak mümkün olmayan inatçı bölgesel yağların giderilmesi yoluyla vücuda estetik bir şekillendirme yapmak için kullanılabilir.

Lipoliz prosedürü zarın yağ hücrelerini çözmesini sağlayınca yağ hücrelerinde bozulma meydana gelir. Daha sonra karaciğere taşınan yağ hücreleri vücuttan dışarı atılır. Lipoliz prosedüründe kullanılmakta olan özel bileşen yağ dokusunun giderilmesi istenen bölgeye doğrudan enjekte edilir. Böylece uygulama bölgesinde kasıtlı ve kontrollü bir iltihaplanma etkisi oluşturulur. Lipoliz prosedürünün en sık görülen yan etkisi uygulama bölgesinde ortaya çıkan ve birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolan şişme, morarma ve hafif ağrıdır.

Lipoliz pratik ve hasta özelinde planlandığı takdirde etkili sonuçlar alınmasını sağlayan bir prosedürdür. Lipoliz tedavisinde kullanılmakta olan preparatın miktarı her hastanın beklentisine, ihtiyacına ve tedavi edilecek bölgede depolanmış yağ miktarına göre değişiklik gösterebilir.

Lipoliz tedavisi kapsamında yapılacak her seansta uygulanacak ürün miktarı seans öncesi yapılan bireysel konsültasyonlar ile belirlenir. Lipoliz sonrası kalıcı ve görünür bir etki elde edilebilmesi için çoğunlukla 3 ila 6 haftalık aralıklarla toplamda 2 ila 6 seans lipoliz yapılması gerekir. Her lipoliz seansından ortalama 3 hafta sonra hastaların vücut yağlarında büyük ölçüde azalma hissetmesi ve görmesi mümkündür. Pek çok hasta 2 ya da 3 lipoliz seansından sonra memnuniyet verici sonuçlar elde eder.

Lipoliz tedavisine ilişkin tıbbi kontrendikasyonları şu şekilde sıralamak mümkündür: kardiyovasküler hastalıklar, kan pıhtılaşma bozuklukları, karaciğer hastalığı, diyabet, çeşitli cilt hastalıkları, hamilelik ve emzirme.

Lipoliz Tedavisi Ve Sonrası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Lipoliz tedavisi uygulanması sonucu hedef bölgedeki yağ hücrelerinin sayısı ya da enjeksiyon bölgesi çevresindeki yağ hücrelerinin boyutu azaltılabilir. Hedef bölgeye enjekte edilen kimyasallar arasında deoksikolik asit, L karnitin ve fosfatidilkolin vardır. L karnitin yakınındaki kas tarafından enjekte edildiği bitişik yağ hücrelerinden gelen enerjiyi ATP olarak kullanma yoluyla yağı azaltır. Deoksikolik asit te fosfatidilkolin de enjekte edildiği yağ hücrelerini doğrudan yok etme yoluyla yağı azaltır. Lipoliz bölgesel yağ birikintilerinden cerrahi bir prosedür olmadan kurtulmak isteyen kişiler için en doğru seçim olabilir. 

Pek çok hasta için bir ay ara ile en az 2-3 seans lipoliz yapılması gerekir. Enjeksiyondan sonra iltihaplanma döneminin devam ettiği sürede bölgenin eskisinden daha dolgun görünmesi mümkündür. Bununla birlikte yağ hücreleri gidip bölgedeki iltihap azaldıkça sonuçlar gözle görülür bir hal almaya başlar. Hastalar lipoliz enjeksiyonundan sonra dengeli bir diyet ve düzenli bir egzersiz uygulamaları halinde sonuçlar kalıcılığını uzun süre boyunca koruyabilir.

Lipoliz enjeksiyonu yapılmadan önce hastaya lokal anestezi uygulandığı için bölgenin hissizleşmesi ve solgun görünmesi mümkün olur. Lipoliz enjeksiyonundan sonraki 15 dakika ila 2 saat süreyle bölgede batma, yanma ve kızarıklık görülmesi olağan bir durumdur. Bir sonraki aşamada yani 6 ila 72 saatlik süre içinde şişme ve morarma en üst noktaya ulaşabilir. 

Lipoliz enjeksiyonundan sonra kızarıklık yaşanması halinde günde birkaç kez soğuk kompres yapılması fayda sağlayabilir. Birkaç postinflamatuar nodülle karşılaşması söz konusu olabilir. Bu durum yağ nekrozunun devam ettiği anlamına gelmekle birlikte genellikle 10 gün içinde kendiliğinden kaybolur.

Lipoliz enjeksiyonundan sonra görülmesi olası herhangi bir şişmeyi minimize etmek için uygulamayı izleyen 48 saat buz kompresi yapılabilir. Hastalar lipoliz seanslarının ardından en az 4 saat boyunca duş almamalı, banyo yapmamalı hatta uygulama bölgesine su değdirilmemelidir.

Hastalara yapılan lipoliz seansından sonraki ilk 24 saat boyunca aspirin ve kan sulandırıcı özelliğe sahip diğer ilaçlar ile  vitamini kullanılmaması gerekir. Tedaviden 48 saat sonrasına kadar jakuzi, sauna ve masaj önerilmemektedir. Aynı şekilde lipoliz enjeksiyonundan sonra 2 hafta süreyle solaryumdan ve güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. 

Tedaviden sonraki 2 hafta süresince ve günde 15 dakika olmak kaydıyla tedavi bölgesine hafifçe makyaj yapmak yağ eliminasyon sürecine katkıda bulunma avantajı elde edilebilir.

Lipoliz İle Kilo Vermek Mümkün mü?

Lipoliz gıdı, karın, uyluk, üst kol gibi bölgelerdeki inatçı yağ birikintilerinin giderilmesini sağlayan bir prosedür olup kilo verme yöntemi değildir. Lipoliz yöntemiyle çözülerek vücuttan uzaklaştırılan yağ hücrelerinin yeniden yerine gelmesi söz konusu olmadığından kilo kontrolü sağlandığı sürece lipoliz uygulamasıyla elde edilen sonuçlar kalıcıdır.

Düzenli diyet ve egzersiz yapılmasına rağmen giderilemeyen bölgesel yağ birikintileri lipoliz uygulaması ile kalıcı şekilde azaltılabilir. Pratik, düşük riskli ve konforlu bir tedavi olan lipoliz enjeksiyonu hastanın vücut kontüründe kademeli bir değişiklik sağlar. Böylece hastalar zaman içerisinde görünümlerinde ortaya çıkan değişikliklere  adapte olurlar. Lipoliz aynı zamanda liposuction prosedüründen sonra kalan yağ dokusunun giderilmesi ve çevre bölgedeki cildin gerginleştirilmesi amacıyla uygulanan ideal bir tedavi yöntemi olma özelliğine sahiptir.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?