Mezoterapi Nedir? Ne İşe Yarar?

BlogMezoterapi Nedir? Ne İşe Yarar?
mezoterapi nedir

Mezoterapi sağladığı faydalar nedeniyle son yılların en popüler medikal estetik prosedürleri arasında ilk sıralardadır. Mezoterapi prosedürünün en önemli avantajı tedavinin kişi özelinde planlanmasına imkan vermesidir. Kaç seans uygulama yapılacağı da kişinin yaşı, tedavi edilmek istenilen sorunun boyutu, kişinin cilt yapısı ve benzer etkenlere göre belirlenir. Mezoterapi uygulamasında enjekte edilecek olan kokteylin içinde kişinin ihtiyaçlarına göre; çeşitli vitaminler, mineraller, enzimler ve amino asitler bulunabilir. Hazırlanan karışım mikro enjektörler kullanılarak bölgeye verilir.

 

Mezoterapi prosedürü sağladığı avantajlardan dolayı hem kadınlar hem erkekler arasında oldukça popülerdir. Mezoterapi enjeksiyonuyla zamanın cilt üzerinde oluştuğu olumsuz etkiler azaltılabilir, yaş almaya bağlı olarak azalan kolajen üretimi tetiklenir ve cildin yenilenmesi sağlanır. Mezoterapi yüze, vücudun çeşitli bölgelerine ve saça uygulanabilen etkili bir tedavi yöntemidir.

Mezoterapi prosedüründe kişinin cilt sağlığını iyileştirme özelliğine sahip olan mineralleri enzimler, vitaminler ve amino asitler bazen tek başlarına bazen de karışımlar şeklinde cildin dermis tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanır. Son derece etkili bir medikal estetik prosedür olan mezoterapi invasive bir prosedür olmadığından oldukça avantajlı bir yöntem olarak kabul edilir.

Cildin yenilenmesi, sıkılaştırılması bazı durumlarda ise cilt altındaki fazla yağın azaltılması amacıyla mezoterapi prosedüründen yararlanılabilir. Ameliyatsız bir estetik yöntemi olan mezoterapi genellikle yüz bölgesine uygulansa da vücudun farklı alanlarına ve saça da mezoterapi yapılması mümkündür.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi uygulaması yapılacak olan kişinin ilk olarak cildindeki sorunlar ve ihtiyaçları analiz edilir. Daha sonra çeşitli vitamin, mineral, enzim, amino asit ya da bunların karışımlarından oluşan bir kokteyl cildin orta tabakasına enjekte edilir. Mezoterapi prosedürü tek kullanımlık enjektörlerle gerçekleştirilir. Bu işlemin hijyenik bir şekilde gerçekleştirilmesi noktasında çok önemlidir. Uygulamadan önce hasta muayene edilerek cilt yapısı değerlendirilir ve ihtiyaçları belirlenir.

 

Farklı vücut bölgelerine uygulanabilen bir tedavi prosedürüdür. Enjekte edilecek olan vitamin, mineral, amino asit ve enzimler hasta özelinde belirlenir. Mezoterapi saç mezoterapisi vücut mezoterapisi ve yüz mezoterapisi olarak uygulanabilir.

Yüz bölgesi insanlarda yaş alma belirtilerinin ortaya çıktığı ilk yerdir. Bunun sonucunda kişi cansız ve bitkin görünebilir, estetik kaygılarla karşı karşıya kalabilir. Stres, yaşam tarzı, yanlış beslenme, yaş alma, genetik faktörler, hava kirliliği gibi etkenlere bağlı olarak ciltte kırışıklıklar belirir ve kolajen üretimi azalır. Bunun sonucunda kişinin cildinde hacimsiz ve cansız bir görünümle karşı karşıya kalınır. Ciltteki ince kırışıklıkların giderilmesi, cildin parlak ve canlı görünmesi, cildin sıkılaştırılması, ciltteki lekelerin giderilmesi ve cildin nemlendirilmesi amaçlarına yönelik olarak yüz mezoterapisi prosedürü uygulanabilir. Yüz mezoterapisi prosedürü kapsamında cilde vitaminler, mineraller, enzimler, amino asitler dışında serbest radikallerle savaşan anti oksidanlar ve cilt yenileme özelliği bulunan hyaluronik asit enjekte edilebilir. Yüz mezoterapisi seanslar 1-2 hafta aralıklarla ortalama 3-4 seans olarak uygulanır.

 

Uygulamadan önce hastanın yüz bölgesine lokal anestezi yapılır. Böylece uygulama sırasında hastanın konforu artırılabilir. Yaklaşık 30 dakikada tamamlanan yüz mezoterapisi yani mezolifting seanslarından sonra hasta günlük hayatına kesintisiz bir şekilde devam edebilir. 

Birçok faydası bulunan mezoterapi prosedürü yalnızca yüz bölgesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkların giderilmesi ve cildin canlandırılması amacıyla uygulanmaz. Mezoterapi yalnızca cilt kusurlarının iyileştirilmesi ve yaşlanma karşıtı etki sağlanması amacıyla değil aynı zamanda saç dökülmesinin engellenmesi ve saç kusurlarının giderilmesi amacıyla da uygulanabilir. Saç mezoterapisi prosedüründe; doğal bitki özleri, vitaminler ya da saç dökülmesini önleme amacıyla formüle edilmiş ilaçlardan meydana gelen kokteyller saçlı deriye enjekte edilir. Bu sayede saçlı derideki enfeksiyonlar azaltılabilir, saç derisindeki kan dolaşımı hızlandırılabilir, saç folikülleri beslenebilir, saç kökleri güçlendirilebilir ve saçların çok daha sağlıklı bir şekilde uzaması sağlanabilir. 

Mezoterapi aynı zamanda vücudun farklı bölgelerine de güvenilir bir şekilde uygulanan tedavi yöntemleri arasında sayılabilir. Vücut mezoterapisi; vücuttaki çatlakların ve bölgesel yağların daha belirsiz bir hale getirilmesi, selülitlerin giderilmesi ve cildin sıkılaştırılması gibi amaçlar doğrultusunda uygulanabilir. 

Mezoterapi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

mezoterapi hakkında bilinmesi gerekenler

Mezoterapi prosedürü sonucunda elde edilen sonuçların ne zaman fark edilebilir hale geleceği kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Tedavi edilmek istenilen cilt kusurları, hastanın yaşı, cilt yapısı ve kaç seans uygulama yapıldığı gibi etkenlere bağlı olarak mezoterapi sonuçlarının ne kadar süre içinde ortaya çıkabileceği kişiden kişiye farklılaşabilir. Mezoterapi prosedürünün etkilerinin ne kadar sürede ortaya çıkacağı uygulama yapılan bölgeye ve uygulamanın hangi amaçla yapıldığına göre değişebilir. Bununla birlikte mezoterapi prosedürünün etkileri ortalama 2-3 seans sonra ortaya çıkar.

 

Vücut mezoterapisi uygulamasından sonraki erken dönemde banyo yapmaktan, sauna ve hamam gibi ortamlarda yüksek sıcaklıklara maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. Bu durum yüz ve saç mezoterapisi uygulamalarında da dikkate alınmalıdır. Bunların yanı sıra mezoterapi prosedüründen sonra erken dönemde kese ve makyaj yapılmamalı, uzmanların tavsiye ettikleri ürünler dışında kozmetik ürünlerin kullanılmasından kaçınılmalıdır.

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?