Sıvı Yüz Germe Kalıcı mıdır?

BlogSıvı Yüz Germe Kalıcı mıdır?

Yaş almaya bağlı olarak kadın erkek fark etmeksizin herkesin cildinde, başta elastin ve kolajen yapısı olmak üzere, bağ dokuda hızlı parçalanmalar ortaya çıkar. Yüzdeki yağ miktarının azalmasına bağlı olarak kişinin yüzünde daha çökük ve yorgun bir ifade oluşur. Sıvı yüz germe, yaş alma sürecini tersine çevirme etkisiyle dikkat çeken başarılı bir medikal estetik prosedürdür. Buna bağlı olarak yaş alma etkilerinin neden olduğu görünümü büyük ölçüde ortadan kaldırmayı başarır. Kalıcılık süresi; uygulanan malzemeye, doza ve kişinin cilt tipine yani pek çok farklı etkene bağlı olsa da genellikle 1.5 ila 2 yıl arasında değişiklik gösterir.

Sıvı yüz germe için cerrahi prosedür gerektirmeyen pratik ve konforlu bir işlem demek mümkündür. Sıvı yüz germe işleminde kullanılmakta olan Poli L-Laktik asit mikropartikülleri sayesinde hyaluronik asit, cildin dermal tabakasındaki kolajen üretimini tetikler. Böylece hasarlı cilt dokusu yenilenir ve cilde doğal bir hacim kazandırılır. Sıvı yüz germe prosedürünün, dolgu ve mezoterapi arası bir etkisi vardır. Enjeksiyonun etkisi geçse dahi, formülünde yer alan PLLA sayesinde vücuttaki kolajen üretimini uyarır ve hacimsel etkiyi sürdürür.

Dermal dolgu maddeleri zaman içerisinde ciltte meydana gelen boşlukları doldurarak etki sağlar. Böylece cilt daha dolgun ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur, ciltteki kırışıklıklar giderilebilir. Sıvı yüz germe tedavisi ile ciltteki ince çizgiler, kırışıklıklar ve sarkmalar giderilebildiği gibi kaybolan hacmin cilde geri kazandırılması da mümkün olur. Bunlara ek olarak yanaklardaki çökük görünüm doldurulabilir, göz altındaki boşluklar giderilebilir, yaş alma etkilerine bağlı olarak yüzde ortaya çıkan görünüm düzeltilebilir. Sıvı yüz germe prosedürü alın, dudak ve göz çevresinde mevcut kırışıklıkların giderilmesi amacıyla uygulanabilir.

Sıvı Yüz Germe Nasıl Yapılır?

Konforlu ve pratik bir medikal estetik prosedür olan sıvı yüz germe tedavisi sırasında herhangi bir cerrahi kesiye ve genel anesteziye gerek duyulmaz. Bu nedenle uygulamanın ardından uzun bir iyileşme süreci yaşanması gerekmez. Hastalar sıvı yüz germe tedavisinden sonra günlük yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebilirler.

Sıvı yüz germe prosedürüne başlanmadan önce hastaya detaylı bir muayene süreci uygulanır. Sıvı yüz germe işleminin ilk adımı, cildi uygun bir şekilde temizlemek ve tedavi bölgesine lokal anestezi etkili krem sürmektir. Kremin etkisi yaklaşık 15 ila 20 dakika içinde görülür. Uyuşma etkisi sağlanınca cildin alt kısmına ince uçlu iğnelerle sıvı enjekte edilir.

Sıvı yüz germe tedavisi sırasında hastalar hiçbir şekilde acı ya da ağrı hissetmezler. İşlemden sonra elde edilen sonuçların kalıcılık süresi ortalama 18 ila 24 ay arasında değişiklik gösterir. Diğer yandan bu sürenin cilt tipi başta olmak üzere çeşitli etkenlere göre farklı olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Sıvı yüz germe tedavisi sırasında, cildin temel dolgu malzemesi olan ve kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutma özelliği bulunan hyaluronik asit kullanılır. Böylece cilt dolgun bir hal alır ve hacim kazanır. Hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri, ciltteki ince çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesi için en başarılı ve etkili çözümlerden biri olarak kabul edilirler. Sıvı yüz germe işlemi ile bir yandan hastaların yüz hatları yumuşatılırken diğer yandan ciltte sıkılaşma etkisi elde edilir. Ciltteki elastin ve kolajen üretiminin tetiklenmesi, sıvı yüz germe işleminin faydalarından biridir. Kalsiyum hidroksit apatit ve polikaprolakton gibi dolgu maddelerinin rolüm etkisi hyaluronik asite göre daha az olsa da, etki süreleri daha uzun olmaktadır.

Sıvı Yüz Germe İyileşme Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her ne kadar sıvı yüz germe tedavisinin olası bir yan etkisi bulunmasa da, tüm medikal estetik prosedürlerde olduğu gibi sıvı yüz germe işleminden sonra da enjeksiyona bağlı hafif morluk, şişlik ve kızarıklıklar görülebilir. Bu tür yan etkiler geçicidir ve genellikle bir hafta içinde kendiliğinden ortadan kalkar. Diğer yandan sıvı yüz germe işleminin ardından kalıcı şişlikler ve kabarcıklar oluşması söz konusu değildir.

Sıvı yüz germe tedavisinin amacı, zaman içinde dokularda kaybolan bağ ve yağ dokuları yeniden yerine koymaktır. Uygulamanın ardından geçici bir ödem oluşumu görülebilir. Sıvı yüz germe tedavisini izleyen 5 gün boyunca, her gün iki kez ve ikişer dakika süreyle uygulama bölgesine masaj yapılmalıdır. Böylece enjekte edilen sıvının etkisi güçlendirilir.

Sıvı yüz germe tedavisi kapsamında, vücuttaki dokuların normalde içerdiği ancak zaman içinde kaybolan bağ ve yağ dokusunun yerine koyulması amaçlanır. Çoğunlukla yüzün derin katmanları ile kas tabakasının altında meydana gelen bu kayıp düzeltildiğinde, dışarıdan bakıldığında şişkin ve doğal olmayan bir görünüm ortaya çıkmaz. Uygulamayı izleyen günlerde enjeksiyon işlemine bağlı olarak ödem gelişmesi söz konusu olabilir. Ancak bu etki kısa sürelidir. Daha dinç, canlı ve iyi bir görünüme sahip olma noktasında önemli fayda sağlayan sıvı yüz germe tedavisi son dönemlerde giderek artan bir popülerliğe sahiptir.

 

İletişim Formu

TR- Randevu Formu

Post a comment

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?